donderdag, 12 februari 2009
| ·Aanmelden (gratis)· | ·Afmelden· | ·Email-adres wijzigen· |
·hcc!CompUsers stelt zich voor·

hcc!CompUsers is nieuwe naam DOSgg
Vanaf 1 januari 2009 is hcc!CompUsers de nieuwe naam van de de DOSgg. Hcc!CompUsers is nog steeds de grootste interessegroep van de HCC. Zij biedt een groot aantal diensten en producten voor de hcc!CompUsers-leden, maar ook voor de HCC-leden.
Om de nieuwe naam aan alle HCC-leden voor te stellen, wordt deze emailverzonden aan alle HCC-leden.
Eerst even een korte toelichting. De DOSgg – nu dus hcc!CompUsers – helpt gebruikers van computers in de thuissituatie. De meeste aandacht gaat uit naar programmatuur voor toepassingen en besturingssystemen. Maar ook communicatie en netwerken krijgen veel aandacht.
Het begrip 'DOS' deed te veel aan het oude DOS als besturingssysteem denken. Daarom is op initiatief van de HCC naar een nieuwe naam gezocht. Uit een wedstrijd onder de leden kwam de naam 'hcc!CompUsers' naar voren. Een samentrekking van 'Computers' en 'Users'. Waarmee de breedte van het aanbod recht gedaan wordt.
Daarnaast heten de vroegere 'gebruikersgroepen' in de HCC voortaan 'interessegroepen'. Ook hierom was een naamswijziging gewenst.
Kortom, de 'DOSgg' heet voortaan 'hcc!CompUsers' en is een interessegroep van de HCC.
Inhoud eMailing
hcc!CompUsers-dag
De HCC stuurt bij
Wat doet
hcc!CompUsers voor u?
SoftwareBus:
kleurrijk en groter
·Surf naar eShop!·

 

 


eMailings
ca. 25 per jaar

Gratis voor iedereen

 

Aanmelden: Klik hier

Klik hier voor abonnement

hcc!CompUsers-dag
Zaterdag j.l. was de eerste landelijke hcc!CompUsers-dag in De Bilt. Ter gelegenheid van de nieuwe naam 'hcc!CompUsers'  was er voor iedereen gratis koffie met gebak.
De motivatie om te komen was natuurlijk het interessante dagprogramma:
  • Lezingen
  • Workshops
  • Presentaties
  • Koopjesmarkt 
  • hcc!CompUsers VraagBaak was live aanwezig
  • SoftwareBus: gratis proefnummers
  • Gezellige ontmoetingsplaats 
Er kwamen meer dan 500 bezoekers op af. Van de 600 gebakjes bleven er nog 5 over, dus je hebt nog kans op gebak. Zet daarom gelijk even de volgende hcc!CompUsers-dagen in je agenda:
  • 25 april 2009
  • 19 september 2009
Plaats: HF Witte Centrum, Henri Dunantplein 4, De Bilt. Tijd: 10-16 uur.
De HCC stuurt bij
Nou ja, 'bijsturen' is misschien wat te zwak gezegd. De HCC keert om. Terug naar de leden. Terug naar de regio's (vroeger: de afdelingen) en de interessegroepen (vroeger: de gebruikersgroepen).
Veel van de activiteiten van de HCC vinden plaats in de regio's en interessegroepen. Het is belangrijk dat die optimaal functioneren. De regio's als 'de HCC dichtbij' en de interessegroepen voor specifieke onderwerpen op landelijk niveau. De naamswijziging van DOSgg naar hcc!CompUsers past hier heel goed bij.
Sommige activiteiten kun je het best landelijk opzetten. Hiervoor kan de HCC zich direct tot de leden richten. Andere activiteiten passen beter bij de regio's of interessegroepen. De landelijke groepen en de regio's/interessegroepen zullen intensiever samen werken.
Kijk op de site van HCC voor alle activiteiten van de verschillende afdelingen en interessegroepen.

  
VraagBaak
van CompUsers
(gratis voor leden)

- Email
- Forum
- KennisBank
- Telefoon 0317 7074256
- Remote hulp
- Thuishulp (gepland)
     

Wat doet hcc!CompUsers voor u?
hcc!CompUsers is gebaseerd op het principe ‘voor en door computergebruikers’. Onderlinge communicatie en informatie zijn de belangrijkste pijlers. Dit komt onder andere tot uiting in:
Alle belangrijke toepassingen en communicatie komen aan bod. Er zijn Platforms voor onder andere DigiFoto, DigiVideo, Muziek, VoIP (bellen via internet), Netwerken en Internet, WebOntwerp. Daarnaast wordt veel aandacht besteed aan de ‘kantoorpakketten’, veiligheid op internet, anti-virus en spam, utilities, enzovoort.
Voor de besturingssystemen gaat de belangstelling vooral uit naar alle vormen van Windows en Linux. Er is een ‘Platform Windows’ en een ‘Platform Linux’.
SoftwareBus: kleurrijk en groter
De SoftwareBus is het magazine van hcc!CompUsers. Vanaf eind vorig jaar is het in full colour en nu bovendien in A4-formaat. Dubbel zo groot dus als het vorige A5-formaat. SoftwareBus heeft 32 pagina's en verschijnt 6x per jaar. Voor HCC-leden is de prijs ¬ 15/jaar, inclusief telkens een volle DVD-ROM met software.

Tot ziens bij
CompUsers

Henk van Andele-mail
Voorzitter CompUsers
Uitgave van
hcc!CompUsers-ig
www.CompUsers.nl