2010-5_p18 Uitslag DigiFotoWedstrijd

Uitslag CompUsers DigiFotoWedstrijd -
Jos van den Berge

Peter Welters: Spiegelbeeld, Vietnam; Nikon D5000 Dit jaar organiseerde het Platform Digifoto voor de tweede keer een fotowedstrijd. Dat hebben we geweten. Zo’n 200 foto’s hebben we ontvangen. Bijna allemaal met het thema 'Reizen' (dat was de opdracht), maar heel verschillend in de uitwerking. Niet alleen qua onderwerp (landschap, natuur, cultuur, mensen), maar ook qua compositie. De jury heeft het dan ook niet makkelijk gehad om uit de vele inzendingen slechts drie winnaars te kiezen.

Als je niet gewonnen hebt is dat uiteraard jammer, maar het zegt op zich niets over de kwaliteit van je foto(‘s). Helaas is het voor de jury onmogelijk om alle inzenders persoonlijk te informeren over de beoordeling van hun foto(‘s).

De jury bestaat, naast Stephan van Raay (redacteur CHIP Foto Video Digitaal), uit Wammes Witkop (freelance journalist, ex-hoofdredacteur PC-Active) en Jos van den Berge (amateurfotograaf en lid van het Platform Digifoto).
CompUsers heeft drie prijzen ter beschikking gesteld. Het gaat om bedragen die mogen worden besteed aan fotografie-artikelen naar eigen keuze (bijvoorbeeld camera, lens, fototas, statief) of aan vakantie voor de winnaar en zijn gezin in overleg met CompUsers. Bovendien krijgen ze alle drie een jaarabonnement op CHIP Foto-Video Digitaal (F&L) en op PC Active (HUB). En dan nu de winnaars:

  • De eerste prijs bedraagt € 500 en gaat naar: Peter Welters voor de foto Spiegelbeeld.
  • De tweede prijs (€ 300) gaat naar:Tilly Meijer voor de foto Man en paard aan de voet van de Bromo vulkaan op Java.
  • De derde prijs (€ 200) ten slotte gaat naar: Lianda Beterams voor de foto Strand in Senegal.

Lees meer in de SoftwareBus zelf!

Op de site staan ook alle genomineerde foto's en het juryrapport (niet meer beschikbaar).

 

Terug naar Preview SoftwareBus en GigaHits 2010-5

Categorieën