Software om een boodschap over te brengen zoals:

  • Mail
  • Sociale netwerken

 

NoRoot Firewall

Versie

3.0.1

Samenvatting

NoRoot Firewall is een firewall die geen speciale rechten vereist. Het programma biedt functies om toegang van apps tot internet en mobiele verbinding te filteren. Op deze manier kan het niet alleen ongewenst transport van gegevens naar buiten verijdelen, maar ook het opvragen van advertenties tegenhouden. Kortom, meer controle over je eigen Android-smartphone of tablet en je databundel.

Om controle over je internet- en mobiel-verkeer te krijgen functioneert Noroot Firewall als een lokale proxy-server.

Waardering

4 (op schaal 1 (slecht) t/m 5 (uitmuntend))

Joplin

Versie

1.074

Samenvatting

Deze review gaat over Joplin. Notities bewaarde je vroeger in een notitieboekje, in losse bestanden in een simpel tekstformaat op je harde schijf en later op een usb-stick. Altijd je notities bij de hand. Tegenwoordig zijn er talrijke mogelijkheden om gedachtenspinsels, boodschappenlijstjes en lumineuze ideeën te noteren. En natuurlijk doen we dat tegenwoordig in de cloud. De cloud zal een belangrijke rol spelen in mijn review over Joplin.
Het zal ergens in 2007 zijn geweest dat ik kennis maakte met ‘Evernote’. Samen met een usb-stick die op  de laatste versie HCC Dagen had gescoord . De makers verbeterden het programma continue, maar de concurrenten zaten ook niet stil. Tot een half jaar geleden heb ik het gebruikt. Een nieuwe computer op mijn werk (eindelijk Windows 10) was de reden voor een overstap naar ‘OneNote’.
Microsoft had haar ogen goed open gehouden en had ‘mijn’ Evernote in de bittenbak doen belanden.

Niet alleen op mijn werk maar ook thuis wil ik notities maken, delen en archiveren. Ik wil ‘note taking software’ op al mijn apparaten! In een Engelstalig computermagazine een artikel waarin diverse programma’s om notities te maken werden beoordeeld en vergeleken. ‘Joplin’ was een van de kandidaten. Het programma kwam met de beste cijfers uit de test. Tijd voor een review op Compusers.nl.

Waardering

4 (op schaal 1 (slecht) t/m 5 (uitmuntend))

EssentialPIM

Versie

7.6

Samenvatting

EssentialPIM is een Personal Information Manager.

Met EssentialPIM kun je afspraken, taken en contacten beheren. Daarnaast beschikt het over de mogelijkheid om wachtwoorden op te slaan. Ook kun je er mee e-mailen. De software is beschikbaar voor Windows, Android en iOS. Tegen betaling zijn er extra mogelijkheden, bijvoorbeeld cloud-opslag.
De Windows-versie is uitbreidbaar met zogenaamde 'Supplementary free software'.
Het programma blinkt uit in functionele gebruiksmogelijkheden, die nagenoeg zonder handleiding te begrijpen zijn.

Waardering

4 (op schaal 1 (slecht) t/m 5 (uitmuntend))

Thunderbird

Versie

52.01.1

Samenvatting

Thunderbird, uit de Mozilla-stal, is een mailprogramma. Net als de Mozilla-browser Firefox is het een goed en volwassen programma. Thunderbird versie 1.0 verscheen al in 2004. Het programma kan bogen op een grote schare trouwe gebruikers. Thunderbird is er voor Windows, Linux en Mac. Het is in meerdere talen verkrijgbaar, waaronder Nederlands en Fries.

Voor hen die het maximale uit Thunderbird willen halen is Thunderbird  uit te breiden met add-ons voor extra functionaliteit.

Standaard is Thunderbird uitgerust met functies voor beveiliging tegen spam en phishing. Daarnaast heeft het spellingcontrole voor de meest uiteenlopende talen en een aanpasbaar uiterlijk. Ook gaat Thunderbird heel plezierig met aliassen om.

Waardering

4 (op schaal 1 (slecht) t/m 5 (uitmuntend))