vrijdag 20 november 2009
| ·Aanmelden (gratis)· | ·Afmelden· | ·Email-adres wijzigen· |
·CompUsers op HCC!dagen 27-28-29 november·

Nog maar een weekje....
Evenals vorig jaar maken ook in 2009 de HCC!dagen deel uit van HME 2009. In de Jaarbeurs in Utrecht op 27-28-29 november van 10-17 uur. HCC-leden (dus ook CompUsers-leden) kunnen op vertoon van hun HCC-Ledenpasje een gratis toegangsbewijs krijgen.

Natuurlijk is ook hcc!CompUsers weer van de partij, te weten grotendeels op het ‘DiversiteitsPlein’ in de HCC-stand. Het Platform DigiFoto en het Platform Linux hebben een plaats grenzend aan het DiversiteitsPlein, respectievelijk in het thema Foto Video Creatief en in het thema Besturingssystemen.

Kijk altijd even voor de laatste mededelingen en wijzigingen van het programma op:
http://www.compusers.nl/hccdagen-hme2009-jaarbeurs-utrecht-27-28-29-november-2009.
                  
Inhoud eMailing
Nog maar een weekje...
Dubbele berichten?
Op DiversiteitsPlein
Neem er de tijd voor
Veel GRATIS
Vele toepassingen
DTP, SoftwareBus
VoIP en Fon
WebOntwerp, Internet
Office-toepassingen
Freeware, Open Source
Innovations
Workshops en demo's
·Surf naar eShop!·
Dubbele eMailing berichten?
Het spijt ons dat de vorige eMailing bij velen meer dan eenmaal is ontvangen. Dat is gekomen doordat momenteel bij de HCC internetactiviteiten worden verhuisd, waardoor een afwijkende procedure werd gevolgd.
Inmiddels heeft de HCC maatregelen genomen om herhaling te voorkomen.
CompUsers bij HCC op DiversiteitsPlein
Je vindt de HCC in alle breedte, ingedeeld in thema’s. CompUsers is op zich een interessegroep die veel terreinen bestrijkt. Je vindt CompUsers op het hcc!DiversiteitsPlein.
Op het hcc!DiversiteitsPlein vind je een grote hoeveelheid toepassingen voor je pc thuis. Zoals internet, het maken van je eigen website, freeware en open source software, tekstverwerking, spreadsheets, telefoneren via internet. En nog veel meer.
Ook vind je daar de misschien meer exotische toepassingen zoals postzegels verzamelen, astrologie, genealogie. En een aantal dames laat zien dat ze tegelijk kunnen praten en breien terwijl ze bezig zijn met borduren met behulp van de pc. Laten we maar hopen dat de pc het zware werk zal doen.
          
Neem er de tijd voor
Centraal op het hcc!DiversiteitsPlein vind je gratis koffie met een cookie. Aangeboden door de HCC voor alle HCC!leden en voor alle introducés. Laat je HCC!ledenpas zien.
De koffie haal je af bij de centrale info-stand. Daar helpen ze je ook verder als je vragen hebt. En je kunt er allerlei CD-ROM’s en DVD-ROM’s aanschaffen met software, voornamelijk uitgegeven door de CompUsers-ig.
Drink rustig je koffie, terwijl je een gezellig praatje maakt met je buurman. Of je vragen afvuurt aan de aanwezige CompUsers VraagBaak-medewerkers en andere deskundologen. Dat mogen ook ‘stomme’ vragen zijn, want niemand hoort het. Het kunnen ook heel diepgaande vragen zijn; waarschijnlijk wordt je dan doorverwezen naar een van de clusters op het DiversiteitsPlein, waar de ‘echte deskundigen’ allerlei programma’s en toepassingen demonstreren.
 
GRATIS GRATIS GRATIS
Op het DiversiteitsPlein heeft hcc!CompUsers de volgende gratis aanbiedingen:
 • Gratis USB-stick PCtoGO voor SoftwareBus-abonnees
 • Gratis SoftwareBus (kennismakingsexemplaar)
 • Gratis zakkalender voor iedereen
 • Gratis koffie met 'cookie' voor HCC-leden en hun introducé's, zie hierboven.
   
 
CompUsers met vele toepassingen
Ga gerust aan tafel zitten bij een cluster die je diverse toepassingen demonstreren en uitleggen.
        
DTP, SoftwareBus en GigaHits
Heb je al eens gezien hoe een magazine op een pc wordt samengesteld? DTP (Desk Top Publishing) heet dat in moderne terminologie. De redactie van het CompUsersmagazine SoftwareBus demonstreert aan de hand van het gratis open source programma Scribus hoe de SoftwareBus wordt opgemaakt.

Bij elke SoftwareBus wordt een DVD-ROM verstrekt onder de naam GigaHits, vol met open source/freeware/demo/trial software. Het DiscTeam laat zien hoe de software wordt geselecteerd, hoe de ‘previews’ worden gemaakt en hoe uiteindelijk de GigaHits wordt samengesteld.

En natuurlijk kun je kennis maken met de redactie van de SoftwareBus, je wensen kenbaar maken of praten over de mogelijkheid om zelf ook eens mee te doen.
De SoftwareBus kost normaal ¬ 24/jaar. Maar voor HCC- en CompUsersleden is de prijs per jaar slechts ¬ 15. Daar krijg je 6 nummers voor, inclusief de DVD-ROM! Aanmelden op www.CompUsers.nl/eShop  of tijdens de HCC-dagen.
     
VoIP en Fon
VoIP is bellen via internet. Kom kennis maken met de vele manieren waarop dat kan:
– Skype of SIP (‘gewone telefonie’)
– Bellen met je pc aan: koptelefoon/microfoon, USB-telefoon, USB-dual phone-kastje
– LAN/IP-telefonie: modems met telefonie, ATA’s, IP-telefoons
– Draadloos: DECT, WLAN of Bluetooth voor Skype en SIP
– je eigen telefooncentrale met Asterisk of ander programma

Van alles zal een exemplaar gedemonstreerd worden en er wordt deskundige uitleg bij gegeven.

Ook wordt het wereldwijde Fon-netwerk van WLAN/WiFi access-points gedemonstreerd. Je kunt je gratis aanmelden en er vervolgens gratis gebruik van maken. De Fon-routers worden gedemonstreerd, inclusief de nieuwe en heel interessante Fonera 2.0n.
 
 Tijdelijk ¬ 69; www.CompUsers.nl/eShop
WebOntwerp en Internet
Het CompUsers Platform WebOntwerp presenteert hier zijn nieuwe CD-ROM WebOntwerp 2010, vol nieuwe software en ‘content’ die je nodig hebt voor het ontwerpen van een website.
Alle programma’s en inhoud zijn gratis of op basis van demo/trial te gebruiken.
Ook zal het Platform WebOntwerp de gratis WYSIWYG HTML-editor demonstreren. Als je wat meer wilt weten, dan kun je tweemaal per dag aan een korte Workshop deelnemen.
Daarnaast zullen allerlei andere internetprogramma’s worden gedemonstreerd. Onder andere het gratis programma Picasa, waarmee je uitstekend foto’s op internet kunt publiceren. Ook hierover wordt tweemaal per dag een Workshop gehouden.
  
Office-toepassingen
Met Office-toepassingen bedoelen we Microsoft Office, OpenOffice.org en dergelijke kantoortoepassingen. Hoezo kantoor? Inderdaad, het zijn ook belangrijke toepassingen voor thuis.
In de office-suites vind je tekstverwerking (Microsoft Word, OpenOffice Writer), spreadsheets (Microsoft Excel, OpenOffice Calc), presentatieprogramma’s (Microsoft PowerPoint, OpenOffice Impress, database-programma’s en dergelijke.
Bij CompUsers zie je de dure commerciële programma’s naast de gratis programma’s. Powered by het CompUsers Platform Windows. Zie de overeenkomsten. En de verschillen.
Freeware en OpenSource
Natuurlijk zijn er veel goede commerciële programma’s. Maar er is ook veel freeware en open source-programmatuur die vaak net zo goed is. We laten hiervan een aantal zien op een breed terrein. Echt te veel om hier op te noemen. En als je iets speciaals zoekt, dan weten we vaak een oplossing en misschien kunnen we het ter plekke voor je demonstreren.
Innovations
Wat zijn de meest belovende nieuwe technologieën waarmee je morgen te maken krijgt? CompUsers heeft een aantal voor je verzameld. De nieuwe apparaten worden gedemonstreerd en je mag er nog aankomen ook. Zoals:
 • 3D beeldscherm
 • eReader
 • Touch-screen beeldschermen
 • Netbooks
 • Nettop-pc’s
 • 3G internet
 • Kabelinternet
Workshops en demo's/lezingen
Op de stand worden elk half uur korte workshops en elk half uur kort demo's/lezingen gegeven. Binnenkort sturen wij een eMail met de onderwerpen en het 'definitieve' programma.
Het voorlopig programma vind je overigens op
http://www.CompUsers.nl/workshops respectievelijk
http://www.CompUsers.nl/demo-s-lezingen.
Henk van Andele-mail
Voorzitter CompUsers
Uitgave van
hcc!CompUsers-ig
www.CompUsers.nl