dinsdag 2 februari 2010
| ·Aanmelden (gratis)· | ·Afmelden· | ·Email-adres wijzigen· |
·PCtoGO komt!·

Wacht je al vanaf de HCC!dagen?
Dan is hier het goede nieuws: de PCtoGO-stick is naar je onderweg. Naar al degenen die tijdens de HCC!dagen achter het net visten en (vaak in een lange rij) zich lieten registreren voor latere toezending. En ook naar degenen die voor 31 december een abonnement op de SoftwareBus hebben genomen.
Bij de meesten zal de envelop donderdag (4 februari) in de brievenbus glijden. Maar dat kan voor sommigen ook wat later worden.
Het spijt ons dat jullie zo lang moesten wachten. In de SoftwareBus hebben we uitgebreid uitgelegd waar dat door kwam. In het kort: we werden slachtoffer van Chinese 'fakes'. Die vielen bij ons direct door de mand.

Inhoud eMailing
Wachten......?
En een verrassing!
Ook in de eShop
Halskoordjes
Hoe werkt CC PCtoGO?
PCtoGO en Windows 7
Stopknop
Lezing Windows 7!
·Surf naar eShop!·
En een verrassing!
We hebben gemeend het wachten te moeten belonen. Met een betere en mooiere 'stick'. Niks 'stick', je krijgt nu een 'credit card' model met de beste en snellere chips erin. Jawel, ze komen ook uit China; bijna alle USB-sticks komen uit China. Maar deze zijn perfect. De Chinezen hebben zelfs het PCtoGO-systeem er in de fabriek al opgezet.
Ook in de eShop verkrijgbaar
De PCtoGO credit card is ook in de eShop te koop. Voor € 10 inclusief verzendkosten. Wat duurder dan voorheen het 'swivel stick' model. Maar dan heb je ook wat mooiers.
Het 'swivel stick' model blijft ook in de eShop te koop. Maar in verband met de gestegen prijzen voor geheugenchips ontkomen ook wij niet aan een kleine prijsstijging. Voortaan kosten deze € 8,50 (was € 7,50).
Halskoordjes
Veel mensen hebben ons om halskoordjes gevraagd. Die zijn handig om de USB-stick om je nek te hangen. Maar ze zijn ook reuze handig in de lade of in je koffertje, om de stick niet zo gemakkelijk kwijt te raken.
We hebben nu ook deze halskoordjes, met een afneembaar deel zodat je niet het hele ding altijd van je nek hoeft te halen. Reuze handig voor de USB-stick, maar ook voor een MP3-speler, je sleutels, je mobieltje, cameraatje,  noem maar op!
Zo'n koordje kost in de winkel al gauw vele Euro's. Maar in de eShop hanteren we een staffelprijs. Hoe meer je er neemt, hoe goedkoper:
  • 1  :    € 1,50
  • 2  :    € 2,50
  • 5  :    € 4,00
  • 10:    € 6,00
Tijdens de CompUsers bijeenkomst van 6 februari zullen de prijzen van zowel beide PCtoGO- modellen als van de halskoordjes nog lager zijn, want dan hoef je geen verzendkosten te betalen.
 
Hoe werkt de credit card PCtoGO?
Meenemen is heel gemakkelijk. Het formaat is als een bankpasje. De PCtoGO is slechts 2,8 mm dik en past dus in je portemonnee.
Het kleine deel is draaibaar. Trek dit iets naar 'buiten' om het gemakkelijk rond te kunnen draaien. Nu past het in de USB-poort. Terugdraaien gaat even gemakkelijk. Druk het draaibare deel iets naar binnen om het weer te vergrendelen. De PCtoGO is nu weer helemaal vlak.
In het draaibare deel zit ook een klein lampje. Dat brandt rood als de PCtoGO in de USB-poort zit en gaat knipperen als er dataverkeer is.
Je vindt de PCtoGO credit card toch nog te groot? Met een beetje handigheid friemel je het draaibare deel eruit. Dan houd je weer een 'stickie' over, maar dan wel echt een mini-stick!
 
 
PCtoGO en Windows 7
De PCtoGO start automatisch op als je besturingssysteem daarop is ingesteld. Dat is onder Windows t/m Vista veelal het geval.
Dat leidde tot de verspreiding van 'malware' die vanaf een USB-disk of USB-stick opstarten. Microsoft heeft daarom 'autorun' en 'autoplay' in Windows 7 uitgesloten voor USB-sticks en USB-disks. Vanaf CD/DVD-ROMs is het wel mogelijk, met bijvoorbeeld de GigaHits is dus niets aan de hand.
Als je de PCtoGO-stick in een Windows 7-pc steekt, verschijnt zo'n scherm:
Laat de bestanden weergeven met de Windows Verkenner. Daarna op 'Start.exe' dubbel klikken om het PCtoGO-systeem op te starten:

En dan nog iets dat speciaal onder Windows 7 speelt. Je zult na het opstarten (meestal) het PCtoGO icoontje (…..)  in de systeembalk (rechtsonder op je scherm) niet zien.
Klik dan in de systeembalk op het symbooltje met de twee 'dakjes', kies 'Aanpassen....' en stel het PCtoGO icoontje in op 'Pictogram en meldingen weergeven'. Voortaan zal het PCtoGO icoontje zichtbaar zijn.
 
Stopknop
Kijk in bovenstaande afbeelding ook eens naar de rode 'STOP'-knop. Die staat er niet voor niets en is niet voor niets duidelijk helderrood!
Voordat je het PCtoGO-systeem verlaat, altijd op deze STOP-knop klikken! Dan worden de actuele gegevens opgeslagen. Daarna kun je – liefst na de procedure 'veilig verwijderen' - de stick uit de pc halen.
Als je dat niet doet, dan zal ASuite bij de volgende start gaan klagen over 'Kan het pictogram niet gebruiken …..'. Klik dan op OK. De volgende melding verschijnt. En dat gaat ca. 240 keer zo verder! Niet echt leuk dus.

Toch overkomen? In zo'n geval kan het helpen om de volgende procedure te volgen:
  • PCtoGO uit USB-poort verwijderen
  • In 'Taakbeheer' Asuite stoppen
  • PCtoGO weer in de pc steken; als de vraag gesteld wordt 'Vorige sessie gebruiken?' op 'No' klikken.
                                   
 
Lezing Windows 7!
Je kent Windows 7 nog niet, je hebt het nog niet gezien of nog maar kort op je PC. Rein de Jong toont in zijn lezing (6 februari CompUsersDag; zie www.CompUsers.nl) wat het is en waar je op moet letten tijdens de installatie. Alle nieuwe dingetjes van Windows 7 komen aan bod en worden kort aangetipt. Het nodigt uit om later thuis te gaan experimenteren.
Ook het 'opstarten vanaf removable media' komt aan de orde en zal gedemonstreerd worden met behulp van de PCtoGO-stick.
 
Henk van Andele-mail
Voorzitter CompUsers
Uitgave van
hcc!CompUsers-ig
www.CompUsers.nl