maandag 27 september 2010
| ·Aanmelden (gratis)· | ·Afmelden· | ·Email-adres wijzigen· |
"Jammer als je de MegaCompUsersDag miste"


Veel belangstelling, geslaagde dag
Zaterdag was de MegaCompUsersDag. Een gezellige en geslaagde dag. Het programma liep op rolletjes. Enkele lezingen en enkele Workshops ware overbezet, er is daarom een extra ronde Workshops ingelast.

Er waren ook veel bezoekers. Marijke heeft bij de ingang ca. 500 bezoekers geturfd en wegwijs gemaakt. Bovendien waren er ruim 110 medewerkers van de CompUsers Platforms en van de ca. 15 groeperingen van de HCC. Ook de HCC heeft met drie personen voorlichting gegeven over het lidmaatschap van de HCC.

Met 'voldoende parkeerruimte' ging het bijna mis. Maar met enig passen en meten vond iedereen een plaatsje. De bezoekers kwamen verdeeld over de dag, kennelijk doelgericht voor de lezingen en Workshops die ze het meest interesseerden. Hierdoor is ons een parkeer-drama bespaard gebleven.
Inhoud eMailing
... geslaagde dag
... in de Sporthal
DigiFotoWedstrijd
Lezingen
Workshops
·Surf naar eShop!·
 


Presentaties in de sporthal
Voor het eerst had CompUsers de sporthal van het HF Witte Centrum in gebruik voor de presentaties van de CompUsers Platforms en de 15 HCC-groeperingen. De belangstelling van deze groeperingen om deel te nemen wordt namelijk elk jaar groter. Vorig jaar bleek de grote zaal van het HF Witte Centrum te krap.

De hele dag waren hier veel bezoekers aanwezig. Toppers waren het CompUsers Platform DigiFoto, de HCC-Modelbaan groep (die een groot aantal modelsporen had opgesteld en de verkoop van nieuwe en gebruikte spullen.

Uitslag DigiFotoWedstrijd 2010
De uitslag van de DigiFotoWedstrijd 2010 is zaterdag bekend gemaakt. Het thema was 'reizen' en de termijn voor inzending sloot op 1 september. Er waren liefst 200 inzendingen. De jury (zie vorige eMailing) had de handen vol aan de beoordeling.

We laten jullie niet langer in het ongewisse. De drie prijswinnaars zijn:

1e prijs (Euro 500): Peter Welters voor de foto Spiegelbeeld.


Technisch niets op aan te merken, maar de compositie is wat de aandacht vasthoudt, de weerspiegeling krijgt de meeste aandacht. Bij een vakantie in een ver oord hoort een foto van de lokale bevolking. De kijkrichting en de serieuze blik van de vrouw zorgen voor een mysterieuze spanning in beeld. Waar kijkt ze naar? Wat denkt ze? De weerspiegeling in het water toont meer van de omgeving en geeft de foto bovendien wat meer kleur.

2e prijs (Euro 300): Tilly Meijer voor de foto Man en paard aan de voet van de Bromo
                                   vulkaan op Java.


De foto van de man met zijn paard straalt rust uit. De man geniet blijkbaar van het moment boven op de berg. De heiige achtergrond zorgt voor voldoende diepte in de foto, zonder dat deze teveel afleidt van het onderwerp. De benen van het paard vangen nog net wat licht, zodat het silhouet van het paard los komt te staan van de berg.

3e prijs (Euro 200): Lianda Beterams voor de foto Strand in Senegal.

De twee fietsers op het strand vormen een mooi Hollands tafereel. Een tegenlichtopname is hier de juiste keuze. De fietsers steken mooi af tegen de ondergaande zon en de weerspiegeling daarvan in het water. De foto is ruim genomen, zodat je het gevoel van vrijheid krijgt; iets wat we allemaal willen tijdens onze vakantie.

De foto's worden hiernaast afgebeeld. Klik op deze miniatuurtjes om een grootformaat foto in beeld te krijgen. Dan zul je het ongetwijfeld met de jury eens zijn dat dit echte klasse-foto's zijn! De samenvatting van het oordeel van de jury staat hierboven (klein).

De foto's zijn op grootformaat (120x80 cm) onthuld en de bezoekers getoond. Na afloop kregen de winnaars deze grote afdrukken mee naar huis.

De prijzen zijn in geld en in overleg met de penningmeester van CompUsers te besteden aan 'fotospullen' of reizen.

De 24 beste foto's van de wedstrijd worden gepubliceerd in de volgende SoftwareBus, op de GigaHits en zullen tijdens bijeenkomsten worden geëxposeerd.
       
        Klik op foto

      
        Klik op foto

          
        Klik op fotoLezingen
De lezingen hadden veel belangstelling. Vooral de twee lezingen van de Microsoft-guru Tony Krijnen en de dubbele lezing van Rein de Jong.

Rein de Jong (CompUsers Platform Privacy en Veiligheid) schrijft veel in de SoftwareBus, heeft een eigen informatieve website en verzorgt bijna altijd een lezing tijdens CompUsersDagen. Hij bereidt zijn lezingen grondig voor, heeft een uitstekende presentatie en weet het publiek tot het einde goed te boeien. Bravo, Rein!

Deze dubbele lezing van Rein was één van de activiteiten in het kader van de HCC/CompUsers-actie 'Veilig Internetten'. Rein ging in op beveiliging van je PC en daarbinnen op Windows 7. Aan de orde kwamen:
  • Rol van de gebruiker
  • Hoe ons te beschermen
  • Voorzorgsmaatregelen
  • Dichten van gaten
  • Wees Wijs met Wachtwoorden
  • Rol van de Software
  • Betekenis voor Windows 7

 

Workshops
Op twee plaatsen werden Workshops verzorgd, elk twee keer. De Workshops 'PC Decrapifier' door Frans Dijkhof waren vol bezet, de Workshop 'Installeren van Ubuntu' door Nicolaar Kraft van Ermel moest zelfs een derde keer gegeven worden om niet te veel bezoekers teleur gesteld naar huis te laten gaan.

Bij fotograaf Jur Nijkerk dacht ik een donkere kamer binnen te stappen; alleen het bordje 'Noodverlichting' en de beamer gaven licht. Dat verwacht je in het digifoto-tijdperk niet meer. Wat bleek? Jur had het over kleurkalibratie. Daarbij moest 'vals licht' vermeden worden. Want Jur laat niets aan het toeval over. Henk van Andele-mail
Voorzitter CompUsers
Uitgave van
hcc!CompUsers-ig
www.CompUsers.nl