maandag 31 mei 2010
| ·Aanmelden (gratis)· | ·Afmelden· | ·Email-adres wijzigen· |
•Ubuntu Release Party was succes•


Mede georganiseerd door CompUsers
Op zaterdag 29 mei was de Ubuntu 10.04 Lucid Lynx Release Party in Ede. Georganiseerd door het HCC Platform Linux, Ubuntu.nl en hcc!CompUsers met het CompUsers Platform Linux.

De releaseparty is voorspoedig verlopen. In totaal zijn er ca. 320 bezoekers geweest die de bijna dertig lezingen en workshops hebben bezocht. Op het programma stonden onder meer lezingen over de geschiedenis van het inmiddels vijf jaar oude Ubuntu, Hacken in de praktijk, Open Office.org  en het gebruik van open source door bedrijven en overheid.

Onder de medewerkers waren veel vrijwilligers van de CompUsers actief. Deze vrijwilligers, maar ook vrijwilligers van HCC en de Nederlandse Ubuntugemeenschap Ubuntu-NL, hebben het evenement tot een succes gemaakt.

Natuurlijk moet ook een woord van dank worden uitgesproken naar de vele commerciële partijen die een bijdrage hebben geleverd aan de totstandkoming van het evenement, alsmede de vele open-source community's die acte de présence hebben gegeven.

Na de zomer ben je op 25 september 2010 van harte welkom op onze vaste stek in het H.F. Witte Centrum in De Bilt. We geven daar een vervolg op de activiteiten rondom Ubuntu 10.04.

Maar elke dag en 24 uur per dag kun je je vragen over Ubuntu 10.04 bij onze medewerkers kwijt op http://forums.CompUsers.nl op op www.CompUsers.nl/VraagBaak. De VraagBaak reageert per email, in het forum op in de CompUsers Nieuwsgroepen. Haastklus? Moeilijk uit te leggen? Dan kun je de VraagBaak ook bellen: 0317-707425. 

Een indruk van de Ubuntu release Party geeft de onderstaande video (klik op afbeelding):

      

Inhoud eMailing
Mede georganiseerd door CompUsers
Platform Linux
CompUsers InfoStand
Hacken Apple iPhone
·Surf naar eShop!·
 

 


 


 


 
 

CompUsers Platform Linux
Ons Platform Linux en de CompUsers VraagBaak waren in grote getale aanwezig. De gehele dag konden bezoekers hier terecht voor het krijgen van informatie.

Maar meer dan dat. Een mevrouw zeulde in grote boodschappentassen een desktop pc en een (oudere) scanner mee. De reden: zij  kon de scanner niet onder Linux werkend krijgen. Dank zij het Platform Linux ging ging zij naar huis met een scanner die ook werkte onder Linux. 

CompUsers InfoStand
Er was ook een centrale CompUsers InfoStand. Bezoekers die nog niet op de hoogte waren van het 'aanbod' van CompUsers, kregen informatie en een proefexemplaar van de SoftwareBus met GigaHits mee naar huis.

Veel aandacht trok de pc met multitouch scherm. Nee, dat gaat nog niet onder Linux, zelfs niet onder Ubuntu. We moesten de pc 'meesmokkelen' naar de 'Windows Free Zone'. De gehele dag werd daar de (nog uit te brengen) GigaHits 2010-3 op gedemonstreerd. Maar echt leuk werd het toen iemand Virtual Earth,  met vingerbediening over het scherm liet gaan.
   

Hacken Apple iPhone
In de vorige e-Mailing hebben we aangekondigd de Aplle iPhone te kunnen hacken met Ubuntu 10.04. En op de CompUsers InfoStand hebben we dat als demonstratie ook laten zien. De verbaasde iPhone bezitters zagen hun 'geheime' gegevens op het scherm van een Ubuntu pc. Zelfs de pincode hadden we niet nodig. En het is bovendien heel eenvoudig, een kind kon de was doen tijdens de demo!

We komen hier  later uitgebreid op terug.
 
Henk van Andele-mail
Voorzitter CompUsers
Uitgave van
hcc!CompUsers-ig
www.CompUsers.nl