zaterdag 31 februari 2009
| ·Aanmelden (gratis)· | ·Afmelden· | ·Email-adres wijzigen· |
·Windows 7 activiteiten van hcc!CompUsers·

Ben je er klaar voor?
In het tempo van de 'gesmeerde bliksem' heeft Microsoft het nieuwe Windows 7 klaargestoomd. Om zo snel mogelijk een opvolger te hebben voor het impopulaire Windows Vista. Windows 7 moet sneller zijn en prettiger in het gebruik.
Sedert eind juli is de 'RTM'-versie bekend. Dat is de versie die uiteindelijk op 22 oktober in de winkel moet komen te liggen. Daarvóór wordt de nieuwe Windows 7 al verspreid onder grote klanten en computerfabrikanten (OEM).
Zoals te verwachten is Windows 7 RTM al snel uitgelekt en via allerlei wegen op internet te bemachtigen. Illegaal en gevaarlijk, want er zitten ook met virus besmette versies tussen. Niet doen dus, om niet ten prooi te vallen aan een Windows 7-pandemie.
Inhoud eMailing
Ben je er klaar voor?
Gratis Windows 7
Wat is Windows 7 RC?
Hoe te bemachtigen?
Lezing en vragenuurtje
Tripleboot met Win 7
·Surf naar eShop!·
Gratis Windows 7 voor SoftwareBusabonnees
Al terug van vakantie? Leuk geweest? En je bent abonnee op het CompUsersmagazine SoftwareBus?
Dan heb je een goede kans dat je deze week een gratis Windows 7 RC (Release Candidate) in je brievenbus vindt.
In samenwerking met de HCC heeft Microsoft deze week een kleine 4.000 pakketten Windows 7 RC aan HCC-leden gezonden. Waarvan ruim 3.000 aan CompUsersleden, te weten aan het CompUserskader en ca. 3.000 aan SoftwareBusabonnees.
Waarom? Omdat Microsoft graag deze pakketjes toestuurde aan geïnteresseerde en geëngageerde HCC-leden. En daar mag de doorsnee SoftwareBuslezer zeker toe gerekend worden!
Een extra voordeeltje dus voor veel SoftwareBusabonnees! De SoftwareBus kost voor CompUsers- en HCC-leden slechts ¬ 15 per jaar. Daarvoor krijg je zesmaal per jaar de SoftwareBus met de gratis GigaHits DVD-ROM vol software. Een abonnement kun je nemen in onze eShop.
Wat is Windows 7 RC?
Microsoft heeft besloten om een Windows 7 versie al in een vroeg stadium aan iedereen beschikbaar te stellen. De Release Candidate is bij Microsoft te downloaden. Je kunt er ook een 'product key' bij krijgen die geldig is tot 1 juni 2010. Maar vanaf 1 maart zal de pc elke twee uur automatisch afsluiten. Kortom, eigenlijk moet je voor 1 maart een definitieve versie laden.
Windows 7 RC is een voorlopige versie. De definitieve versie kan op (detail)punten afwijken. Maar de berichten over Windows 7 RC zijn zeer positief.
Het is overigens een Engelstalige versie in de uitgebreide 'Ultimate' uitvoering.
Hoe te bemachtigen?
Volgens de aankondigingen van Microsoft stopt het downloaden op 20 augustus. Morgen dus! Als je geen exemplaar toegestuurd hebt gekregen of gedownload hebt, dan moet je nu snel zijn! De downloadlink is:
Oeps.... je was nog op vakantie en nu is het te laat? Misschien weet je dan een vriendje die hem wel heeft. Zo'n vriendje vind je vast wel ergens in het (CompUsers) forum.
Of je komt op 19 september naar de MegaCompUsersDag in De Bilt. Daar geeft Microsoft een lezing over Windows 7 en er zal ook een aantal exemplaren van het Windows 7 RC-pakket beschikbaar zijn.
Het goede nieuws is verder dat het verstrekken van product keys ook na 20 augustus door gaat.
Microsoft lezing en vragenuurtje over Windows 7
Op zaterdag 19 september is in De Bilt weer de jaarlijkse MegaCompUsersDag. Daar nemen ongeveer 20 HCC-groeperingen aan deel. Na de HCC-dagen is dit al vele jaren de drukstbezochte HCC-manifestatie.
Tony Krijnen van Microsoft zal een lezing verzorgen over wat je zoal van Windows 7 kunt verwachten. En als het allemaal nog niet duidelijk is, of als je al ervaring met Windows 7 hebt en daar vragen over hebt, dan ben je welkom op het aansluitende vragenuurtje van Tony Krijnen.
Naar verwachting zal de zaal uitpuilen. Zorg dus dat je er op tijd bij bent. Het begint meteen om 10 uur!
O ja, als je nog geen Windows 7 RC hebt kunnen bemachtigen, dan kun je deze wellicht na de lezing en het vragenuurtje alsnog krijgen. Zo lang de voorraad strekt.
Tripleboot met onder andere Windows 7 in SoftwareBus
In de komende SoftwareBus 2009-4 (verschijnt eerste helft september) staat een artikel van Jan Stedehouder over het zelf maken van een 'tripleboot' systeem.
De drie systemen die je op je eigen tripleboot DVD kunt zetten zijn:

- Windows 7 RC
- Ubuntu 9.10
- PC-BSD
Jan legt op heel begrijpelijke wijze stap voor stap uit hoe je de pc voorbereidt met de nodige partities, de drie systemen erop installeert en vervolgens een bootmanager gereedmaakt om de drie systemen op te starten.
Wellicht ben je met deze kennis in staat om zelf ook meer, of andere, systemen op je pc ze zetten en in de bootmanager op te nemen. Bijvoorbeeld je 'bestaande' Windows XP of Vista.
Op de GigaHits bij SoftwareBus 2009-4 zullen de nodige software en de besturingssystemen die bij het artikel over Tripleboot horen, opgenomen zijn. Helaas is dat zonder Windows 7 RC.
Microsoft wil geen enkel risico lopen dat er met hun software wordt geknoeid (ooit is er een virus in geslopen) en verspreidt daarom Windows 7 RC uitsluitend zelf. Daarom sturen we deze eMailing nu, voor het geval je nog wilt downloaden en geven we aan hoe je later nog aan Windows 7 RC zou kunnen komen.
Henk van Andele-mail
Voorzitter CompUsers
Uitgave van
hcc!CompUsers-ig
www.CompUsers.nl