vrijdag 15 april 2011
| ·Aanmelden (gratis)· | ·Afmelden· | ·Email-adres wijzigen· |
•Enkele actuele mededelingen•


Inschrijven Workshops zaterdag 16 april
In de voorgaande eMailing zijn de links naar de inschrijvingen voor de vier Workshops tot onze spijt niet doorgekomen.

Hieronder volgt nogmaals een overzicht van deze Workshops. Door op de titel van een Workshop te klikken, kom je in de eShop (www.CompUsers.nl/eShop) meteen uit bij de inschrijfmogelijkheid voor die Workshop:

Statenkamer
Workshop
Docenten
10.00-11.00
Skype
John van der Laak + Frans Dijkhoff
11.15-12.15
Skype
John van der Laak + Frans Dijkhoff
13.45-14.45
Dropbox
John van der Laak + Frans Dijkhoff
15.00-16.00
Dropbox
John van der Laak + Frans Dijkhoff

Voorinschrijving is t/m vandaag nog mogelijk voor leden van CompUsers. Omdat het aantal plaatsen beperkt is, kun je je het best vooraf van een plaats verzekeren. Er wordt een beperkt aantal plaatsen beschikbaar gehouden voor bezoekers die geen gelegenheid hadden vooraf te reserveren, maar leden van CompUsers krijgen voorrang.
Inhoud eMailing
Inschrijven Workshops
ALV nu op 25 juni
Storing internet
FBI bestuurt jouw pc?
Interessante website
 
ALV uitgesteld tot 25 juni
De Algemene Ledenvergadering van CompUsers werd uitgesteld tot 25 juni, zie eMailing 2011-08 en HCC!Nieuwsflash, beide van woensdag j.l.

Helaas staat in www.CompUsers.nl/Ledenkatern nog de oorspronkelijke datum en agenda. Door de verwarring die dit oplevert krijgen wij vragen. Om organisatorische reden loopt het aanpassen van het Ledenkatern helaas wat achter. 

Storing CompUsers internet (vorige week)
Door een DNS-storing van onze servers in Amsterdam was vorige week onze website enkele dagen niet goed bereikbaar en werd mail aan doge.nl en dosgg.nl domains verstoord. Onze excuses voor de overlast die de storing veroorzaakte.

Toen de storing bleek, is deze uiteraard zo snel mogelijk verholpen. Het vervelende van DNS-storingen is dat het dagen kan duren voor deze aan de oppervlakte komen en ook dagen kan duren voor de correctie geheel is doorgesijpeld. Bovendien kunnen verschillende gebruikers een verschillend beeld krijgen.FBI bestuurt jouw pc?
Laten we voorop stellen dat de FBI dat zou kunnen doen, maar dan wel met de meest nobele bedoelingen.

Het 'botnet' Coreflood werd opgerold. Een 'botnet' is een verzameling pc's, die door een virus of dergelijke van buitenaf bestuurd kan worden voor bepaalde taken. Zoals het verzenden van spam, doorgeven van jouw wachtwoorden en dergelijke. De oogst van Coreflood was cybercrime waarmee grote bedragen van de slachtoffers werd gestolen.

De FBI poogt verdere schade bij gebruikers te verminderen door de schadelijke software op de besmette pc's uit te schakelen. En dat pas nadat de FBI er zeker van is geen verdere schade aan te zullen brengen.

Wat de FBI doet, is ook in Nederland niet vreemd. Vorig jaar werd het Nederlandse botnet Bredolab uitgeschakeld en de Nederlandse politie zette toen via dit botnet een waarschuwing op besmette pc's.

Ondanks de goede bedoelingen, zetten dit soort acties je wel aan het denken. Je wordt er nogeens met je neus op gedrukt dat met goede of met slechte bedoelingen, het mogelijk is om via internet de controle van je pc over te nemen!
Interessante website
Zuinige Hollanders kijken graag op een vergelijkingssite naar koopjes. Maar ook in andere landen is dit een geliefde bezigheid. Het behoort tot de top van internet activiteiten van particulieren.

De jonge Amerikaan  Andrew Mason had een iets andere benadering. Zijn bedrijf Groupon verspreidt via e-mail aanbiedingen met aanzienlijke kortingen. Zie www.groupon.nl. De aanbiedingen bestaan uit bijvoorbeeld hotelovernachtigingen, fotoboeken, vliegreizen en zelfs treinreizen van de NS.

Groupon begon in 2008 in Amerika en heeft inmiddels duizenden werknemers, waarvan meer dan honderd in Nederland. Zij zoeken vooral contact met bedrijven voor interessante aanbiedingen en worden gefinancierd door provisies op de omzet.

Google poogde tevergeefs om Groupon over te nemen voor zes miljard dollar. Momenteel wordt gedacht aan een beursgang, met een verwachte opbrengst van 25 miljard!Henk van Andele-mail
Voorzitter CompUsers
Uitgave van
hcc!CompUsers-ig
www.CompUsers.nl