zaterdag 19 september 2009
| ·Aanmelden (gratis)· | ·Afmelden· | ·Email-adres wijzigen· |
·Geslaagde MegaCompUsers-bijeenkomst·

Op een mooie zomerse dag in september....
De MegaCompUsers-bijeenkomst van zaterdag 19 september in De Bilt was een groot succes. De gehele dag was er een interessant en goed bezocht aanbod van lezingen, demonstraties, workshops en informatie.
Een duidelijke topper was de lezing over Windows 7. Maar ook de overige programma-onderdelen trokken veel belangstelling. Ondanks de stralende zon en 24 graden kwamen meer dan 600 bezoekers op de MegaCompUsersDag af.
De dag werd georganiseerd door hcc!CompUsers. Er waren in totaal 20 HCC!-groeperingen te gast, die alle een bijdrage leverden aan het dagprogramma. Dit is de grootste HCC!manifestatie waar een groot aantal groeperingen zich in hun eigen gedaante kunnen presenteren.
Inhoud eMailing
Mooie zomerdag...
Windows 7-lezing
Ook de HCC
En het gebak?
Lezingen en workshops
Grote zaal
·Surf naar eShop!·

  

  

Windows 7-lezing
Tony Krijnen van Microsoft heeft voor zijn lezingen bij CompUsers altijd volle zalen getrokken. Omdat er duidelijke signalen waren dat de belangstelling deze keer wel heel erg groot zou worden, was de sporthal van het H.F. Witte Centrum in De Bilt erbij gehuurd en ingericht met 300 zitplaatsen, een megagroot scherm en een geluidsinstallatie. En dat bleek maar goed ook, alle plaatsen waren bezet.
De lezing was gepland van 10-12 uur; deze tijden werden op de minuut nauwkeurig aangehouden. Gedurende twee uur zaten de bezoekers geboeid te luisteren en te kijken. Tony Krijnen kon dit niet alleen, hij had assistentie van Martin Bekelaar van de HCC. Dit duo bleek perfect op elkaar afgestemd en vertelde over en weer naadloos aansluitend over Windows 7. Het was werkelijk een genoegen om dit mee te maken.
Na 12.00 uur konden de bezoekers een exemplaar van de Windows 7 Release Candidate DVD mee krijgen en verder nog vragen stellen. Pas om twee uur 's-middags kregen Tony en Martin kans om hun lunch te nuttigen.
Ook de HCC was sterk vertegenwoordigd
Van de HCC was er iemand in de InfoStand om de bezoekers te informeren en te woord te staan. Bovendien was de directeur, Petra Claessen, zoals gebruikelijk, aanwezig op deze bijeenkomst. Ook Bert Jansen, de operationeel manager van het HCC!kantoor, was er.
Maar ook niemand minder dan Wim Lornjé, voorzitter van de Raad van Toezicht, bezocht de MegaCompUsersDag en de 20 HCC!groeperingen. Zie de foto met Wim Lornjé (r)en Henk van Andel (l), gemaakt door Petra Claessen.
 
En het gebak?
Meneer Rik Dix stuurde me deze week een mail. Hij kon niet komen, zijn dochter trouwde zaterdag. Maar hij wilde graag toch om 10 uur langs komen om de Windows 7 RC DVD af te halen.
Eén van de velen die heel graag deze DVD wilde bemachtigen. Maar om al die moeite te doen op de trouwdag van je dochter?
Ik heb meneer Dix beloofd dat hij langs mocht komen, liefst met gebak. Als de DVD's er niet zouden zijn, dan had hij de DVD van mij gekregen. Maar ik beloofde hem de DVD in dit bijzondere geval ook wel te willen opsturen.
Meneer Dix heeft het zekere voor het onzekere genomen. Om vijf voor tien meldde hij zich. Gereed voor de bruiloft, keurig in een zwart pak. We hebben natuurlijk de DVD meegegeven, maar konden hem over halen om dit grote moment van de dag vast te leggen op een foto. We sturen hem een hi-res versie voor de fotoreportage van de bruiloft.
 
Overige lezingen en workshops
Ook deze liepen vlot en waren goed bezocht. De Workshops waren zoals gebruikelijk tot op de laatste plaats bezet. Afgezien van de twee die door omstandigheden uitgevallen waren en waar vooraf ook in een eMailing mededelingen over waren gedaan, werd het programma volgens schema afgewerkt.
De foto's geven een indruk van een lezing (boven) en een Workshop (rechts).
 
Grote zaal
De gehele dag was het gezellig en druk, ook in de grote zaal, waar de Platforms van hcc!CompUsers en de 20 HCC!groeperingen acte de présence gaven.
Eén bijzonderheid wil ik graag hier vermelden. Ook de HCC!Testbank was aanwezig. Mijn laptop deed het niet meer, die ging telkens na een korte tijd uit. Mogelijk een temperatuurprobleem; als de processor te warm wordt, schakelt de laptop automatisch uit. Die heb ik aan de Testbank toevertrouwd.
Na enkele uren kreeg ik hem terug. Helemaal gerepareerd. Zij kunnen een laptop uit elkaar schroeven en vonden toen een hoeveelheid stof die het uitblazen van de koellucht versperde.
Moraal van het verhaal: de Testbank kan ter plekke ook kleine reparaties uitvoeren, zolang er maar geen onderdelen voor nodig zijn. Maar ook in dat geval kunnen ze je adviseren over het al dan niet laten uitvoeren van een reparatie. Een welkome gratis HCC!service.
 

 
Henk van Andele-mail
Voorzitter CompUsers
Uitgave van
hcc!CompUsers-ig
www.CompUsers.nl