woensdag 20 januari 2010
| ·Aanmelden (gratis)· | ·Afmelden· | ·Email-adres wijzigen· |
·Nieuws van de eShop, PCtoGO, Fonera-routers·

Betaling met iDEAL mogelijk
Tot enige tijd geleden kende de eShop slechts één betaalwijze: een machtiging voor een automatische incasso. Niet iedereen was daar blij mee.
Sedert eind december is het ook mogelijk om per iDEAL te betalen. Dit is net zo iets als 'pinnen' maar dan via je eigen bank op internet. Veilig, gemakkelijk en snel. Ook de penningmeester van CompUsers is daar blij mee, want een automatische incasso betekende handwerk.
De iDEAL-betaalwijze sloeg meteen enorm aan. Meer dan 90% van de bestellingen wordt per iDEAL afgehandeld.
Inhoud eMailing
Betaling met iDEAL
PCtoGO via eShop
PCtoGO en SoftwareBus
Communicatie
Werking van PCtoGO
Opstarten en stoppen
·Surf naar eShop!·
PCtoGO via eShop
Er waren problemen met de levering van de PCtoGO-sticks. Bovendien moest handmatig op de sticks de PCtoGO-inhoud van circa één gigabyte gezet worden, een tijdrovend karwei.
De meeste bestellers kregen medio december hun PCtoGO-stick thuisgestuurd. Maar het aantal bestellingen overtrof de verwachtingen, dus moest er bijbesteld worden. Gisteren zijn deze op de 'post' (DHL) gegaan, dus ze worden morgen en een klein deel misschien begin volgende week bezorgd.
PCtoGO en SoftwareBus
Op de HCC-dagen zouden de SoftwareBus-abonnees zo'n felbegeerde PCtoGO-stick af kunnen halen. Maar door een foute levering hadden we ze niet. We beloofden deze na te zenden met de SoftwareBus.
Natuurlijk dachten we ze mee te kunnen sturen met SoftwareBus 2009-6. Maar dat bleek te optimistisch. En morgen gaat SoftwareBus 2010-1 op de post. Helaas opnieuw zonder de PCtoGO-sticks.
Maar we verwachten een ruim voldoende zending binnen enkele weken en dan zullen we de PCtoGO-sticks apart opsturen aan degenen die deze nog te goed hebben. Bovendien hebben we voor hen een verrassing in petto, zodat het lange wachten enigszins wordt beloond.
Let wel op, de gratis PCtoGO-stick was alléén voor de SoftwareBus-abonnees die tijdens de HCC-dagen een bezoek brachten aan CompUsers (en uiteraard zich als zodanig meldden). Ieder ander kan de stick bestellen in de eShop (www.CompUsers.nl/eShop).
En nu we het toch over de SoftwareBus en de PCtoGO-sticks hebben, in de nieuwe SoftwareBus staat daarover een uitgebreid artikel. Daarin wordt uit de doeken gedaan waarom de levering zo lang duurde. Lees het verhaal van de Chinese 'fakes' ('neppers') en de techniek die daarachter zit.
 
Communicatie met wachtende afnemers
De vertraging is weliswaar gemeld in een eMailing, maar niet iedereen heeft dit gezien en bovendien was de vertraging groter dan we voorzagen. Het bleek ondoenlijk om ieder spontaan een bericht daarover te sturen. Onze excuses voor de ongerustheid die dit veroorzaakte. Natuurlijk gaan we een oplossing zoeken voor het geval we weer in zo'n situatie geraken.
We ontvingen veel e-mails met vragen over de vertraging. Hierop hebben we ieder individueel geantwoord.
     
Werking van de PCtoGO-stick
Van de 500 PC-toGO-sticks die tot half december zijn verspreid, meldden enkele tientallen afnemers problemen. Deze betreffen alle:
- USB-stick wordt niet door pc 'gezien/is defect
- USB-stick is plotseling 'read-only'
- PCtoGO-systeem meldt 'no active document'
Het eerste probleem is duidelijk: een enkele stick glipte door de kwaliteitscontrole of stierf een vroege dood. De andere twee problemen zijn nog onopgelost. Er zijn ook meldingen van mensen die hun eigen PCtoGO-stick maakten (alles staat op de GigaHits) en daarbij ook dit soort problemen tegenkwamen.
Natuurlijk kregen deze afnemers een nieuwe PCtoGO-stick. Ook CompUsers krijgt vervangende exemplaren van de leverancier. Herken je bovenstaand probleem? Meldt het. (PCtoGO@CompUsers.nl).
 
Geduld bij opstarten en correct stoppen
Op de meeste systemen zal de PCtoGO-stick volledig automatisch opstarten als de stick in de pc wordt gestoken. Houd er rekening mee dat het opstarten enige tijd vergt. Er worden nl. allerlei controles en activiteiten uitgevoerd. Als deze gereed zijn, meldt het PCtoGO-systeem dat duidelijk.
Trek nooit de PCtoGO-stick tijdens de werking uit de pc. Klik eerst op de duidelijk aanwezige stopknop en wacht totdat alles weggeschreven is naar de USB-sick en deze in rust is. Of liever, pas de procedure 'Veilig verwijderen' toe. door te klikken op het 'groenepijl'- icoontje, rechtsonderaan je scherm (niet te verwarren met de iets grotere groene pijl van MS Essentials).
Henk van Andele-mail
Voorzitter CompUsers
Uitgave van
hcc!CompUsers-ig
www.CompUsers.nl