maandag 31 januari 2011
| ·Aanmelden (gratis)· | ·Afmelden· | ·Email-adres wijzigen· |
•Kom naar CompUfair op zaterdag 5 februari•


De allereerste CompUfair
Op 5 februari aanstaande vindt de eerste CompUsers bijeenkomst van 2011 plaats in het H.F. Witte Centrum in De Bilt. Alle leden en hun introducé(e)s zijn van harte welkom. De toegang en het parkeren zijn gratis. Alleen voor de consumpties dient betaald te worden.

Hieronder tref je het dagprogramma aan. Maar kijk ook altijd op www.CompUsers.nl, want door omstandigheden zijn altijd wijzigingen in het programma mogelijk.
Inhoud eMailing
 Allereerste CompUfair
Programma
Lezingen
Workshops
HCC!groeperingen
CompUsers (Grote Zaal)
KoopjesMarkt
 Klik op foto voor vergroting

Programma
De CompUfair is groter dan voorgaande CompUsersDagen. We hebben de Coolenbergzaal I en II als één grote zaal in gebruik, zodat al onze gasten een plekje kunnen vinden, onze eigen Platforms zich goed kunnen presenteren en we ook nog ruimte over hebben voor de verkoop van het een en ander. De balie zal weer het nodige in de verkoop hebben en daarnaast u graag de weg wijzen, o.a. naar de workshops en lezingen.

Ook hebben we deze dag, zoals gewoonlijk, een uitgebreid programma van workshops en lezingen.

In onderstaand schema zie je de indeling van het centrum:


Lezingen
De lezingen zullen in de „Over de Vechtzaal” plaatsvinden. Het programma voor de lezingen:

Tijd Lezing Door
10.00-11.00 VoIP met Skype John van de Laak
11.15-12.15 Word in office 2010 Christ van Hezik
12.30-13.30 EXIF informatie bij foto; wat kan ik daarmee Rinus Alberti
13.45-14.45 In 10 stappen over op Ubuntu Nicolaas Kraft van Ermel
15.00-16.00 Hoe maak ik een website René Suiker

Lezingen zijn vrij toegankelijk, zolang er plaats is. Wie het eerst komt, het eerst maalt.
Workshops
De workshops vinden plaats in de „Jachtkamer”. Bij een Workshop krijgen de deelnemers de beschikking over een pc, zodat zij onder deskundige begeleiding zelf 'hand-on' ervaring kunnen opdoen. Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt.

Ook de Workshops zijn geheel gratis. Voorinschrijven is gewenst, in verband met de verwachte opkomst. De helft van de plaatsen wordt via voorinschrijving toegewezen, de andere helft bij de InfoBalie in de Grote Zaal. Inschrijven voor een workshop kan alleen voor leden (na inloggen) bij www.CompUsers.nl/eShop.

Het programma:

Tijd Workshop Door
10.00-11.00 Kennis maken met OpenOffice.org Calc Cees Otte
11.15-12.15 Kennis maken met OpenOffice.org Calc Cees Otte
13.45-14.45 Panoramafoto's met GIMP Isja Nederbragt
15.00-16.00 Panoramafoto's met GIMP Isja Nederbragt

Workshop OpenOffice.org Calc

Als je teksten gewoonlijk maakt met Writer, komt op een gegeven moment de vraag naar boven wat je met de andere programmaonderdelen van OpenOffice.org kunt doen. Zou Calc bijvoorbeeld handig kunnen zijn voor iemand die van nature een tekstenbakker is? In de workshop ‘Kennismaken met Calc’ Laat Cees Otte zien dat Calc ook voor een maker van teksten misschien wel meer van pas zou kunnen komen dan hij in eerste instantie zou denken.

Calc is het spreadsheet programma van OpenOffice. Dat betekent dat er allerlei berekeningen mee gemaakt kunnen worden. Maar je kunt Calc ook inzetten als eenvoudige database en de gegevens daaruit toepassen in een tekstdocument. In deze workshop zullen we deze beide aspecten vluchtig verkennen.

Lees hier meer over Workshop OpenOffice.org Calc.

Panoramafoto's met GIMP

GIMP is een volwaardig fotobewerkingsprogramma, er kan dus heel veel mee. Doel van de workshop is:
kennismaken met GIMP;
enkele bewerkingen uitvoeren;
inzicht in de manier waarop een panorama van meerdere foto’s gemaakt kan worden;
de eisen die dit aan het fotograferen stelt.
In de workshop gaan we een (eenvoudige) panoramafoto maken.

Lees hier meer over Panoramafoto's met Gimp
.


HCC!groeperingen
De volgende groeperingen zijn onze gast en zij zullen ook hun best doen om je een geslaagde dag te bezorgen. De groeperingen zijn:
 • HCC!Astrologie-ig
  Hier kun je je horoscoop laten trekken;
 • HCC!Genealogie-ig
  Hier kun je kennismaken met het opzetten van een stamboom met behulp van de computer;
 • HCC!Modelbaanautomatisering-ig
  presenteert twee demobanen. Beide banen worden aangestuurd met het programma Koploper© waarbij de ene baan een blokgestuurd systeem is en de andere een treingestuurd systeem. Ook aanwezig is de verkoop en reparatieservice voor de hardware uit ons ledenpakket. Daarnaast kunnen mensen met vragen over allerlei modelspoorsystemen bij ons terecht onder het motto „Wat we niet weten zoeken we voor je uit”;
 • HCC!ClubPerfect-ig
  wil WordPerfect Office X5 promoten. Daarnaast wil men zoals steeds vragen van bezoekers beantwoorden over de door ClubPerfect ondersteunde Corel-software;
 • HCC!P2000-ig
  ondersteunt de bezoekers op alle mogelijke gebieden aangaande de P2000 computers. Een wat ouder beestje maar doet het nog prima;
 • HCC!Trainsim-ig
  zal de meest gebruikte treinsimulatieprogramma’s en alle facetten van het besturen van een trein aan het publiek demonstreren. Geïnteresseerden die nog geen treinsimulatieprogramma hebben kunnen tegen gereduceerde prijs een starterpakket aanschaffen.CompUsers in de Grote Zaal
Onze Platforms doen hun best om er iets moois van te maken. We houden een demonstratie Webcamtelefonie, een woord dat Word nog niet herkent.

Er wordt uitleg gegeven bij het Platform Linux hoe je een pc omzet naar de Linux variant Ubuntu (zie trouwens ook het lezingenprogramma).

Het Platform Digifoto is deze keer speciaal ingesteld op Macrofotografie.
Daarnaast is er nog veel meer te beleven.KoopjesMarkt
We organiseren tijdens de CompUfair weer een koopjesmarkt in de Grote Zaal. Leden van CompUsers kunnen gratis een tafel ter beschikking krijgen voor de verkoop van nog goede hardware en software.

We gaan niet moeilijk doen, maar de volgende regels moeten in ere gehouden worden:
 • Niet aangemeld, géén plaats;
 • Je moet lid zijn van CompUsers;
 • De aangeboden hardware moet werken;
 • De aangeboden software moet legaal zijn;
 • Je moet bereid zijn je persoonlijke gegevens aan de koper te verstrekken i.v.m gebruiksaanwijzingen, eventuele drivers, enz.;
 • Niet verkochte materialen neem je zelf mee terug;
 • CompUsers is niet aansprakelijk voor de artikelen.
Reserveer hier een tafel op onze eShop: alleen voor leden. Inloggen verplicht.

Maar dan zijn we er nog niet. Er is ook een enorme tafel met spullen, aangeboden tegen weggeefprijzen door SecondMedia. Meestal spiksplinternieuw, deze keer ook veel kwaliteitsgereedschap. We sturen over enkele dagen hierover een gedetailleerde eMailing.
Henk van Andele-mail
Voorzitter CompUsers
Uitgave van
hcc!CompUsers-ig
www.CompUsers.nl