zaterdag 12 september 2009
| ·Aanmelden (gratis)· | ·Afmelden· | ·Email-adres wijzigen· |
·Volgende week zaterdag MegaCompUsersDag·

MegaCompUsersDag 19 september in De Bilt
hcc!CompUsers organiseert elk jaar drie landelijke bijeenkomsten voor de leden. Met demo's, info, lezingen, workshops, VraagBaak, contacten, enzovoort. Aanstaande zaterdag is de derde landelijke bijeenkomst van 2009. De toegang is gratis voor alle HCC -en Compusers-leden. Neem je HCC!Ledenpas mee. En introducés, je partner of kinderen mogen gerust mee komen.
Je bent van 10 tot 16 uur welkom in het H.F. Witte Centrum, Henri Dunantplein 4, De Bilt. Goed bereikbaar met auto en openbaar vervoer, zie hier. En voldoende gratis parkeerruimte.
We hebben deze keer het gehele centrum afgehuurd, want volgende week zaterdag is het weer de

MegaCompUsersDag

Dat houdt in dat ook andere groeperingen van de HCC onze gast zijn. Dit jaar maar liefst 20 groeperingen. En daarmee is de MegaCompUsersDag ook dit jaar weer het grootste evenement van HCC!groeperingen. Ook de HCC zal vertegenwoordigd zijn.
Het programma vind je in grote lijnen in deze eMailing. Kijk voor een volledig programma in de SoftwareBus. Kijk ook altijd op www.CompUsers.nl voor de laatste stand, want wijzigingen zijn altijd mogelijk.
Inhoud eMailing
MegaCompUsersDag
Ken je Windows 7 al?
Nog geen indows 7 RC?
HCC en groeperingen
CompUsers: grote zaal
Lezingen
Workshops
Koffie en contacten
Vragen of suggesties?
·Surf naar eShop!·

 

 

 

 

 

 

 

Ken je Windows 7 al?
Misschien nog niet, maar misschien heb je al een 'Release Candidate' gedownload bij Microsoft, of was je een van de gelukkigen die, via de HCC, van Microsoft een DVD toegestuurd kregen.
Windows 7 belooft heel goed te worden. Het heeft al een heel goede pers en de gebruikers van de Windows 7 'Release Candidate' zijn vrijwel unaniem heel tevreden. Die is volledig bruikbaar tot 1 maart; vanaf 22 oktober is Windows 7 in de winkel.
Maar wat is er zoal nieuw in Windows 7? CompUsers heeft Tony Krijnen van Microsoft bereid gevonden om je dat zaterdag 19 september in De Bilt uit te leggen. Meteen om 10 uur.
Zorrùùùùg, dat je erbij komt. De Windows 7 presentatie is vrij toegankelijk. Eerdere presentaties van Tony Krijnen puilden altijd uit. Het aantal plaatsen is beperkt, wees er dus tijdig bij.
Nog geen Windows 7 Release Candidate?
Je hebt de Windows 7 Release Candidate nog niet? Downloaden kan niet meer. Drieduizend SoftwareBus abonnees kregen een DVD toegestuurd, maar dat is slechts een deel van alle abonnees. Meer had Microsoft niet beschikbaar.
Op 19 september zal Microsoft nog een aantal DVD's mee brengen. Misschien kun je nog een exemplaar bemachtigen. Of je probeert een exemplaar of kopie van een andere computerhobbyist te krijgen, op 19 september vind je wellicht een mogelijkheid.

Je hebt wel een Windows 7 RC DVD, maar gebruikt hem niet (meer)?
Wees dan zo vriendelijk om die aanstaande zaterdag mee te brengen en aan de CompUsers InfoBalie af te geven. Wij vinden er vast een liefhebber voor!

 
HCC en groeperingen aanwezig
De HCC en de HCC!groeperingen zullen aanwezig zijn in de grote zaal. Zij presenteren zich daar met informatie en demonstraties. De hcc!Modelbaan-ig bijvoorbeeld, zal een gehele wand  in beslag nemen met een modelbaan.
De volgende HCC!groeperingen zullen zaterdag 19 september de gast zijn van hcc!CompUsers:
 • Amstrad-ig  Astrologie-ig  BASIC-ig  Beginners-ig  Bijbel & pc-ig  ClubPerfect-ig
CompUsers-ig  DataCom-ig  eCS-ig  Genealogie-ig  KOV-ig Modelbaan-ig
MultiMedia-ig 
Muziek-ig  P2000-ig  PC-ig  Postzegel-ig  Testbank  Trainsim-ig
Windows-ig


Een groot aantal van deze groeperingen heeft vooraf bekend gemaakt wat zij specifiek zullen doen. Zie hiervoor www.CompUsers.nl of de websites van de groeperingen zelf.
 
CompUsers in de grote zaal
CompUsers is ook aanwezig in de grote zaal, met onder andere:
  • Platform Windows: hier zie je de nieuwste ontwikkelingen en een aantal toepassingen. En natuurlijk kun je hier even de 'look', maar ook de 'feel' van Windows 7 ervaren.
  • Platform Linux: die laten je alternatieven zien. Nou ja, zelf vinden ze Linux veel beter. En ze organiseren ook een Install Party, vooral gericht op de populaire 'netbooks'.
  • Platform DigiFoto: wil je wat meer weten? Beginner? Gevorderde? Fotokunstenaar? Bezoek dan het Platform DigiFoto.
  • Platform VoIP: hier zie je en hoor je alles over bellen via internet. En je mag het ook zelf proberen, bel vanaf het Platform VoIP gratis even naar huis.
  • Platform Muziek: ervaar hoe muziek en computers een heel goede combinatie is.
  • ComPusers VraagBaak: Nu eens een keer niet per e-mail, forum of telefoon. Maar bespreek je problemen (op computergebied) eens persoonlijk met de VraagBaak-medewerkers.
  • Wii doen aan sport: een specifiek platform voor games heeft CompUsers (nog) niet. Maar je kunt wel op zaterdag 19 september op een Wii gamescomputer sport bedrijven.
  • CompUsers InfoBalie: hier kun je terecht voor informatie, toegangskaarten Workshops, aanmeldingen SoftwareBus (neem eens een gratis proefexemplaar mee), aanschaffen CD- en DVD-ROM's vol software tegen 'beursprijzen', aanmelding leden en donateurs.
 
 
Lezingen
Er zijn op 19 september dertien lezingen, drie gelijktijdig. Plan je bezoek daarom vooraf zorgvuldig, want je kunt niet overal tegelijk zijn.
Hieronder een overzicht van de lezingen:
 
Meer informatie vind je op www.CompUsers.nl.
 
Workshops
En er zijn vijf Workshops. Die hebben een beperkt aantal plaatsen voor deelnemers, want iedere deelnemer krijgt de beschikking over een computer. Daarom is het echt aan te raden om vooraf op www.CompUsers.nl een plaats te reserveren.
Hieronder een overzicht van de Workshops:
 
Koffie leuten en contacten leggen
Er is op zaterdag 19 september heel veel te doen. En op een gegeven moment moet je er even bij gaan zitten.
Doe dat in de gezellige foyer van het H.F. Witte Centrum. Het zal druk zijn. Een uitstekende gelegenheid om te 'netwerken'.
 
Verdere vragen of suggesties?
Kijk dan altijd eerst even op www.CompUsers.nl. Kun je het daar niet vinden? Of het je een vraag, opmerking, suggestie? Een mailtje aan voorz@CompUsers.nl kan dan helpen, we laten dan binnen 24 uur van ons horen.
Of misschien zou je ook wat willen doen in onze vereniging CompUsers? Dat kan altijd. Stuur een e-mailtje aan voorz@CompUsers.nl voor informatie, liefst met je telefoonnummer. We kunnen dan afspreken elkaar op 19 september te spreken. Misschien kun je op zaterdag 24 oktober ook al deelnemen aan de CompUsers KaderDag in Ouwehands Dierenpark (Rhenen).
 
Henk van Andele-mail
Voorzitter CompUsers
Uitgave van
hcc!CompUsers-ig
www.CompUsers.nl