2010-6_p28 Soluto

Soluto: Antifrustratie-software - Henk van Andel

 

 

 

 

 

 

 

 

Soluto - Anti Frustration Software from Soluto on Vimeo.

Soluto doet wat Microsoft zelf niet kan: het verminderen van de frustatie als Windows opstart. Waarom start Windows vlak na installatie in minder dan een minuut op, maar duurt het een half jaar later vele minuten? Een probleem waar velen mee worstelen. Het nieuwe programma Soluto is een handig hulpmiddel om het bootproces van Windows te beheren en te versnellen.

Er zijn veel programma's en hulpmiddelen die beogen de starttijd van Windows te versnellen. Soms grijpen die diep in het systeem in. Deze zijn minder geschikt om in een blad als SoftwareBus aan de orde te stellen, laat staan aan te prijzen. Want dit soort programma's brengt gevaren met zich mee. Het zou zelfs kunnen gebeuren dat Windows helemaal niet meer opstart.

Een belangrijke oorzaak van vertraging is het opstarten van allerlei programma's of delen daarvan. Veel programma's vinden dat ze altijd op de eerste rij moeten zitten en nestelen zich in de 'autostart' van Windows. Microsoft Office zet bij elke start alvast een deel in het geheugen, zodat Office sneller beschikbaar is als het wordt opgevraagd. Maar ook OpenOffice.org doet dit, tenzij je dat uitschakelt.

Bekend zijn ook de programma's die een controle op updates in de autostart zetten. Daarom melden deze vaak dat een update beschikbaar is. Belangrijk? Misschien wel, maar alsjeblieft niet eerder dan wanneer dat programma wordt opgestart.

Even een waarschuwing voordat je begint rigoureus alle programma's die in de autostart staan weg te mikken,. Er zijn natuurlijk een aantal programma's verplichte kost voor Windows. Of heel erg wenselijk, zoals een virusscanner. Wees dus voorzichtig.

Het artikel is in zijn geheel als PDF te downloaden.

links:

Wat filmpjes vanaf de Soluto site.

 

 

 

 

 

 

 

 

Soluto - How to use Soluto Beta from Soluto on Vimeo.

Terug naar Preview SoftwareBus en GigaHits 2010-6

 

Categorieën