woensdag 22 september 2010
| ·Aanmelden (gratis)· | ·Afmelden· | ·Email-adres wijzigen· |
•Je komt ook naar de MegaCompUsersDag?•


Grote HCC!show tijdens MegaCompUsersDag
Op zaterdag 25 september is in De Bilt (HF Witte Centrum, Henri Dunantplein 4) de MegaCompUsersDag. Een dag vol lezingen, workshops waar je zelf ervaring opdoet achter een pc, demonstraties, informatie.

Dit jaarlijkse evenement wordt georganiseerd door CompUsers, de grootste interessegroep van de HCC. In totaal zijn ca. 15 collega HCC!groeperingen de gast van CompUsers, waardoor deze dag extra aantrekkelijk is om te bezoeken. Een groot deel van de HCC zal zich hier presenteren.

Enkele dagen geleden verstuurden we een e-Mailing met de details van het programma. Deze kun je nog eens lezen, klik op de link hieronder:

CompUsers eMailing 2010-21: MegaCompUsersdag zaterdag 25 september

Ook kun je kijken op www.CompUsers.nl.

Inhoud eMailing
Grote HCC!show
DigiFotoDisc 2011
HCC!digital
Koopjes
Zin in innovaties?
Extra ALV
·Surf naar eShop!·
 
 


 


 

DigiFotoDisc 2011


Het CompUsers Platform DigiFoto brengt jaarlijks een DigiFotoDisc uit. Tot voor kort was dat een CD-ROM, maar de DigiFotoDisc 2011 is zelfs een DVD-ROM. En … die is zaterdag 25 september tijdens de MegaCompUsersDag beschikbaar voor de 'beursprijs' van slechts Euro 4,-. Daarna kun je de DigiFotoDisc 2011 aanschaffen via de eShop voor Euro 6,- (inclusief verzendkosten).

OP de DigiFotoDisc 2011 DVD-ROM staan in totaal ca. 300 programma's op het gebied van digitale fotografie en beeldbewerking. Dat is freeware, shareware en soms demo-versies die een tijdje gratis gebruikt mogen worden. Elk voorzien van een 'Preview' en opgenomen in een gemakkelijk menu.

Het CompUsers Platform DigiFoto heeft ook een 'sterselectie' gemaakt van ca. 50 programma's. Dat zijn de meest aantrekkelijke programma's voor digitale fotografie. Deze bestrijken alle facetten waar de hobbyist mee te maken krijgt.

Op de DigiFotoDisc 2011 staat ook een fotoverslag van de DigiFoto excursie op 14 april baar Barger Compascuum. De beste foto's van de deelnemers zijn hiervoor geselecteerd. Zij brengen de tragiek, de emoties en het leven in deze voormalige veenkolonie op fotogenieke wijze in beeld.

Dit fotoverslag is afspeelbaar op de pc. Maar de DigiFotoDisc 2011 is een 'mixed mode' DVD; er staan zowel computergegevens op (DVD-ROM) als een video (DVD-Video) die in de huiskamer op de TV afgespeeld kan worden. Tijdens de MegaCompUsersDag is dat uiteraard ook allemaal te zien.

HCC!digital, hét digitale kennisevenement
Vanavond werd bekend dat de HCC een vervolg organiseert op de welbekende HCC!dagen in de Jaarbeurs in Utrecht. Het evenement wordt nu in een modern jasje gestoken. De nadruk komt te liggen op kennis en informatie, die door de diverse groeperingen van de HCC aan de bezoekers zal worden aangeboden.

        

Op vrijdag 5 en zaterdag 6 november is iedereen van harte welkom. HCC!leden hebben toegang voor slechts Euro 2,95 (in de on-line voorverkoop, klik hier). De toegangsprijs voor niet!leden bedraagt in de voorverkoop Euro 9,95. Aan de kassa ben je duurder uit, te weten Euro 5,-- resp. Euro 12,50.

Op een groot HCC-paviljoen kunnen bezoekers van het evenement workshops en presentaties volgen over de thema’s Games, Hard- en Software, Digitale Fotografie, Mobile live, Home Entertainment HD/Blu-ray/3D, Veilig gebruik van Internet en Social Media.
Daarnaast presenteren diverse partners van HCC zich daar ook. In hal 10 wordt tevens een markt van zo’n 2.000 m2 georganiseerd, waar aan bezoekers producten gedemonstreerd en verkocht kunnen worden.

Toen bekend werd dat de organisatoren van HME (Hét Multimedia Event) de handdoek in de ring gooiden, heeft CompUsers bij de HCC aangedrongen op het organiseren van een alternatief evenement. Met de nadruk op kennis en informatie en een beperkte commerciële markt, waar vooral artikelen aangeboden worden die je in de winkel of op internet moeilijk vindt.

Volgens CompUsers is een dergelijk evenement een gelegenheid bij uitstek om een groot aantal leden te ontmoeten. CompUsers is daarom bijzonder gelukkig dat de HCC er in slaagde om dit evenement van en voor HCC!leden te behouden en te verbeteren.

Meer informatie vind je op www.hccdigital.nl.


Koopjes tijdens MegaCompUsersDag
'Wegens succes verlengd'. Dat geldt ook voor de aanbieding van koopjes tijdens de MegaCompUsersDag. Samen met SecondMedia wordt weer een groot aantal artikelen aangeboden tegen te gekke prijzen. Nieuwe artikelen met garantie. We sturen je nog een overzicht van deze artikelen, want het blijkt dat velen alleen al daarvoor naar De Bilt komen.

Bovendien zullen enkele leden hun overtollige computerspullen weer aanbieden. Nieuw of gebruikt. De verkoper moet zich voor de koper identificeren, zodat deze bij problemen contact op kan nemen met de verkoper.

Wil je ook je overtollige computerspullen aanbieden? Neem dan contact op met evenementen@cCompUsers.nl. Misschien is er nog een (gratis) plaatsje voor je vrij.
 
 

Zin in innovaties?
Tijdens de MegaCompUsersDag laat CompUsers je kennis maken met een heleboel innovaties.
  • Fritz!Box 7370, een VDSL modem en gigabit router met niet alleen WLAN, maar ook een DECT basisstation. Uitgerust met de nieuwste firmware, waarin je een WLAN gasttoegang kunt verschaffen zonder dat de gasten toegang hebben tot de rest van je netwerk. Veilig internetten dus! Bovendien laten we zien hoe deze Fritz!Box een multimedia bestand draadloos 'streamt' naar een willekeurige TV. En natuurlijk demonstreren we de werking als DECT basisstation met een AVM DECT telefoon. Alles te zien bij het Platform VoIP.
  • Multitouch & Multitouch. Je mag er rustig met je vingers aanzitten. We demonstreren een pc geïntegreerd in een multitouch scherm. En we demonstreren een multitouch scherm aan een gewone pc. Het 'iPhone-gevoel', maar dan onder Windows 7. Te zien bij het Platform Innovatie.
  • Virtueel schoolbord. Het zwarte bord met krijt heeft zijn langste tijd echt gehad. CompUsers liep op de CeBIT in Hannover een modernere oplossing tegen het lijf. Een soort camera die in combinatie met een gewone beamer het mogelijk maakt om op het scherm te schrijven. En te tekenen. En de pc, die achter de beamer zit, te bedienen. En nog veel meer. De camera volgt wat met een speciale pen wordt gedaan op het scherm en laat de pc via de beamer op het scherm schrijven. Te zien bij het Platform Innovatie.
  • ePad. Terwijl de iPad veel te duur is en je dwingt 'apps' te kopen in de iTunes winkel van Apple; terwijl in Duitsland net heel voorzichtig binnenkort begonnen wordt met de concurrent WePad, waarvan de firmware later nog moet worden vernieuwd, laat CompUsers je al kennis maken met de ePad. Net nieuw direct uit Shenzen, het stukje China vlak bij Hong Kong waar misschien wel de helft van alle elektronica vandaan komt. Een 25 cm touch screen en Android 2.1 besturingssysteem. Te zien bij het Platform Innovatie.
  • e-Reader. Zo'n klein schermpje waar je dagenlang boeken enzovoort op kunt lezen. Te zien bij de stand van de SoftwareBus. Je raad het al: je kunt er de laatste SoftwareBus op lezen. Jammer, alleen de papieren SoftwareBus heeft kleuren. En die kost je slechts Euro 15,- per jaar (eShop).
^To


           


   

 

Extra Algemene Leden Vergadering
Het was niet gelukt om de jaarrekening tijdens de Algemene Leden Vergadering van 25 april te presenteren. Daarom is besloten om op 25 september 2010 om 16.00 uur (na afloop van de MegaCompUsersDag) de jaarrekening 2009 te bespreken.

Leden van CompUsers zijn hierbij van harte welkom. De agenda en de jaarrekening zijn  voor leden beschikbaar op www.CompUsers.nl in het Ledenkatern.

 
Henk van Andele-mail
Voorzitter CompUsers
Uitgave van
hcc!CompUsers-ig
www.CompUsers.nl