donderdag 15 april 2010
| ·Aanmelden (gratis)· | ·Afmelden· | ·Email-adres wijzigen· |
·Preview SoftwareBus en GigaHits 2010-2·

Komt door de brievenbus.......
Enkele dagen later in het oorspronkelijk plan komt de SoftwareBus met de GigaHits weer naar je toe. We hadden in onze spreadsheet-planning geen rekening gehouden met Paasmaandag en nog veel minder met Goede Vrijdag, die in Duitsland gevierd wordt met een dag vrij. En onze GigaHits wordt in Zuid-Duitsland geperst.
        
We hoorden al van abonnees die vergeefs al enkele dagen door de brievenbus gluren. Niet getreurd, eind deze week is hij bij de meeste abonnees in huis. Ook voor de kleintjes is er wat bij: Ooo4Kids, oftewel een OpenOffice.org versie afgestemd op kinderen. 
          
Als je geen abonnee bent van de SoftwareBus, dan kijk je er voor niets naar uit. Jammer, want voor 15 euro per jaar ontvangen CompUsers/HCC-leden elk jaar zes keer de  SoftwareBus met de GigaHits DVD-ROM. Meld je hier aan.
Inhoud eMailing
Komt door brievenbus...
CompUsersDag 24 april
..... met MultiMedia
HCC 2.0
DigiFoto
Een Mythe onhuld
CeBIT
Windows 7 Tips & Trucs
CAT5E en UTP-tang
Ubuntu 10.04 LTS Lucid Lynx
GigaHits 2010-2
·Surf naar eShop!·

     

 

  

  

 

CompUsersDag 24 april in De Bilt
Enkele dagen geleden stuurden we het verkorte dagprogramma. Uitzending gemist?
Klik en lees eMailing 2010-09: CompUsersDag 24 april, De Bilt.
  
Het programma staat natuurlijk ook in de SoftwareBus, maar actuele informatie vind je op www.CompUsers.nl.
  
Vergeet niet te reserveren voor de Workshops. Want vol = vol. Zie bovenstaande eMailing en onze website.
 
Het belooft ook weer druk te worden op de CompUmarkt. Als je zelf van 'overtollige' artikelen afstand kunt doen, reserveer dan een verkoopplaats!
  
En in samenwerking met SecondMedia hebben we weer een heel leuk assortiment voor de computer en voor knutselaars. Deze keer komt het met pallets binnen, we hopen nu genoeg te hebben. Begin volgende week zullen we een eMailing sturen met het assortiment.
SoftwareBus met MultiMedia
Jan Geerling en zijn vrouw hebben InZicht. Een multimediale website over stadswandelingen, zie www.microtoerisme.nl.
  
In de SoftwareBus legt hij uit wat daarvoor nodig is. En hoe zij dat allemaal doen. Heel interessant! De stadswandeling, fotograferen, fotobewerking, video's maken, bestandsbeheer, alles komt aan bod. Zijn 'verhaal' over Berlijn herken je al aan de buitenkant van de SoftwareBus.
  
We hadden onvoldoende pagina's in de SoftwareBus om het hele verhaal op te kunnen nemen. Bovendien is het ons nog niet gelukt om muziek en video's in de SoftwareBus te zetten. Geen, nood, de GigaHits bracht uitkomst! Het complete verhaal staat dus op de GigaHits, inclusief onder andere muziek en video's. Voor de video's spelen we zijn YouTube video's af. Want we hadden geen ruimte meer. Bovenal omzeilen we zo eventuele auteursrechten, die YouTube heeft 'afgekocht' bij de Buma.
  
Zijn er meer mensen die hun 'kunsten' met anderen willen delen? Dat zou interessant zijn!
 
 
HCC 2.0
De HCC gaat veranderen. Ten goede, uiteraard. Er zal meer gedaan worden voor de ruim 100.000 leden. Niet alleen op bijeenkomsten, maar de HCC 2.0 komt naar je toe. Per internet, wel te verstaan.
  
Hiervoor is de term HCC 2.0 bedacht als codenaam. Wat dat allemaal gaat inhouden? Petra Claessen, directeur HCC, vertelt er vast wat over in de SoftwareBus.
  
En de voorzitter van CompUsers rekent voor dat 2.0 + 4.0 = 10.0. Rekenfout? Truc? Nee, CompUsers zal in belangrijke mate mee werken aan de veranderingen in de HCC, waardoor het lidmaatschap nog aantrekkelijker wordt.
 
   
DigiFoto
Het CompUsers Platform DigiFoto is niet te stuiten in de opmars. Op de CompUsersdag van 6 februari hadden zij een echte, maar eenvoudige DigiFotoStudio, compleet met model en visagiste. Zie het verslag in de SoftwareBus. Op 24 april gaan zij dit kunstje weer doen, nog beter.
  
Maar eerst de DigiFotoExcursie op 17 april naar de veenkoloniën in Emmer-Compascuüm. In de vorige eMailing is de link naar de inschrijvingen weggevallen, nou ja, eigenlijk vergeten. Sorry, maar als je snel bent kun je nog mee!
 
Dit is de link naar alle info en het inschrijfformulier.
 
 
 
Een Mythe onhuld
Linux? En dan nog satelliet-tv ook? Het moet niet gekker worden.  Niks voor mij.
  
Voor jou is het vast geen probleem, als je het artikel in de SoftwareBus van Edwin Ruitenberg leest. Hij legt gedetaillerd uit hoe je onder Ubuntu tv kunt kijken met het programma MythTV en een satellietkaart. Van een beginner, voor beginners. Ook Mythbuntu en OpenSuse met Kaffeine 1.0 komen aan bod.
  
Hoofdpijn? Neem een kopje Kaffeine en lees de SoftwareBus!
 
CeBIT
Ja, die is al een poosje voorbij. De SoftwareBus was er een dag bij en heeft er heel wat over te vertellen. Allemaal leuke nieuwtjes en leuke gadgets. Van iPad tot en met voetbalrobots. Volgend jaar misschien ook supporterrobots? Dat zou een heleboel politie werkeloos maken.
  
Het doel van de reis was vooral om kennis te maken met onze leverancier van de PCtoGO-sticks. Van de goede sticks, wel te verstaan. En ze waren er.
 
Windows 7 Tips en Trucs
We hadden graag meer over Windows 7 in de SoftwareBus opgenomen, maar moesten een keuze maken in verband met de beschikbare ruimte.
  
Deze keer daarom enkele leuke handigheidjes en programmaatjes, die het gebruik van Windows 7 nog prettiger maken:
  • systeemvak pictogrammen altijd zichtbaar
  • pictogram voor netwerk terug van weggeweest
  • kleinere pictogrammen op taakbalk
  • informatief WLAN-gadget
 
 
CAT5E en UTP-tang
Als je vroeger sprak over een netwerk thuis, dan werd je ongeloofwaardig aangekeken. Nu begint het de gewoonste zaak van de wereld te worden. Maar niet iedereen vindt het gemakkelijk.
  
Piet Baaijens legt uit hoe hij zijn netwerk opbouwde. En in de volgende SoftwareBus gaat hij nog meer hierover vertellen. Haal de rol CAT5E en de UTP-tang dus maar vast uit de schuur.
 
Ubuntu 10.04 LTS Lucid Lynx
In de Linux-wereld is Ubuntu niet meer weg te denken. De halfjaarlijkse nieuwe release is er bijna weer. De belangrijkste nieuwigheden vind je in de SoftwareBus.
  
De bèta-release staat al op de GigaHits; bootable. Om vast te verkennen.
  
Op de CompUsersDag van 24 april mag je je pc meenemen en ons Platform Linux vragen om te helpen met de installatie. Eigenlijk is dat een eenvoudige klus, maar er kunnen altijd complicaties optreden. Die 'Linux-jongens' typen dan een paar toverspreuken en “hocus-pocus” de zaak gaat lopen!
 
 
GigaHits 2010-2
Als je deze GigaHits opstart, zal het je opvallen dat dit iets anders gaat dan voorheen. Een keuzemenu, transparante fade-in-fade-out schermen en zie daar, een apart scherm met de vertrouwde GigaHits wordt geopend.
  
Ook daar is het nodige veranderd. Het beeld is opgeknapt, de pictogrammen reageren op de muis en de (HTML)-code is geheel 'omgespit', maar dat zien alleen degenen die de moed hebben om daar naar te kijken.
  
Onder Windows wordt een venster geopend onder de Internet Explorer. Er worden allerlei extensies toegepast, die het werken met de GigaHits nog prettiger maken. In de loop der tijd zal meer functionaliteit bijgeschakeld worden.
  
Het is ook mogelijk een venster te openen onder je standaard browser, bijvoorbeeld onder Linux, Mac-OS, noem maar op.
  
Deze GigaHits bevat trouwens weer zo'n 550 nieuwe programma's. En daar gaat het uiteindelijk om. Er doen nu wat nieuwe Previewers mee om dat allemaal voor te bereiden. Lees verder in de SoftwareBus. Of nog liever: stop de GigaHits in je pc.
 
 
 
Henk van Andele-mail
Voorzitter CompUsers
Uitgave van
hcc!CompUsers-ig
www.CompUsers.nl