Preview SoftwareBus en GigaHits 2010-1

voorplaatIn dit overzicht vind je een korte beschrijving van wat je in de meeste artikelen kunt verwachten.

Van de redactie

René Suiker kijkt vooruit en noemt onze goede voornemens. Ook gaat hij in op de keuze van de onderwerpen, waarbij de redactie voor een deel uiteraard afhankelijk is van het aanbod van kopij door de leden. Heb je een idee voor een artikel, of heb je het al geschreven, stuur het dan naar de redactie. Vrijwel alles kan worden geplaatst.

Nieuw jaar, nieuwe uitdagingen

Ook voorzitter Henk van Andel kijkt zowel om als vooruit. Het eerste jaar met zes afleveringen van de SoftwareBus in A4-formaat is voorbij, met over het algemeen positieve reacties. Verder noemt hij de goede voornemens voor verbetering van de communicatie en het beter aansluiten op de wensen van de leden.

 

Compusersdag 6 februari

 

handel

Gehouden in het H.F. Witte Centrum in
De Bilt.

Inmiddels is deze dag alweer achter de rug.

Zij die er geweest zijn hebben kunnen zien dat het weer een prima bezochte dag was, met volle zalen en workshops, en veel kooplustigen aan de tafels van de koopjesmarkt. Deed denken aan de vroegere HCC-dagen...

 

 

DVD-ROM GigaHits

disc GH

 

Weer diverse interessante previews van software op allerlei gebieden, waaronder Windows, Linux, fotografie en video.

Daarnaast een heel artikel over Marble, een interactieve wereldbol en wereldatlas. Een programma dat verscheidene 'views' biedt op 'moeder Aarde'. Te installeren vanaf de GigaHits; het draait in zijn eigen Linuxomgeving op elke computer, live vanaf de DVD.

 

PCtoGO gaat verder ...

Het leek allemaal zo mooi: een USB-stick van twee GB, voor de helft gevuld met allerlei handige tools, en de andere helft vrij als eigen opslagruimte. Nou dat hebben we geweten: nadat in het bestuur was besloten deze actie uit te voeren, hebben sommigen er twintig keer meer werk aan gehad dan iémand had kunnen voorzien... In dit artikel licht Henk van Andel niet een tipje, maar de hele sluier op.swivelstick

Inmiddels is het kaf van het koren gescheiden en weten we waar we de goede sticks moeten kopen. De laatste 'misbaksels' zijn nu zo goed als allemaal vervangen door hoogwaardige producten.

O ja, je kan ook zelf een PCtoGO-stick maken; de ingrediënten vind je op deze pagina.

 

HCC, een online community

Petra Claessen wijst er nog maar eens op dat HCC-leden permanent terecht kunnen op de HCC-forums om een discussie te starten, vragen te stellen of erop te reageren: het is deelnemen aan virtuele gemeenschappen. Daar kun je allerlei vragen stellen, b.v. over Windows 7, maar je kan er ook antwoorden geven, als je dat liever doet. Neem er eens een kijkje, het verplicht tot niets.

 

Werken met Paint Shop Pro

Van Henk Rieke zijn we gewend aan zijn handleidingen die je helpen om met PSP versie 9 leuke dingen te doen. Deze keer maken we van een kleurenfoto een tekening in kleur.

rolstoel

 

Platform Veiligheid

veiligheid

 

Ruud Uphoff weet als geen ander de vinger op de zere plek te leggen als het gaat om 'broodje aap'-verhalen, onjuiste berichtgeving, vermeende veiligheden, e.d.

 

Dit artikel is een oproep aan belangstellenden om mee te werken aan het uitwerken van verbeteringen door in CompUsersverband gericht onderzoek daarnaar te doen.

 

Windows 7 veiligheid

win7 veiligheid

 

In het kielzog van Ruud vaart Rein de Jong mee op de veiligheidsgolven, speciaal met het oog op Windows 7. Wat moet je niet doen, en wat juist wel, om gevaren bij het computeren te minimaliseren? Rein weet de antwoorden, en werkt die zo volledig mogelijk uit. Als je het goed wilt doen, moet je het echt van A tot Z lezen, en toepassen ...

 

 

 

Fun met Fon?

router

 

Deze vraag kan door de bezitters van een Fonera 2.0n volmondig met 'ja' worden beantwoord. Helaas had ook dit artikel uit de eShop te lijden onder leveringsproblemen. De levering via de eShop staat daardoor onder druk.

 

Snelheidstest met vier besturingssystemen

Als je nieuwsgierig bent naar hoe goed of slecht de diverse besturingssystemen presteren, dan ga je testen. Joop Lindeijer vergeleek Windows XP, Windows Vista, Windows 7 en Linux Ubuntu 9.10 met elkaar. U vindt het in deze PDF.

Hoe de instellingen waren en wie de winnaar is? Dat staat in dit nummer! ;>))
Losse nummers: 5 euro in de eShop.

 

Open Office.org

impressBij lezing van dit artikel besefte ik (red.) dat, hoewel OpenOffice.org heel veel in zijn mars heeft, het op bepaalde punten nog steeds een volger is van Microsoft Office. Gelukkig zijn er ook voorbeelden waarbij de situatie andersom is. Kijk maar naar de omzetting naar pdf. In OpenOffice heel gewoon, in MS Office nog steeds met hulp van buitenaf (om de 'vriendschapsbanden' niet te verstoren?) Vandaag (12 feb.) kon je de nieuwste versie (3.2) van OpenOffice downloaden. Ben benieuwd of je nu ook met wachtwoord beveiligde PowerPoint-presentaties kunt openen in Impress ...

 

Garantie of niet?

Je hoort veel goeds over Apple en de Macs, en minder vaak iets negatiefs. Dat is dan nu voorbij, want Ernst Roelofs (ja, hij is er weer!) noteerde voor u zijn ervaringen bij het indienen van een garantieclaim wegens een falende harddisk van een Mac Mini. Daarnaast stelt hij de retorische vraag over hoe 'groen' Apple nu eigenlijk is, en hij geeft enkele voorbeelden van het tegendeel.

 

Het snelmasker

snelmasker

 

Een beschrijving van een nuttige fototool uit vroeger tijden, nu in een modern jasje, door Wessel Sijl, een van de actieve leden van het Platform DigiFoto. In dit artikel beschrijft Wessel de werking van de digitale retouche.
De foto toont het resultaat: een goed doortekende wolkenpartij.

 

 

 

 

Subnotebooks of netbooks

netbook

 

 

In deze bijdrage vergelijkt Ernst Roelofs drie notebooks van die nieuwe generatie, ook wel netbooks of subnotebooks genoemd. De meeste voor- en nadelen nu op een rijtje.

 

 

Een placebo?

"Wat is de relatie tussen een nepmedicijn en een computer", is in feite de vraag van Ruud Uphoff.

placeboEen nepmedicijn doet niets, behalve je het gevoel geven dat het wel iets doet. Iets doen op je computer in de veronderstelling dat het goed is voor de prestaties of voor de veiligheid, dat is eigenlijk hetzelfde. Het kan ook hier geen kwaad. Maar als je tegen beter weten in, gewaarschuwd door anderen, toch die placebo's slikt, oftewel toch die overbodige handelingen uitvoert, dan ben je verkeerd bezig...

 

Voortaan zelf lezen? Word abonnee! Klik hier voor informatie.
 

Categorieën

Openbare bestandsbijlagen