maandag, 23 november 2009
| ·Aanmelden (gratis)· | ·Afmelden· | ·Email-adres wijzigen· |
·27-28-29 nov: Demo's/Lezingen en Workshops 
tijdens HCC-dagen op DiversiteitsPlein·

Lezingen en Workshops
Tijdens de HCC!dagen (27-28-29 november in de Jaarbeurs) kun je op het DiversiteitsPlein van de HCC-stand de gehele dag demo's/lezingen en workshops bijwonen. Deze worden verzorgd door CompUsers en enkele andere HCC-interessegroepen.
Als de (gratis) koffie nog te heet is, dan kun je net zo goed even gaan zitten bij een Workshop of Demo/Lezing. Bij Demo’s/Lezingen wordt een toepassing je in 20 minuten uitgelegd op een duidelijke wijze. Vóór je het weet en vóór je koffie op is, leer je er zo nog een heleboel bij!
Het voorlopige programma vind je hieronder. Kijk altijd even op www.CompUsers.nl/HCCdagen voor eventuele wijzigingen!
De lezingen zijn vrij toegankelijk, zolang er plaats is. En als er geen zitplaats meer is, dan kun je die 20 minuten even blijven staan.
Bij de workshops krijgen de deelnemers beschikking over een pc voor 'hands-on' ervaring. Het aantal deelnemers is daarom beperkt. Om zeker te zijn van een plaatsje kun je reserveren op www.CompUsers.nl/workshops.
Inhoud eMailing
Lezingen en Workshops
Demo’s en Lezingen
Workshops
·Surf naar eShop!·
Demo’s en Lezingen
De meeste Demo’s en Lezingen worden ‘s-morgens en ‘s-middags gepresenteerd. Drie dagen lang. Het voorlopige programma vind je hieronder. Maar er kunnen altijd wijzigingen optreden. Kijk voor het laatste nieuws op deze pagina.
Het voorlopige dagprogramma is als volgt:
   
Tijdens de Demo’s/Lezingen komt het volgende aan de orde:

 • Fon: overal gratis internet
  Met Fon kun je gratis deelnemen, en dan op heel veel plaatsen, waar ook ter wereld, gratis via WLAN (WiFi) op internet. Dat wist je al. Met de nieuwe Fonera 2.0n heb je een meer dan volwaardige router met 4 LAN-poorten, 300n WiFi; je kunt downloaden terwijl je pc uit staat en nog veel meer.
 • Van bladmuziek naar concert met de pc
  Leer hoe je bladmuziek of een hele partituur maakt, hoe je de stemmen toekent aan midi-instrumenten en uiteindelijk een compleet concert ten gehore kunt brengen. Dat kan ook met gratis programma’s.
 • VoIP: super besparen op telefoonkosten
  Veel mensen bellen al via internet. Maar hoe kun je maximaal op belkosten besparen, zelfs als je een ‘flat fee’ abonnement hebt? Dat ga je leren in deze Demo/Lezing.
 • TotalCommander: de betere verkenner
  Ook in Windows 7 is de standaard Windows verkenner erg beperkt in functionaliteit. Daarom grijpen velen naar betere programma’s. Op dit gebied is TotalCommander een van de beste. En het is verkrijgbaar in het Nederlands.
 • Firefox, Internet Explorer of Chrome?
  De makers van internet browsers rollen over elkaar heen met hun nieuwe gratis browsers en de gunst van de internetters. Ze verdienen aan advertenties. Maar wat is voor jou de beste browser?
Workshops
Op vrijdag, zaterdag en zondag worden dezelfde workshops gegeven. Het voorlopig dagprogramma is als volgt:
   
Klik voor het inschrijven (reserveren van een plaats) op de gewenste dag en tijd bij de respectievelijke workshops hieronder. Voor het geval een workshop volgeboekt is, kun je een alternatieve tijd opgeven. Geef vooral je e-mailadres goed op, want je krijgt bericht per e-mail.
 • MuseScore: partituur en muziek
  MuseScore is een betrekkelijk nieuw ‘open source’ freeware programma voor het maken van bladmuziek. Een complete partituur is ook geen probleem. De bladmuziek kan op diverse manieren worden geprint of als bestand worden opgeslagen. Maar je kunt er ook een midi-bestand van maken of zelfs als bijvoorbeeld WAV-bestand afspelen. Ontdek de muzikale maestro in jezelf tijdens deze Workshop!
  Inschrijven:
  vrijdag 10.30, vrijdag 13.30, zaterdag 10.30, zaterdag 13.30, zondag 10.30, zondag 13.30.
 • Plaats foto’s op internet (Picasa)
  Leuk, die eigen website. Maar nu wil je de foto’s van je vakantie aan je vrienden laten zien. Dat kan. Bijvoorbeeld met het gratis programma Picasa, dat overigens nog veel meer onder de motorkap heeft. Leer de basisprincipes in sneltreinvaart tijdens deze Workshop.
 • Website maken met KompoZer
  KompoZer is een van de beste en bovendien gratis/open source WYSIWYG HTML-editors. Je zult na 20 minuten Workshop dit uitgebreide programma nog niet beheersen. Maar je maakt wel kennis met de basisbeginselen en je kunt je eerste toepassing maken.
  Inschrijven:
  vrijdag 11.30, vrijdag 14.30, zaterdag 11.30, zaterdag 14.30, zondag 11.30, zondag 14.30.
 • OpenOffice Writer
  OOo (OpenOffice.org) is een gratis open source office-suite die bijna net zoveel, en soms meer dan het dure Microsoft Office kan en hiermee in hoge mate compatibel is. Tijdens deze Workshop leer je OpenOffice Writer kennen, de tegenhanger van Microsoft Word.
  Inschrijven:
  vrijdag 12.00, vrijdag 15.00, zaterdag 12.00, zaterdag 15.00, zondag 12.00, zondag 15.00.
 • Kleurcalibratie voor DTP
  Er zijn weinig onderwerpen zo belangrijk voor elke dag als kleuren. En er zijn weinig onderwerpen zo mystiek voor degenen die er dagelijks mee omgaan. Wat zijn additieve en substractieve kleuren? En wat is de gamut? Pas dit toe in een praktijkgerichte Workshop voor het calibreren van je beeldscherm.

  Inschrijven:
  vrijdag 12.30, vrijdag 15.30, zaterdag 12.30, zaterdag 15.30, zondag 12.30, zondag 15.30.
 • OpenOffice Impress
  Ook OpenOffice Impress is een deel van de OOo-suite. Impress is de tegenhanger van Microsoft PowerPoint. Leer in deze Workshop hoe je snel een eenvoudige presentatie maakt waarmee je je boodschap op het publiek kunt overbrengen.
  Inschrijven:
  vrijdag 13.00, vrijdag 16.00, zaterdag 13.00, zaterdag 16.00, zondag 13.00, zondag 16.00.
Henk van Andele-mail
Voorzitter CompUsers
Uitgave van
hcc!CompUsers-ig
www.CompUsers.nl