Joplin

Versie

1.074

Samenvatting

Deze review gaat over Joplin. Notities bewaarde je vroeger in een notitieboekje, in losse bestanden in een simpel tekstformaat op je harde schijf en later op een usb-stick. Altijd je notities bij de hand. Tegenwoordig zijn er talrijke mogelijkheden om gedachtenspinsels, boodschappenlijstjes en lumineuze ideeën te noteren. En natuurlijk doen we dat tegenwoordig in de cloud. De cloud zal een belangrijke rol spelen in mijn review over Joplin.
Het zal ergens in 2007 zijn geweest dat ik kennis maakte met ‘Evernote’. Samen met een usb-stick die op  de laatste versie HCC Dagen had gescoord . De makers verbeterden het programma continue, maar de concurrenten zaten ook niet stil. Tot een half jaar geleden heb ik het gebruikt. Een nieuwe computer op mijn werk (eindelijk Windows 10) was de reden voor een overstap naar ‘OneNote’.
Microsoft had haar ogen goed open gehouden en had ‘mijn’ Evernote in de bittenbak doen belanden.

Niet alleen op mijn werk maar ook thuis wil ik notities maken, delen en archiveren. Ik wil ‘note taking software’ op al mijn apparaten! In een Engelstalig computermagazine een artikel waarin diverse programma’s om notities te maken werden beoordeeld en vergeleken. ‘Joplin’ was een van de kandidaten. Het programma kwam met de beste cijfers uit de test. Tijd voor een review op Compusers.nl.

Waardering

4 (op schaal 1 (slecht) t/m 5 (uitmuntend))