zaterdag 30 januari 2010
| ·Aanmelden (gratis)· | ·Afmelden· | ·Email-adres wijzigen· |
·Zaterdag 6 februari is CompUsersDag·

Kom ook!
Op 6 februari aanstaande is het zover, de eerste CompUsersDag van 2010. We beginnen om 10 uur en je kunt terecht tot 16 uur. De hele dag lezingen, Workshops, demo's, informatie, enzovoort. Deze keer ook de jaarlijkse 'koopjesmarkt', waar je zelf je overtollige computerspullen mag verkopen. En natuurlijk ook: leuke contacten.
Het is weer in het H.F. Witte Centrum, Henri Dunantplein 4 in De Bilt. Gratis parkeren. Zie voor routebeschrijving en openbaar vervoer www.CompUsers.nl
Neem je HCC-ledenpas mee. Toegang is gratis. Introducés zijn ook welkom.
En vergeet niet je geliefde of kind ook mee te brengen. Zij kunnen terecht in de DigiFotostudio voor een mooi portret. Al dan niet na een schoonheidsbehandeling door onze visagiste. Allemaal gratis!
Het programma staat in het kort hieronder. Kijk voor een uitgebreid overzicht op www.CompUsers.nl. Kijk daar ook altijd even voor eventuele programmawijzigingen.
Inhoud eMailing
Kom ook!
Grote Zaal
Koopjesmarkt
Lezingen
Workshops
Platform DigiFoto
Platform Linux
Platform Muziek
Platform WebOntwerp
·Surf naar eShop!·

 

 

 

 

 

 

Grote Zaal
De hele dag zijn er in de Grote Zaal presentaties van de CompUsers Platforms. Enkele 'highlights' worden hieronder genoemd.
Daarnaast vindt ook de 'koopjesmarkt' in de Grote Zaal plaats. Zie hieronder hoe je kunt deelnemen, maar je moet je nu wel vlug aanmelden!
En natuurlijk is er ook de Infostand van CompUsers. Kom hier voor je vragen, problemen, aanmeldingen, abonnementen, aanschaf artikelen eShop, zoals software, CD/DVD-ROMs, PCtoGO-stick en nog meer, alles tegen speciale prijzen.
Er zijn ook altijd enkele gastgroeperingen van de HCC. Bekend zijn de P2000-ig, de Postzegel-ig, Bijbel&PC-ig. Deze keer hebben ook de Windows-ig en de Genealogie-ig aangegeven te willen komen.
Koopjesmarkt
De HCC!dagen zijn voorbij, de geschenken van Sinterklaas en Kerst zijn uitgepakt en geïnstalleerd, en de schoonmaak staat weer voor de deur. Wat nu met de nog goede maar niet meer in gebruik zijnde computerspullen?
Andere hobbyisten willen die vaak wel hebben. Daarom organiseren we tijdens de CompUsersDag weer een koopjesmarkt in de Grote Zaal. Gratis voor leden van de CompUsers-ig.
Vraag uiterlijk 31 januari per e-mail aan evenementen@CompUsers.nl een verkoopplekje aan, bestaande uit ruimte op een tafel.
 
Programma Lezingen (toegang gratis)
De volgende lezingen vinden plaats in de 'Over de Vechtzaal':
   
Voor de lezingen hoeft u niet vooraf in te schrijven.
 
Programma Workshops (toegang gratis)
De volgende workshops vinden plaats in de 'Jachtkamer':
   
Bij de workshops hebben twee deelnemers de beschikking over een laptop. Voorinschrijven  voor de workshops is gewenst. Je krijgt dan tijdig een bericht per e-mail over de toewijzing. De Workshop 'Red je PC met de PCtoGO-stick' is overigens al ruim vol. Een aantal plaatsen wordt 'achtergehouden' voor degenen die geen gelegenheid hadden te reserveren. Je kunt het dus altijd bij de Infobalie CompUsers vragen of er toch een plaatsje is.
Voorinschrijven WebOntwerp en Picasa
 
Platform DigiFoto
DigiFoto zal de fotostudio opstellen die we op de HCC-dagen niet mochten demonstreren. We tonen hoe men daarmee met eenvoudige middelen portretten kan maken. Er zal een model aanwezig zijn, maar liefst hopen wij op u en uw dierbaren die zich willen laten portretteren onder leiding van DigiFoto-leden. Tips hoe wél (en hoe niet) de lampen op te stellen en ook de goede manier van poseren.
Verder zal Rinus Alberti wat wetenswaardigheden over Picasa vertellen en Jur Nijkerk of Rinus (bij het ter perse gaan is dit nog niet helemaal duidelijk) zal op veler verzoek vertellen over het kalibreren en op elkaar afstemmen van computer, scherm en printer. Isja en Wessel zullen aanwezig zijn om Uw vragen over het freeware-programma The GIMP te beantwoorden.
     
Platform Linux
In de Grote Zaal zijn onze medewerkers uiteraard aanwezig om uw vragen te beantwoorden. Daarnaast staan in de Grote Zaal een aantal pc's opgesteld met een Linuxdistributie Qimo 4 Kids, een distributie speciaal voor kinderen gemaakt. Zowel u als uw kinderen zullen zich op de gebruikersdag welkom voelen. Naar alle waarschijnlijkheid zijn vertegenwoordigers van Ubuntu-nl, de Ubuntugebruikersgemeenschap in Nederland, aanwezig bij ons aan tafel.
Workshop 'Uw files redden met de PCtoGo-stick'
Uw Windowssysteem wil niet meer opstarten en op uw harde schrijf staan nog enkele belangrijke files die u niet kunt missen. Linux en CompUsers staan klaar voor u! Op de door CompUsers verspreide PCtoGo-stick staat de Linuxdistributie 'PuppyLinux'. Met deze portable Linuxomgeving kunt u toch nog bij uw verloren gewaande files. Uiteraard sturen wij u niet alléén het bos in: onder zorgvuldige begeleiding van medewerkers van het Platform Linux kunt u dit tijdens de workshop uitproberen op een van de laptops.
Lezing 'Ubuntu, vrijheid in verbondenheid'
Ubuntu is op dit moment verreweg de populairste Linuxdistributie. Niet alleen is Ubuntu heel populair, het is ook bijzonder: Ubuntu is niet alleen gebouwd rondom een technisch concept, maar rondom een filosofie. Het woord Ubuntu is afkomstig uit de Bantoetalen en kan vertaald worden als “Menselijkheid naar anderen”. Nicolaas A. Kraft van Ermel zal in een lezing ingaan op wat dit Afrikaanse filosofische principe voor de toepassing van ICT betekent en hoe de Ubuntufilosofie kan bijdragen aan het oplossen van problemen die ICT met zich meebrengt.
 

 

 

Platform Muziek
In de lezing 'Van bladmuziek tot concert', in principe dezelfde als op de HCCdagen, zal aandacht worden gegeven aan het maken en controleren van een partituur. Hierbij wordt het programma 'Encore' gebruikt, maar de aandacht is primair gericht op het nut van diverse aspecten die door dit soort programma's geboden worden.
Daarnaast kunt u in de Grote Zaal terecht met al uw vragen over muziek op de computer. Misschien vinden we niet altijd alle antwoorden, maar samen komen we vast een heel eind.
 
Henk van Andele-mail
Voorzitter CompUsers
Uitgave van
hcc!CompUsers-ig
www.CompUsers.nl