Presentatie Zorin OS tijdens CompUfair 08-02-2014

Op 8 april 2014 trekt Microsoft definitief de stekker uit Windows XP. Gebruikers van Windows XP zullen na die datum geen beveiligingsupdates meer krijgen en zullen daardoor meer en meer blootstaan aan alle virus-, malware- en veiligheidsproblemen die na die datum opduiken. Als alternatief hebt u drie mogelijkheden: upgraden naar een modernere versie van Windows, overstappen op Mac OS X of overstappen op een variant van Linux. Voor de eerste twee opties is een investering nodig: een nieuwe versie van Windows loopt aardig in de papieren en de aanschaf van een nieuwe Mac is waarschijnlijk nog duurder. Of de oude computer geschikt is voor een nieuwere versie van Windows is ook nog maar de vraag.

Met een variant van Linux is het echter mogelijk om uw oude computer te blijven gebruiken en veilig door te blijven werkLogo Zorin OSen. Er is bovendien keus genoeg: bent u wat avontuurlijker ingesteld dan kunt u de uitdaging aangaan en Ubuntu installeren en daarmee in het diepe springen. Wilt u wat dichter bij huis blijven, probeer dan een distributie als ZorinOS, die speciaal bedoeld is voor overstappers en die voor Windows-gebruikers intuïtief moet aanvoelen.

Tijdens de CompUfair op 8 februari 2014 belichtte onze medewerker Cees Otte de mogelijkheden van Zorin OS in een lezing. Deze kunt u hier downloaden:

Categorieën

Openbare bestandsbijlagen

Bijlage Grootte
Het einde van XP: over naar Zorin OS 3.21 MB