dinsdag 1 juni 2010
| ·Aanmelden (gratis)· | ·Afmelden· | ·Email-adres wijzigen· |
•Apple iPhone zo lek als een mandje?•


Ubuntu 10.04 kraakt iPhone
De populaire Apple iPhone wordt vooral zakelijk gebruikt. Beveiliging van de gegevens is dan ook van groot belang. Want iedereen kan zijn iPhone verliezen. Of in een bar laten liggen, zoals een Apple medewerker overkwam met een geheim 4GS prototype.

Apple weet dat beveiliging van de gegevens  zeer belangrijk is en schrijft in 'iPhone Business – Security Overview' o.a.: 'iPhone 3GS hardware encryption uses AES 256 bit encoding to protect all data on the device.
                                      Encryption is always enabled, and cannot be disabled by users.'

Kraken toch kinderlijk eenvoudig?!
In een video van CompUsers laat de 13-jarige Niels met de iPhone van zijn moeder zien, hoe het in zijn werk gaat. Zie voor deze video (klik op de afbeelding):

           

             www.youtube.com/watch?v=AO7ZKALjpVk

Met een pc werkend onder het nieuwe Ubuntu 10.04 is de toegang tot de meeste gegevens op een iPhone een fluitje van een cent! Zet de iPhone uit, sluit deze met het kabeltje aan op een USB-poort en …. wacht enkele seconden.

De iPhone wordt automatisch ingeschakeld, vraagt om de pincode maar die geven we niet.
Op het scherm van de Ubuntu 10.04 pc verschijnt een icoontje voor de iPhone. Als je daarop klikt, heb je de open mappen van de iPhone voor je.
Inhoud eMailing
Ubuntu kraakt iPhone
Kraken eenvoudig?!
Timing-probleem?
Onder Vista nog erger
Nog meer lezen?
·Surf naar eShop!·

 


 


 

 

Timing-probleem?
CompUsers heeft dit gedemonstreerd tijdens de Ubuntu 10.04 LTS Release Party op 29 mei in Ede. Bezoekers met een iPhone zagen met verbazing dat hun gegevens in klare taal zichtbaar waren, konden worden verwijderd en konden worden aangevuld.

Het fenomeen ontstaat mogelijkerwijs door een timing-probleem. Oftewel: Ubuntu is sneller dan de beveiliging van de iPhone. Apple weet inmiddels van het beveiligingsprobleem en zoekt naar een oplossing.

Onder Vista nog erger
Inmiddels is gebleken dat onder Vista (vaak) een back-up gemaakt kan worden van alle bestanden op de iPhone, waarna je ook toegang hebt tot bijvoorbeeld wachtwoorden en SMS-berichten.

Aldus meldde gisteren Heise, een Duitse uitgever van computerbladen. En geloof me, er zit geen hacker stil totdat alle gegevens van een iPhone toegankelijk zijn. En kwestie van tijd. Apple heeft dus wat te repareren.
 

Nog meer lezen?


In deze e-mailing hebben we het kort gehouden. Een uitgebreidere versie van dit bericht kun je hier bekijken.


 
Henk van Andele-mail
Voorzitter CompUsers
Uitgave van
hcc!CompUsers-ig
www.CompUsers.nl