woensdag 14 april 2010
| ·Aanmelden (gratis)· | ·Afmelden· | ·Email-adres wijzigen· |
·CompUsersdag, 24 april, De Bilt·

Een mooi programma
Onze CompUsersdagen zijn altijd een groot succes. Op 24 april aanstaande is het weer zover. We pakken weer eens groots uit en bieden onze leden en andere belangstellenden een uitgebreid programma aan.
Van 10-16 uur ben je weer welkom in het H.F. Witte Centrum, Henri Dunantplein 4 in De Bilt. Een routebeschrijving vind je hier; parkeren is gratis op het terrein.
De toegang is gratis voor leden van CompUsers en HCC en voor introducés. Neem dus gerust je buurman of partner mee. De dames hebben wellicht belangstelling voor onze visagiste en DigiFotoStudio!
Er zijn weer een aantal gastgroeperingen van de HCC. En er zijn een aantal Algemene Leden Vergaderingen, waaronder die van CompUsers.
Het programma vind je op www.CompUsers.nl. Hieronder presenteren we een gedeelte van het dagprogramma.
Inhoud eMailing
Mooi programma
Grote zaal
Platform Linux
Platform DigiFoto
Foto-excursie
Lezingen
Workshops
CompUmart!
ALV's
·Surf naar eShop!·

 

 

 

 

 

Grote zaal
In de grote zaal kun je weer terecht voor demonstraties en vragen aan onze Platforms:
  • Windows
  • Linux
  • VoIP
  • DigiFoto
  • Muziek
  • WebOntwerp
en natuurlijk ook bij onze gasten, die graag hun specialiteiten uitleggen. Wij verwachten in ieder geval de P2000-ig, Postzegel-ig, Genealogie-ig en Windows-ig.
Ook kun je terecht bij de CompUsers VraagBaak, die zich veelal zal ophouden bij de diverse Platforms.
Bij de InfoBalie word je verdergeholpen als je vragen hebt. Daar kun je ook terecht voor het inschrijven van abonnementen SoftwareBus/GigaHits, aanschaffen van CD/DVD-ROM's en natuurlijk voor de langzamerhand legendarische PCtoGO USB-stick, al dan niet met een halskoordje. De prijzen zijn aanmerkelijk lager dan in onze eShop, want de verzendkosten worden u bespaard!
Ken je onze leeftafel al? Daar vind je altijd wel wat leuks als je even wilt uitrusten. Aan het eind van de dag mag je de tijdschriften meenemen.
Platform Linux
Neem gerust je pc met 'makke' mee of vraag hulp bij het installeren van een besturingssysteem (dat hoeft niet per se Linux te zijn).
Ubuntu 10.04 staat in de startblokken. Op GigaHits 2010-2 (geleverd bij de SoftwareBus) staat een bèta-versie (bootable). Op een speciaal ingerichte pc zal een 'sneak preview' van Ubuntu 10.4 te zien zijn. Speel naar believen met Ubuntu 10.04 LTS (Long Term Support). Kan volgens onze deskundigen nauwelijks kapot.
 
Platform DigiFoto
We zeiden al dat we iets speciaals hebben voor onze bezoeksters. De hele dag is visagiste Charlotte aanwezig om de dames nóg mooier te maken. En daarna kunnen ze helemaal gratis op de DigiFoto. De resultaten worden zo nodig bewerkt (maar dat zal nauwelijks nodig zijn) door onze GIMP-experts.
Er is de hele dag ook een fotomodel aanwezig. Niet om de mooiste te zijn (alhoewel …), maar om te demonstreren hoe het fotograferen in een studio in zijn werk gaat. De juiste pose, de goede belichting. Inderdaad, ik heb de vorige keer heel goed opgelet.
Je mag het allemaal zelf uitproberen. Neem dus niet alleen je meisje, maar ook je camera mee. Toekijken mag ook, want je bent nooit te jong om te leren. Er zijn natuurlijk deskundige DigiFoto-grafen aanwezig om het allemaal even voor te doen.
Met de redactie van de SoftwareBus is besproken dat een heel goed resultaat misschien op de voorkant van het blad mag staan. Met als bonus natuurlijk ook op de GigaHits. Nee, niet de bitjes en bijtjes, maar gedrukt op de voorkant. Met jouw toestemming natuurlijk, maar die geef je vast heel graag. Word dus een 'Glossy Gerda'!
Thuis ga je gewoon verder. Want onze studio is opgebouwd met goedkope materialen uit de bouwmarkt. Om thuis lekker te fotograferen is niet altijd een peperdure pro-fotostudio nodig. Imponeer je buurman liever met de resultaten!
 
Foto-excursie naar Emmer Compascuüm
Inmiddels zijn er al veel aanmeldingen voor de DigiFoto-excursie naar dit veenkoloniale museumdorp op 17 april. Er zullen diverse groepen gevormd worden onder deskundige begeleiding, want het dorp is groot genoeg.
Meld je aan nu het nog kan! Alle informatie vind je HIER. Deelname is gratis, je betaalt alleen je eigen reis/eten/drinken en toegang, minus een kopje koffie, aangeboden door CompUsers.
 
Lezingen
In de 'Over de Veghtzaal' vinden de volgende lezingen plaats:
  • 10:00 uur (Platform Linux) een lezing over OpenOffice Writer.
  • 11:00 uur (Platform DigiFoto) en gaat over kleurcalibratie.
  • 14:00 uur (Platform Linux) en gaat over PCtoGO
  • 15:00 uur (Platform Windows) en gaat over Windows 7.

De lezingen zijn vrij toegankelijk, maar soms overvol. Wees er dus op tijd bij.

 
Workshops
In de Jagtkamer worden de workshops gehouden.
Bij workshops heeft iedere deelnemer een pc ter beschikking. Daarom is de deelname beperkt. Reserveer daarom snel een plaats door hierboven op de gewenste workshop te klikken, de rest wijst zich vanzelf.
  
Kom naar de CompUmart!
Op de vorige CompUsersdag bleek de belangstelling voor nieuwe en gebruikte spullen enorm groot. De markt wordt wegens succes geprolongeerd.
Verkoop hier zelf je overtollige computermateriaal van thuis. De spelregels zijn als eerder: alleen legaal, je geeft je identiteit aan kopers, je dient zelf niet verkochte zaken weer op te ruimen en CompUsers aanvaardt geen aansprakelijkheid voor eventueel zoekgeraakte of beschadigde artikelen.
Om een verkoopplaats (tafel) te bemachtigen graag even reserveren!
Niet gereserveerd = geen plaats.
Verder komt er weer een heel interessante aanbieding van nieuwe apparatuur tegen echt te gekke prijzen. Een ruimer aanbod dan de vorige keer en, als het goed is, nu volop aanwezig. CompUsers doet dit in samenwerking met SecondMedia. De artikelen komen ook in de eShop, maar dan drukken de transportkosten relatief zwaar op de kleine prijsjes. Een rit naar De Bilt loont! Nader bericht volgt.
 
 
Algemene Leden Vergaderingen
De ALV van CompUsers is om 12.00 uur in de Colenberghzaal 2. Hierover ontvang je nog een mailing, maar je kunt ook vast kijken op www.CompUsers.nl in het Ledenkatern (aanmelding nodig).
P2000-ig heeft een ALV om 10.45 uur en de Postzegel-ig om 15.00 uur.
 
Henk van Andele-mail
Voorzitter CompUsers
Uitgave van
hcc!CompUsers-ig
www.CompUsers.nl