Over naar Drupal 7

Woensdag 19 juni 2013 is onze website van versie 6 overgezet op de actuele versie 7 van het web content management systeem Drupal.

Voor wie er wat meer over wil weten: Drupal is net als Joomla en WordPress een opensource systeem voor het beheren van de inhoud van websites. De officiële website is www.drupal.org, terwijl die van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap www.drupal.nl dan wel www.drupal.be is. Meer Nederlandstalige informatie vindt u in het Drupal Handboek. Achtergrondinformatie vindt u in Wikipedia.

Versie 7 is de actuele versie van Drupal en heel wat gebruikersvriendelijker dan de voorgaande versies. Eric Tiggeler, de schrijver van het boek "Basiscursus Drupal 7" van Academic Service, schreef een kort artikel over de redenen voor het bouwen van een website met Drupal. U vindt het bij Computerboek.nl onder de tab "Artikelen". Hij leidt zijn artikel in met de woorden:

Met de beschikbaarheid van drie uitstekende contentmanagementsystemen is het lastig kiezen: Drupal, Joomla of WordPress? WordPress is vooral heel makkelijk om weblogs of kleine sites te maken. Joomla is laagdrempelig en biedt je direct een kant-en-klare voorbeeldsite. Drupal is uitdagender: je installeert een bijna lege website waarin je zelf aan de slag gaat. Daarmee lijkt Drupal de drempel hoger te leggen - dus waarom zou je als webbouwer die moeite doen?

en legt vervolgens uit waarom je die moeite zou doen.