zondag 31 oktober 2010
| ·Aanmelden (gratis)· | ·Afmelden· | ·Email-adres wijzigen· |
•CompUsers op HCC!digital 5 en 6 nov. (deel 2)•


hcc!CompUsers op HCC!digital
In de vorige eMailing hebben we al een heleboel informatie gegeven over de activiteiten op de stand van hcc!CompUsers. Hier het vervolg.  Het gedetailleerde programma van de lezingen en workshops volgt daarna.

Binnenkort kun je het geheel ook als PDF-bestand downloaden. Handig om uit te printen en mee te nemen naar de HCC!digital, zodat je gericht op je doel(en) kunt af gaan.

Kaarten kun je nu nog met korting bestellen via internet:
Inhoud eMailing
CompUsers 5 en 6 nov.
Neem ledenpas mee!
SoftwareBus & GigaHits
Privacy en Veiligheid
Platform Linux
Platform Innovatie
Platform Muziek
Platform VoIP/telefonie
CompUsers VraagBaak
 Neem HCC!ledenpas mee!
CompUsers is een 'interessegroep' van de HCC. Als je lid bent van CompUsers, staat op je HCC!ledenpas achter 'Groeperingen' de letters 'CU'.

Neem je HCC!ledenpas mee, want bij CompUsers heeft die meerwaarde!

Alle HCC-leden kunnen op vertoon van hun ledenpas bij CompUsers gratis de MultiMediaMaX 2011 DVD-ROM afhalen, zolang voorradig. Dat is mooi meegenomen, want in de CompUsers eShop kost die € 6. Je moet wel ter plekke de bon invullen. Daarom raden we aan om vooraf de MultiMediaMaX 2011 te reserveren op www.CompUsers.nl. Je krijgt per email een bevestiging. Druk die af en tegen inlevering van deze mail krijg je dan snel de DVD-ROM!

Als je CompUsers-lid bent -dus  staat er 'CU' op je HCC!ledenpasje- dan mag je bij de CompUsers-stand op de koffie komen. Want de koffie is alleen bedoeld voor CompUsers-leden.

Geen CompUsers-lid? Dan kom je ook op de koffie, maar dan figuurlijk. Geen koffie voor jou, dus. Maar je kunt ter plekke nog lid worden, dat kost HCC-leden in de meeste gevallen helemaal niets extra. Alleen als je al lid bent van een HCC!interessegroep, rekent de HCC € 2,38 extra contributie.


SoftwareBus en GigaHits
Hoe wordt de SoftwareBus gemaakt? Door een grote drukkerij. Maar 'het opmaken' doet de redactie samen met een team DTP-ers. Met het gratis programma Scribus, dat in een aantal opzichten de (dure) commerciële programma's zelfs voorbij streeft.

Kom op de stand kijken hoe de SoftwareBus 2010-5 wordt opgemaakt. Misschien kun je een handje helpen, want de redactie heeft het druk. Voor maandag 8 november 6.00 uur 's- morgens moet de SoftwareBus 2010-5 in PDF-formaat bij de drukker zijn.

Maandag 8 november worden de offsetplaten gemaakt, dinsdag wordt gedrukt, woensdag komen de nietjes erin en donderdag gaan ze naar de bezorgdienst. Dinsdag 16 november ligt SoftwareBus 2010-5 bij de meesten op de deurmat.

Dan de GigaHits. Nee, daar kun je niet meer bij helpen, die wordt al in Zuid-Duitsland geperst. Maar we laten je wel zien hoe de GigaHits werd gemaakt. En je mag ook komen kijken hoe de GigaHits 2010-5 eruit ziet.

SoftwareBus 2010-5 is de eerste van de actie 'SoftwareBus tot 1-1-2012 voor € 10,-'. Maar je kunt ook nu een proefabonnement voor € 10 opgeven op www.CompUsers.nl en de SoftwareBus al op 16 november binnen hebben. Degenen die zich tijdens HCC!digital (of later) abonneren, krijgen dit nummer zo snel mogelijk nagestuurd.CompUsers Platform Privacy en Veiligheid
Twee keer per dag wordt een lezing gegeven over Veiligheid (onder Windows 7). Dat laatste staat tussen haakjes, omdat veel aspecten breder zijn dan alleen Windows 7. Hier kun je vernemen hoeveel jij opbrengt op de internationale markt, als je pc opgenomen wordt in een bot-netwerk.

Maar belangrijker: hier leer je hoe je dat kunt voorkomen. Maar je leert er nog veel meer. De spreker is tussen de lezingen door aanwezig bij het Platform Privacy en Veiligheid. Hij kan je nog veel meer vertellen.

Het CompUsers Platform Privacy en Veiligheid zal verder beperkt aanwezig zijn; een aantal medewerkers van dit Platform vind je bij een HCC-stand. 


CompUsers Platform Linux
Het Platform Linux staat broederlijk naast het Platform Windows. Bij 'Linux' wordt het gratis OpenOffice gepresenteerd; bij Windows zie je Microsoft Office 2010. Kijk eens naar links, kijk eens naar rechts, om de verschillen te ontdekken. Daarna weet je wat voor jou het beste is.

Verder kun je hier een demo zien van het besturingssysteem Linux. Met name het nieuwe Ubuntu 10.10. Daarover komt in de volgende SoftwareBus trouwens ook een artikel met de nieuwste snufjes, onder andere de eerste ervaringen met uTouch. Dit 'multitouch' systeem wordt nu ook ondersteund in Ubuntu.

Het Platform Linux is dynamisch. Er zal gedemonstreerd worden welke activiteiten er ontplooid worden. En als je daardoor geïnteresseerd raakt, kom er dan zelf ook bij.CompUsers Platform Innovatie
Voor de allernieuwste snufjes ga je naar de CeBIT in Hannover. Of de Computex in Taiwan. Of de Comdex in Las Vegas; niet om te fuiven, want die is 16-17 november 'virtueel'.

Geen zin? Te ver? Te duur? Kom dan naar het CompUsers Platform Innovatie. Je maakt kennis met een aantal nieuwe technologieën:
  • Multitouch monitor, geef de aarde en zwieper op het scherm zodat de dagen en nachten voorbij vliegen. Duur? Valt wel mee, Windows 7 en een iets duurdere monitor voor al dit genoegen.
  • Tablet-pc. Het hoeft niet altijd de dure iPad van Apple te zijn. We laten een heel betaalbare oplossing zien met Android systeem en WiFi.
  • Veilig internet: maak kennis met de nieuwste Fritz!Box ADSL modem/router met de mogelijkheid van een gast-WLAN dat je eigen netwerk veilig afsluit voor de bezoekers.
  • Microscoop, aangesloten op pc
  • En nog meer nieuwe gadgets


CompUsers Platform Muziek
Je begint met het maken van bladmuziek. Vroeger waren de programma's daarvoor onbetaalbaar voor de hobbyist. Nu gaat het prima met het gratis programma MuseScore. De noten stoppen we erin met een keyboard. Of een muis. Kom maar kijken.

Kom ook luisteren. Want we zetten de noten voor het hele orkest ook om naar muziek. Via midi.

We laten ook de computer luisteren. En geluid omzetten naar bladmuziek. Verwacht er nog geen wonderen van, maar het begin is er.

Nu we het over luisteren hebben, een terrein waar luisteren wel heel erg belangrijk was, is morse. Je weet wel, ta-da-dut, het seinen via de radio van vroeger, toen de signaal/ruisverhouding nog pijn deed in je oren. Nu doen we dat met de pc en de geluidskaart. Kom maar kijken, want luisteren hoef je niet meer zelf te doen.

Als je toch wilt luisteren, dan hebben we een Hawker Hurricane uit de 2e Wereldoorlog voor je in de aanbieding. Neem de joystick (je weet wel, 'toen' aangesloten op de geluidskaart, nu natuurlijk via USB) en vlieg een rondje met het freeware NL2000 Sceneryprogramma over de luchtkaarten van Nederland.


CompUsers  Platform VoIP/telefonie
Op de CompUsers-stand zie je een werkende Asterisk telefooncentrale. Met daaraan een aantal telefoons verbonden. Veel zie je er niet van, want het is gewoon een Linux pc met het OpenSource programma Asterisk. Je krijgt er alle uitleg bij. Overtuig je en bel gratis even naar huis.

Niet iedereen heeft een Asterisk centrale in huis nodig. Eigenlijk worden die gebruikt door veel telefoonbedrijven, dus misschien gebruik je al dagelijks een Asterisk centrale zonder het te weten.

Voor thuis is een kleinere oplossing voldoende. Bijvoorbeeld een Fritz!Box. En ADSL modem/router, maar dan wel met veel telefonie mogelijkheden. Op de stand laten we de kleinste telg uit de familie zien. En die kan al heel veel.

Bellen wordt beeldtelefonie. We demonstreren een opstelling met twee pc's, webcams en het gratis programma Skype. Daarmee kan oma de kleinkinderen in Nieuw Zeeland bellen en zien. Probeer het uit op de CompUsers stand.

Verder laat het Platform VoIP een aantal telefoonapparaten zien. Allemaal verschillende toepassingen, maar uiteindelijk kun je met alle apparaten telefoneren.
CompUsers VraagBaak
De CompUsers VraagBaak staat 24 uur per dag en zeven dagen per week voor je klaar. Per email, via het forum, de Kennisbank. Per telefoon kan ook, maar dat houden we geen 24 uur per dag vol.

De beste hulp is natuurlijk de persoonlijke hulp. Dan kunnen we erover praten. Dat lucht op. Bovendien is vaak het probleem van het probleem uitleggen, groter dan het probleem zelf. Daarom hebben we een aantal CompUsers VraagBaak medewerkers op de stand voor je paraat.

Dat is dan de eerstelijns computerhulp. Door generalisten, die van alles niets weten, weet je wel? Zij kunnen je zo nodig door verwijzen naar de specialisten van de diverse CompUsers Platforms. Specialisten, die alles van niets weten. Daarna is jouw probleem ook tot niets verworden en kun je voldaan nog een kopje koffie nemen.

De CompUsers VraagBaak is ook per telefoon bereikbaar (0317-707425). Het menu van de centrale zie je hiernaast. Niet op 5 en 6 november bellen, s.v.p.
^To


Henk van Andele-mail
Voorzitter CompUsers
Uitgave van
hcc!CompUsers-ig
www.CompUsers.nl