donderdag 22 april 2010
| ·Aanmelden (gratis)· | ·Afmelden· | ·Email-adres wijzigen· |
•CompUsersDag: gratis Appelcomputers?•

Maak er een dagje uit van!
De weersvooruitzichten zijn voor zaterdag heel gunstig. We zien een heel mooie lentedag tegemoet. Ideaal weer om er een dagje met het gezin op uit te trekken! Wat dacht je bijvoorbeeld van een bloesemtocht vlak bij De Bilt door het 'Stichtse Landschap' langs de Kromme Rijn, of langs de Linge in de Betuwe? Allemaal prima te combineren met de CompUsersDag!
    
We hebben wat voor de mannen, zoals interessante lezingen, workshops en niet te vergeten de CompUmart met heel voordelige nieuwe en gebruikte spullen. Bijvoorbeeld zo'n leuk wit 'netbookje' voor moederdag voor een heel klein prijsje. Of een kleurenlaserprinter die je thuis in het netwerk hangt voor het hele gezin.
   
En pas goed op moeder de vrouw, want als die de smaak te pakken krijgt van de visagiste en de fotostudio, dan heb je ze nog niet naar de volgende bestemming! Bovendien kan zij kennis maken met onze Platforms, waar allerlei leuke programma's worden gedemonstreerd.
Inhoud eMailing
Een dagje uit!
Appels voor de dorst
Gratis computers
Programma
PCtoGO-stick
·Surf naar eShop!·

 

  

  

Grote appels voor de dorst
Het is traditie dat in april de Algemene Leden Vergadering om 12 uur gehouden wordt. Daarom krijgen de deelnemers een appeltje voor de dorst.
  
Gezien het mooie weer gaan we het dit jaar anders doen. Iedere bezoeker wordt verwelkomd door Marijke en krijgt een grote, mooie, rijpe en hapklare appel. Een Elstar, vers uit de bloeiende boomgaard tussen Rhenen en Wageningen. Totdat alle appels op zijn.
  
Als tegenprestatie vraagt Marijke vriendelijk of je je HCC!Ledenpas mee wilt brengen. Dat is gemakkelijk voor haar om te zien wie allemaal gekomen zijn. Als je geen lid bent, dan mag je er ook gratis in. En ook de gezinsleden. Want introducés zijn toegestaan. Alleen de ledenvergadering is -je raadt het al- alleen voor leden.
Gratis computers
Om het deze keer extra aantrekkelijk te maken, krijgt elke 25e bezoeker van ons een computer. Natuurlijk niet zo'n groot ding, maar een draagbare computer. Eigenlijk meer een zakcomputer. Met een echt toetsenbord en een beeldscherm. Met een batterij die dagen intensief gebruik overleeft.
   
Nou ja, het is een klein vertaalcomputertje. Het werkt prima, maar voor de zekerheid is de gebruiksaanwijzing toch in acht talen bijgevoegd. En je kunt er ook mee rekenen. Kortom, een leuk hebbeding en nuttig op vakantie in het buitenland.
  
Voor elke 25e bezoeker, dus. Volgens de telling van Marijke. Daar wordt niet over gecorrespondeerd. 
   
Je hoeft geen CompUserslid te zijn, elke 25e bezoeker telt. Een gezin van vijf personen heeft dus vijf kansen.
 
 
Programma
Het programma van de CompUsersDag vind je op www.CompUsers.nl. De lezingen en de Workshops staan wat uitgebreider in eMailing 2010-11
   
Er zijn momenteel geen wijzigingen, maar wel een kleine correctie. De lezing over het gratis OpenOffice.org Writer wordt niet gegeven door Gerard Otten, maar door Cees Otte. Sorry voor de verschrijving. Natuurlijk kunt je met Writer teksten maken en ook eenvoudig vormgeven. Maar Writer heeft meer in huis. Je kunt bijvoorbeeld teksten op een eenvoudige manier opmaken met kopjes, die dan op hun beurt weer zorgen voor een snelle navigatie door de tekst. Ook zorgen deze kopjes voor een automatisch gegenereerde duidelijke inhoudsopgave. Als je het zelf niet helemaal weet, zijn er Standaardbrieven, Sjablonen en Assistenten. En dan maken we het voor de wereld om ons heen nog eens extra makkelijk door alles standaard op te slaan als .doc of .pdf. Dat, en meer, komt aan de orde in de presentatie "Writer handiger".
  
Heb je nog geen plaatsje voor een Workshop kunnen reserveren? Probeer het dan zaterdag bij de InfoBalie. We houden altijd enkele plaatsen vrij voor degenen die niet via de website konden reserveren. Wie het eerst komt, maalt het eerst.
 
Geïnteresseerd in de CompUmart? In eMailing 2010-11 staat een overzicht van de beschikbare artikelen en de prijsjes. De voorraad is beperkt en een deel is al 'voorverkocht'. Wees er dus op tijd bij!
 
    
PCtoGO-stick
Natuurlijk bieden we die ook weer te koop aan, goedkoper dan in onze eShop. Want de verzendkosten vallen weg. 
  
Het creditcardmodel is er volop en kost ¬ 7,50. Maar ook de swivel-sticks zullen er mondjesmaat zijn. Die worden verkocht voor ¬ 6,50.
   
De PCtoGO-stick is nog steeds een hot item in onze eShop. We hebben nog een bestelling van 500 stuks staan. Op het vliegveld van Hong Kong, helaas. De vuurspuwende berg op IJsland heeft roet in het eten gegooid. Door de stofwolk kon niet naar Europa gevlogen worden en dus hebben de goederen zich opgestapeld. Nou ja, volgende week komen ze vast aan, bestel ze dus gerust in de eShop.
 
 
Henk van Andele-mail
Voorzitter CompUsers
Uitgave van
hcc!CompUsers-ig
www.CompUsers.nl