2010-5_p33 Een tweedehands computer

Een tweedehands computer - Piet Baaijens

Een manier om te bezuinigen

Je denkt erover om een andere computer te kopen. Wat doe je dan? Ga je naar de winkel en schaf je een nieuwe aan? Of wil je niet (te) veel uitgeven en wordt het dit keer een gebruikte?

Op zoek naar een andere computer.

Oude PCIn dit artikel staan tips voor de aanschaf van een tweedehands computer via sites als Marktplaats. De tips kunnen ook helpen bij de verkoop, want misschien heb je nog een prima computer staan die je kwijt wilt? De voorbeelden gaan over desktop pc’s, maar de meeste tips gelden ook voor laptops.

Je kunt een gebruikte pc natuurlijk ook binnen de familie of de kennissenkring kopen. Dat heeft als nadeel dat het aanbod beperkt zal zijn. Verder is er de computerwinkel die soms gebruikte exemplaren verkoopt.

De eerste opzet voor dit artikel heb ik in juni 2010 geschreven, sommige getallen, bijvoorbeeldover Marktplaats, zullen daardoor niet helemaal meer kloppen.
Is tweedehands wat voor jou?

Waarom zou je een tweedehands computer kopen? De belangrijkste redenen lijken me:

  1. je wilt niet veel uitgeven, een gebruikte kan dan een oplossing zijn;
  2. het geld is niet zo zeer het probleem, maar je wilt vooral veel 'value' voor weinig 'money'. ”. De technische ontwikkelingen gaan zo snel dat een iets ouder model nog prima voldoet.

Op Marktplaats heb ik al heel wat gekocht en verkocht. Dat gaat gemakkelijk als het om een fietsstoeltje gaat. Maar bij computers is mijn ervaring dat geduld enige kennis van zaken vereist zijn om via het web te krijgen wat je hebben wilt. Bovendien moet je het ook een beetje leuk vinden. Als dat allemaal niet van toepassing is, kun je er beter van afzien.

LINKS:
  1. Hardware info
    De pagina 'PC Advies' geeft een aardig inzicht in het prijskaartje van nieuwe pc’s die uit losse componenten samengesteld zijn. Dit in tegenstelling tot computers van de grote merken die meestal kant en klaar geleverd worden. Hardware info werkt daarbij samen met Salland Automatisering. Op de site van de laatste vind je ook de prijzen en de beschrijving van de onderdelen.
  2. Een tweedehands computer kopen of verkopen. Waar let je op?
    Ben je van plan om een tweedehands computer te kopen, dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf. Een hiervan is de beveiliging van de computer. Wat wordt er bijgeleverd en wat moet je zelf nog regelen?

Lees meer in de SoftwareBus zelf!

Terug naar Preview SoftwareBus en GigaHits 2010-5

Categorieën