Inhoud SoftwareBus 2012-5

Enkele van deze artikelen zijn beschikbaar als pdf bestand. Klik op een link of de bijbehorende afbeelding om de gewenste pdf te downloaden.

Let wel: overname van artikelen is slechts toegestaan met VOORAFGAANDE schriftelijke toestemming van de redactie!

Voorplaat: Op 27 oktober, de dag na de officiële start van de verkoop van Windows 8, is in Den Bosch de HCC!verenigingsdag, een soort HCC‐dagen nieuwe stijl, maar dan op één dag. CompUsers is daar ook aanwezig.
Van de redactie: Uitleg van de verschijningsdata van de SoftwareBus, die voor een deel gekoppeld zijn aan onze activiteiten, de CompUfairs, die gedeeltelijk de inhoud van het blad bepalen.
Druk, druk, druk …: Aanmoediging om de HCC!Verenigingsdag 2012 te bezoeken. Deze vindt plaats op zaterdag 27 oktober van 10‐17 uur in het Congrescentrum van de Brabanthallen in ’s‐Hertogenbosch. Het kan geen kwaad om dat nog maar eens te vermelden.
De MegaCompUfair van 29 september: Een enthousiaste terugblik op onze MegaCompUfair van zaterdag 29 september jl., die wederom plaatsvond op de vertrouwde locatie H.F. Witte Centrum te De Bilt. De HCC zal tijdens de verenigingsdag op 27 oktober aanstaande flink haar best moeten doen om de sfeer van onze MegaCompUfair te evenaren, laat staan te verbeteren.
HCC!Verenigingsdag 2012: De HCC!dagen waren ooit een begrip voor computerend Nederland. Begonnen in de vorige eeuw als een dag waarop de leden elkaar konden treffen en van elkaar konden leren: een echt verenigingsevenement. Later vooral ook een commercieel evenement, zeker toen het kopen via internet nog geen gemeengoed was.
De grootste familie van Nederland: Column van de HCC die vooruitblikt naar de HCC!Verenigingsdag op 27 oktober 2012.
Wat niet kan, dat kan niet: Een vreemde titel voor een artikel in de SoftwareBus, misschien. Bij deze titel denkt u wellicht meer aan een artikel in ‘De Filosoof’ of ‘De open deur’, maar toch schoot dit door mijn hoofd toen ik met mijn netwerkprobleem aan de slag ging. Het netwerkprobleem waarover ik in de SoftwareBus 4 van deze jaargang schreef.
Photokina 2012: Een indruk van ’s werelds grootst fotografiebeurs, die elke twee jaar in Keulen wordt gehouden. De PHOTOKINA is door de voortschrijdende digitalisering in de fotografie in zekere zin ook een beetje een aan IT gerelateerde beurs (geworden). En hoe ... Een impressie.
De voordelen van de SSD: Dat een SSD veel voordelen biedt ten opzichte van een traditionele harddisk, is inmiddels wel bekend. Maar de aanschafprijs was vaak nog de rem op de aankoop ervan. Daar lijkt inmiddels een kentering in te komen.
Harddisk met Wi-Fi: Slimme telefoons en tabletcomputers hebben vrijwel allemaal als nadeel de beperkte opslagruimte. Seagate lost dat probleem voor je op met de GoFlex Satellite, een 500 GB draagbare harde schijf met Wi-Fi.
GigaHits 2012-5: We bieden onder meer zo’n veertig programma’s voor Android, voornamelijk ‘apps’. Daarvan hebben we een preview opgenomen, maar de ‘app’ zelf moet je in de Google Play Store downloaden met je smartphone of tablet. In de preview is een link opgenomen naar de betreffende ‘app’ in de store, want je kunt via de pc een opdracht geven om een ‘app’ op je Android‐apparaat te installeren.
Sigil, een ePub-editor met klasse; over eBooks en eReaders (4): Volgens de reclameteksten heeft het eBook de toekomst. Des te opmerkelijker is daarom de schaarste aan goede eBook-editors. Zelfs in de professionele wereld, waar een beetje programma al snel een maandsalaris kost, heeft Adobe nu eindelijk een redelijk bruikbare oplossing.
TeamViewer als alternatief voor VPN: Alweer enige tijd geleden heb ik in SoftwareBus verteld hoe je, van waar ook ter wereld, je computer thuis kunt bereiken door middel van VPN. Nu is er een alternatief, en tevens een oplossing, waardoor de computer thuis niet permanent aan hoeft te staan. Klinkt dat vreemd? Dat het mogelijk is een computer op afstand af te sluiten is wel logisch, maar hoe krijg je 'm dan ook weer aan? Daarover verderop meer. Nu eerst een alternatief voor de VPN-verbinding.
WordPress (2): In het vorige nummer gaf ik aan dat over WordPress nog wel wat te schrijven viel, en het idee van een feuilleton werd geboren. Ik kijk even terug naar de vorige aflevering, daar hebben we grofweg het volgende gedaan: een account en een blog gecreëerd en een thema gekozen. Nu gaan we daar invulling aan geven.
KorteTips & Trucs: Weetjes kunnen het leven zeer veraangenamen, vooral als je niet vele malen achtereen dezelfde handelingen wilt verrichten. Deze keer zeven tips waarmee je onder meer het herhaaldelijk moeten indrukken van dezelfde toetscombinaties kunt ontlopen.
’t Heerlijk avondje: We gaan alweer naar december en dan komt weer de goedheiligman. Deze keer willen we wijzen op de mogelijkheid om met behulp van de computer in goede banen leiden van de activiteiten rondom de feestelijke gebeurtenissen. Hierbij denken we aan de volgende activiteiten: ● Cadeautjes kopen en verlanglijstjes maken ● Lootjes trekken ● Gedichten maken ● Recepten zoeken ● Kleurplaten maken.

 

Categorieën