2010-5_p09 Van de HCC

Van de HCC - Petra Claessen

HCC!Digital start van nieuwe fase HCC

Op vrijdag 5 en zaterdag 6 november vond in de Jaarbeurs Utrecht HCC!digital plaats. Hét digitale kennisevenement georganiseerd door HCC.  Petra ClaessenEen nieuw evenement waar veel leden en niet-leden van HCC op af kwamen. Zij wisselden kennis uit en volgden gratis workshops op het gebied van bijvoorbeeld digitale fotografie, veilig gebruik van internet en besturingssystemen. Op een markt werden de nieuwste digitale gadgets bekeken en gekocht.
Maar er was meer. Op een groot scherm volgden vele bezoekers de finales van de Benelux gamekampioenschappen ESL Pro Series. Er werden computervragen beantwoord door deskundige HCC-vrijwilligers en hardware werd getest. Tijdens HCC!digital waren er veel mogelijkheden om zelf aan de slag te gaan. Zo konden bezoekers een interactieve workshop op het gebied van modellenen portretfotografie volgen.
En verder? Er waren presentaties over de nieuwste producten, een games-plein met bijvoorbeeld raceseats, de Guitar Hero Competitie en je kon de nieuwste 3D televisies, blue-ray spelers en mediacenters bekijken. HCC!digital had elke computerliefhebber wat te bieden.
HCC heeft veel positieve reacties gekregen over het evenement van zowel bezoekers als exposanten. Tijdens HCC!digital was er veel persoonlijke aandacht voor de bezoeker en het thema kennis stond centraal. Het was goed om te zien dat er zoveel belangstelling was voor de presentaties en workshops, georganiseerd door de diverse Interessegroepen en partners van HCC.
HCC!digital hebben we  volledig op eigen kracht binnen een zeer kort termijn neergezet. Natuurlijk kon dit niet zonder de inzet van onze enthousiaste en deskundige vrijwilligers. Ik wil hen hiervoor hartelijk danken. Al deze HCC-vrijwilligers boden bezoekers een verenigingsbreed evenement waar onze deskundigheid op het gebied bijvoorbeeld digitale fotografie, games, hard- en software, internet en home entertainment goed naar voren is gekomen. Een evenement waar elke bezoeker op een toegankelijke en prettige manier kon kennismaken met HCC. Daar kunnen we met z’n allen trots op zijn.
HCC!digital zie ik als de start van een nieuwe fase voor HCC. Een HCC waar deskundigheidsbevordering en maatschappelijke verantwoordelijkheid centraal staat.  Een HCC waar plek is voor elke computergebruiker. Waar samenwerkingsverbanden worden aangegaan met maatschappelijke en commerciële partijen en waar Interessegroepen en Regio’s een belangrijke rol spelen. Uw HCC.

Petra Claessen
directeur/bestuurder HCC

Terug naar Preview SoftwareBus en GigaHits 2010-5

Categorieën