Wie zijn wij

Het platform Android is in oprichting.
We willen met een groepje van minimaal 4 personen aan het werk gaan.


Platform coördinator: Leen van Goeverden
Platform medewerker: 

Wil jij ons helpen om het platform Android van de grond te krijgen?

Vul dan het contactformulier in en dan bespreken we de mogelijkheden.

 

Wat is er nieuw in Android 10

Besturingssysteem
Google brengt jaarlijks een nieuwe versie van het besturingssysteem Android uit. Allerlei merken smartphones en tablets gebruiken dit systeem. De nieuwste versie, Android 10, is sinds september 2019 beschikbaar.

Donkere modus
Een in het oog springende aanpassing is de Donkere modus. Hiermee krijgt de smartphone of tablet een compleet ander uiterlijk. Alle standaardapps worden namelijk zwart in plaats van wit. Het apparaat straalt dan minder licht uit. Dat is vooral fijn in de avond.

Surface Controllers

Op de markt zijn een groot aantal Surface Controllers te verkrijgen. Een nieuwe trend is om een tablet te gebruiken als Surface Controller of als deel van een hardware Surface controller. Hier ga ik in op het gebruik van tablets als Surface Controller.

Over smartphones en tablets in je leven

De spil in je leven

Je komt niet om een smartphone of tablet heen. Tegenwoordig heeft bijna iedereen er één of meerdere.

De meesten gebruikers ervaren dat als prettig. Immers, met een smartphone op zak kun je altijd je e-mail ontvangen, heb je overal toegang tot internet en bovendien zijn er heel handige programma's te kust en te keur.

Een prettige bijkomstigheid is dat je er ook nog mee kunt bellen en fotograferen. Maar dat is steeds vaker niet eens meer de hoofdzaak.