vrijdag 28 mei 2010
| ·Aanmelden (gratis)· | ·Afmelden· | ·Email-adres wijzigen· |
•Ubuntu 10.04 Release Party•


Kom morgen naar Ede!
Op zaterdag 29 mei 2010 wordt in De Reehorst te Ede de nieuwste versie van Ubuntu 10.04 ( bijgenaamd Lucid Lynx) voor Nederland officieel gelanceerd. Dit evenement wordt georganiseerd door Ubuntu-NL, het HCC-Platform Linux en het Platform Linux van de hcc!CompUsers-interessegroep.

Van 10 uur tot 16 uur ben je van harte welkom. Op het programma staan lezingen, workshops en er zijn heel veel stands met informatie door de vrijwilligers van de organisatoren en door bedrijven.
Je wordt geholpen om Ubuntu 10.04 op je pc te zetten. De vrijwilligers beantwoorden ook graag de vragen van beginners tot en met experts.

Heb je na de Ubuntu 10.04 Release Party nog problemen met Ubuntu 10.04? Dan ben je van harte welkom op de MegaCompUsersDag in de Bilt op 25 september 2010. Of stel je vraag in het forum of aan de Vraagbaak van CompUsers. Het Platform Linux van hcc!CompUsers is graag bereid om je verder te helpen.

Nadere informatie en het volledige programma van de Ubuntu release Party vind je hier. Informatie over het Platform Linux, het forum en de VraagBaak van hcc!CompUsers vind je op www.CompUsers.nl.

Inhoud eMailing
Kom morgen naar Ede!
iPhone onbeveiligd
Vakantie? Digitaal!
GigaHits vertaalt
·Surf naar eShop!·
 
 

Ubuntu 10.04 breekt iPhone beveiliging

De populaire iPhone van Apple heeft een zeer sterke beveiliging d.m.v. een 256-bits AES versleuteling. Maar.... met Ubuntu 10.04 blijkt die gewoon simpelweg te omzeilen :-).

Zeker weten? Kom met je iPhone 3G of 3GS morgen naar de CompUsers Info-stand op de Ubuntu Release Party. Houd je beveiligingscodes geheim. Het standaard USB-kabeltje is nodig, maar dat brengen wij wel mee.

We sluiten je iPhone aan op een pc met Ubuntu 10.04. Nee, we gaan jouw privé-gegevens niet stiekum opslaan. We starten de pc op met een 'live' Ubuntu 10.04. Die wijzigt niets aan de pc, je gegevens kunnen dus niet eens opgeslagen worden!

Apple is bekend met het velieidheidslek en is er niet blij mee. Ze hebben het in onderzoek en geven verder geen commentaar.

We laten je op de CompUsers Info-stand trouwens ook een nep-iPhone uit China zien. Ter beschikking gesteld door de redactie van het computerblad PCM. Apple zal vast ook niet blij zijn met deze nepperd. Maar we kunnen vast verklappen dat de nepperd veel goedkoper is, maar in kwaliteit heel ver achter ligt bij de echte iPhone. Niet doen dus!

Vakantie? Digitaal Onderweg!
De vakanties staan voor de deur. Maar ook de SoftwareBus ligt bijna weer op de deurmat. Binnen enkele dagen ligt die bij de drukker.

Wil je tijdens de vakantie gebruik maken van internet, bijvoorbeeld om je email bij te houden of om goedkoop naar huis te telefoneren? Pas dan op voor de torenhoge 'roamingkosten' die GSM/UMTS operators je in het buitenland laten betalen. Ja, ook binnen de EU. Pas dus op voor nare verrassingen achteraf van een telefoonrekening van honderden of duizenden (!) euro's.

In de nieuwe SoftwareBus staat in enkele artikelen hoe je deze kosten kunt vermijden en toch 'lekker' kunt internetten in het buitenland. Bijvoorbeeld met WiFi (WLAN) of via GSM/UMTS met lokale (prepaid) kaarten.

Nog geen abonnee? Geef je dan snel op! Een abonnement kost slechts (vanaf) 15 euro per jaar voor zes nummers; inclusief de GigaHits DVD-ROM vol nieuwe software.

Aanmelden: www.CompUsers.nl/eShop.
 

 

GigaHits vertaalt

De GigaHits ondergaat een aantal verfraaiingen en verbeteringen. Abonnees hebben hier bij het vorige nummer al kennis mee gemaakt. En ook deze keer zal dat weer zichtbaar zijn.

Voor sommige gebruikers zijn de 'Previews' van software een probleem door de buitenlandse taal, meestal Engels. Vaak heeft de Previewer de hoofdzaak samengevat in het Nederlands, maar dat is niet altijd voldoende. En de gehele Preview vertalen naar het Nederlands is onbegonnen werk, want elke GigaHits bevat tegenwoordig 5-600 nieuwe programma's.

Maar de GigaHits kan prima samenwerken met de 'vertaalmachine' van Google. Natuurlijk is een internetverbinding nodig. Maar bijna iedereen heeft breedband internet, waarmee dat probleem is opgelost.

Het best werkt het met de nieuwste Google Chrome browser, ook via het standaard menu van de GigaHits. Via de Google Toolbar voor Internet Explorer en Firefox werkt de 'vertaalmachine' ook, maar kent dan een aantal beperkingen.

Alhoewel 'vertaalmachines' steeds beter worden, moet je niet rekenen op een perfecte vertaling. Soms wekken vertalingen de lachlust op. Maar het is voor mensen met een beperkte kennis van vreemde talen zeker een grote vooruitgang.

In de nieuwe SoftwareBus wordt alles haarfijn uitgelegd. En tijdens de Ubuntu 10.04 Release Party kun je het vast bekijken. Met vertalingen!
  
Henk van Andele-mail
Voorzitter CompUsers
Uitgave van
hcc!CompUsers-ig
www.CompUsers.nl