vrijdag 30 oktober 2009
| ·Aanmelden (gratis)· | ·Afmelden· | ·Email-adres wijzigen· |
·Uitslag CompUsers VakantieFotoWedstrijd·

CompUsers Platform DigiFoto VakantieFotoWedstrijd
Dit voorjaar schreef het Platform DigiFoto van CompUsers een VakantieFotoWedstrijd uit. De bedoeling was om hiermee de amateurfotografen tijdens de vakantie aan te moedigen om betere foto's te maken. De foto moest daarom iets te maken hebben met het thema 'vakantie'.
Verder werd de wedstrijd laagdrempelig gehouden. En er werd een aantal tips om (nog) betere foto's te maken gepubliceerd. Onder andere zowel in de SoftwareBus, op www.CompUsers.nl 'op de voorpagina' als in het katern van het Platform DigiFoto, maar ook in een aantal magazines zoals CHIP Foto Video Digitaal.
Inhoud eMailing
VakantieFotoWedstrijd
Jury en beoordeling
De prijzen
Verdere publicaties
·Surf naar eShop!·
Jury en beoordeling
De jury stond onder leiding van Ton Heijnen, hoofdredacteur van enkele magazines voor digitale fotografie en beeldbewerking van F&L. Verder maakten Wammes Witkop (oprichter en uitgever van een aantal computermagazines) en Jos van den Berge (Platform DigiFoto) deel uit van de jury.
De sluiting was op 1 september. Er kwamen niet minder dan 300 inzendingen binnen! Allemaal met het thema 'vakantie',  maar met geheel verschillende uitwerkingen. En de kwaliteit overtrof alle verwachtingen. De jury heeft zeker geen gemakkelijke taak gehad.
Na veel wikken en vooral wegen heeft de jury eerst 15 genomineerde foto's gekozen. Daarna zijn hieruit de prijswinnaars gekozen.
Laten we jullie niet langer in het ongewisse laten, de prijswinnaars met hun winnende foto's staan hieronder. In de SoftwareBus en op de HCC-dagen (27, 28 en 29 november in de Jaarbeurs) zullen ook de overige genomineerde foto's aan bod komen.
1e prijs (€ 500): Ida Roeper; foto: Zonsopgang van de vulkaan Bromo op Java.
   
De jury vond deze foto een uitschieter. Bergen, ochtendnevel. Mooie sfeer. Goed gezien, maar ook goed getimed. Vroeg opstaan wordt beloond (met een uitstekende foto).
2e prijs (€ 300): Otto Wolfs; foto: Strandgangers in Renesse
   
Deze foto typeert heel goed een prima vakantiesfeer. Iedereen is op een relaxte manier met zijn eigen ding bezig. Mooie
compositie/lijnvoering. De aandacht wordt als vanzelf van links naar rechts getrokken.
3e prijs (€ 200): Diana de Haan; foto: Rolstoel
   
Een vrolijk campingtafereel. Kleurrijk en speels. Technisch klopt de meetrekker volkomen. De snelheid is zichtbaar in zowel de achtergrond als de rolstoel, zonder dat deze te onscherp worden.
De prijzen
In de eerste plaats willen we de drie prijswinnaars feliciteren. Zij krijgen een door CompUsers beschikbaar gestelde geldprijs, die zij in overleg mogen besteden, hetzij aan 'fotospullen',  hetzij aan een gezinsvakantie.
Bovendien krijgen zij van uitgeverij F&L een jaarabonnement op CHIP Foto Video Digitaal en van uitgeverij HUB een jaarabonnement op PC-Active.
Daarnaast willen wij ook de genomineerden die nét buiten de prijzen vielen, feliciteren met dit succes. Want uit 300 inzendingen genomineerd worden is niet niks! En velen maakten grote reizen voor hun foto's. Hun namen en foto's zijn:

 • Dirk van Aken: Gems in Dolomieten (Italië)
 • Nico van Amstel: Reddingboot bij Egmond aan Zee
 • Margriete Bloem-de Jong: Woestijn (Marokko)
 • Fred Bouwman: Antilope Canyon, Arizona (USA)
 • C.H.V. Delorme: Schynige Platte (Zwitserland)
 • Edwin Deprez: Vianawoestijn (Kaap Verdië)
 • Abe Maaijen: Jurtkamp in Temir Karnat (Kirgizië)
 • Robert Mouthaan: Ladies Nightout , Las Vegas (USA)
 • Marian de Neijs: Bootje op strand Algarve (Portugal)
 • Anneke Semmekrot: Museum Revolutie in Havanna (Cuba)
 • Anneke Semmekrot: Auto op strand (Cuba)
 • Raymond Widawski: Strandstoelen
Ook willen wij de overige inzenders van harte bedanken voor hun werk. En geloof me, er waren heel veel foto's bij waar we erg blij mee waren. Dankzij deze inzenders werd de DigiFoto VakantieFotoWedstrijd een succes!
En -last but not least- willen wij de juryleden bedanken voor hun belangeloze inspanningen. Zij kunnen weer ontspannen tijdens een etentje, aangeboden door CompUsers.
Verdere publicaties
De winnaars worden bekend gemaakt in CHIP Foto Video Digitaal en andere magazines. In de volgende SoftwareBus komt een uitgebreider artikel, waarin ook de genomineerde foto's aan bod zullen komen. De winnende en de genomineerde foto's worden ook geëxposeerd tijdens de HCC-dagen bij CompUsers.
Een grote selectie van alle inzendingen wordt op dit moment verwerkt tot een 'diashow' op de DigiFotoDisc 2010, die tijdens de HCC-dagen uit komt. Hetzelfde, maar dan als video afspeelbaar op een DEVD-speler in de huiskamer, komt op de MultiMediaMaX 2010 DCD-ROM die eveneens tijdens de HCC uit komt.
Henk van Andele-mail
Voorzitter CompUsers
Uitgave van
hcc!CompUsers-ig
www.CompUsers.nl