woensdag, 2 december 2009
| ·Aanmelden (gratis)· | ·Afmelden· | ·Email-adres wijzigen· |
·HCC!dagen succesvol verlopen·

Heel erg druk bij CompUsers
Op 27-28-29 november waren de HME/HCC!dagen. Er was een prima sfeer, de HCC-dagen van weleer leken teruggekeerd. Mede omdat er weer een hal was, ingericht met marktkramen. Zoals vroeger stonden daarvoor de bezoekers weer rijen dik om wat te kopen.
Er waren rond 60.000 bezoekers. Al voor 10 uur stonden drommen mensen te wachten om binnen te komen. Alle drie de dagen was het druk. Hoeveel HCC-ers gebruik gemaakt hebben van hun gratis toegang is nog niet bekend, maar onze indruk is dat het er veel waren.
De HCC had een grote stand op een prominente plaats bij de ingang. Vooral bij CompUsers was het erg druk. Ondanks het feit dat volkomen onduidelijk was waar CompUsers stond. Vooral 's-morgens kon je over de koppen lopen, zoals bijgaande foto laat zien. Er was voor CompUsers duidelijk te weinig ruimte ingericht.
Inhoud eMailing
Erg druk bij CompUsers
Geen Platform DigiFoto
Grote belangstelling
PCtoGO-sticks
Actie PCtoGO verlengd
Problemen eMailing
·Surf naar eShop!·

 

 

 
     Sandra (visagiste)

Maar … geen Platform DigiFoto
Tot ieders grote teleurstelling was het CompUsers Platform DigiFoto niet aanwezig. De plaats die voor DigiFoto was afgesproken bleek niet beschikbaar. Enkele dagen voor de beurs zagen de medewerkers van DigiFoto het niet meer zitten om alsnog alles voor elkaar te kunnen krijgen, gesteld dat de plaats alsnog beschikbaar zou komen.
Dat is heel erg jammer, want de medewerkers van DigiFoto hadden al erg veel voorbereid. Zoals een eenvoudige fotostudio die je met eenvoudige middelen ook thuis kunt inrichten. En met toch goede resultaten.
Om dat te demonstreren had DigiFoto een zestal modellen en een visagiste beschikbaar. Je mocht de modellen (laten) fotograferen. Maar ook jezelf of je partner. Desgewenst na enige actie van de visagiste.
De eMailing hierover konden we nog net tegenhouden. Maar de foto's van de modellen en visagiste willen we jullie niet onthouden.
         
      Anita   Anna        Annika    Inge    José   Teska
Grote belangstelling
De belangstelling voor de MultiMediaMaX 2010 DVD (gratis voor HCC-ers) en de PCtoGO stick (gratis voor SoftwareBus-abonnees) was groot. Maar ook de verkoop van deze artikelen en de WebOntwerp 2010, DigiFotoDisc 2010 en andere titels liepen heel goed.
Andere activiteiten kwamen door de grote drukte wat in het gedrang. Maar de lezingen en de workshops gingen onder grote belangstelling gewoon door. Het viel op dat bezoekers doelgericht op  een lezing of workshop af kwamen. De workshops waren trouwens vooraf al grotendeels 'uitverkocht' door reserveringen op onze website.
 
PCtoGO-sticks
De belangstelling voor de PCtoGO-sticks was en is overweldigend. Zowel tijdens de HCC!dagen als in onze eShop. Vrijdagmorgen om half elf waren we al door de voorraad heen. We konden verder geen PCtoGO meer verstrekken, noch gratis voor de SoftwareBus-abonnees, noch in de verkoop à € 6.
We hadden, zo bleek achteraf, de behoefte aan PCtoGO-sticks goed ingeschat en 2.000 stuks laten produceren. De eerste zending van 1.000 stuks kwam aan uit China en zag er heel mooi uit. Maar deze bleken alle defect. Vermoedelijk door een overdosis sterke straling (douane, veiligheid). De tweede zending van 1.000 stuks werd hierdoor vertraagd. We verwachten dat de problemen op korte termijn zijn opgelost.
Om toch tijdens de HCC-dagen vooruit te kunnen, hadden we snel 500 stuks 'blanco' USB-sticks aangeschaft en 'verbouwd' tot PCtoGO-stick. Daarvan werd ca. 100 stuks vrijdagmorgen uitgeleverd, de rest was nog niet beschreven met de PCtoGO-software.
De PCtoGO-sticks zullen alsnog worden nagezonden aan de SoftwareBus-abonnees die ons tijdens de HCC!dagen bezochten. Gratis, uiteraard.
De verkoop in de eShop (www.CompUsers.nl/eShop) gaat gewoon door. De prijs in de eShop is € 7,50 incl. verzendkosten. Er zijn al honderden sticks besteld. Op dit moment zijn ca. 100 PCtoGO-sticks onderweg naar de kopers. Het gaat niet helemaal op topsnelheid, want de sticks moeten eerst nog beschreven worden; elk met ca. 1 gigabyte. En dat duurt 'even'. Graag dus geduld! We hopen over een week helemaal bij te zijn.
 
Actie PCtoGO-sticks verlengd
De PCtoGO-stick was ook gratis voor nieuwe abonnees. Omdat we bemerkt hebben dat velen de moed opgaven toen ze hoorden dat er geen PCtoGO-sticks voorradig waren, hebben we de actie verlengd.
Ieder die voor 31-12-2009 een abonnement op de SoftwareBus neemt, krijgt de PCtoGO-stick gratis thuisgestuurd. Zie www.CompUsers.nl/eShop.
De SoftwareBus is het magazine van CompUsers. Voor slechts € 15 per jaar krijg je de zes nummers thuisgestuurd, elk inclusief de GigaHits DVD-ROM vol software.
 
Problemen met verzending eMailing
Onze eMailings worden grotendeels via het 'popbull'-systeem van de HCC verspreid. Dit systeem is de afgelopen weken naar een andere provider verhuisd. Daarbij is vertraging opgetreden. Bovendien was er een probleem met de bestanden.
Hierdoor ontvingen mensen die niet aangesloten waren op onze eMailing, deze berichten onbedoeld plotseling ook. En misschien waren er mensen die onze eMailing ten onrechte plotseling niet meer ontvingen. In het begin ontvingen velen onze eMailing zelfs meerdere keren.
Deze problemen waren er overigens niet alleen met de eMailings van CompUsers. Ook andere mailings van HCC-groeperingen hadden hiermee te kampen.
Volgens een mededeling van de HCC zijn de problemen inmiddels opgelost. Ook de mogelijkheid van aan/afmelding is -aangepast- in ere hersteld.
Onze excuses aan degenen die ten onrechte onze eMailing ontvingen. Als het goed is, zien ze deze excuses niet :-). Maar we weten echt niet welke mensen het betreft, dus moeten we het hierbij laten.
 
Henk van Andele-mail
Voorzitter CompUsers
Uitgave van
hcc!CompUsers-ig
www.CompUsers.nl