De Bilt, zaterdag 16 april 2011
| ·Aanmelden (gratis)· | ·Afmelden· | ·Email-adres wijzigen· |
•Geslaagde CompUfair


CompUfair van 16 april geslaagd
De Bilt – zaterdag 16 april 2011. De CompUfair in het HF Witte Centrum was een geslaagd evenement. Ondanks het mooie voorjaarsweer wisten ruim 250 bezoekers de weg naar De Bilt te vinden.

Sommigen vertoefden daar de hele dag, maar de meesten kwamen doelgericht voor een lezing of Workshop.

In de grote zaal waren de lezingen op een groot scherm te volgen. Streaming media, dus via het netwerk. Wait and see, in de toekomst kan dat ook via internet, zodat de thuisblijvers toch de lezingen kunnen volgen.


Inhoud eMailing
CompUfair geslaagd
Lezingen
Paaseieren schilderen
Workshops
P2000: adieu + welkom!
 Lezingen

De organisatie moest wat improviseren. Enkele medewerkers waren ziek; Isja Nederbragt was verhinderd door een huiselijk ongelukje van gisteravond. Maar deze lezing over beeldbewerking in lagen werd soepel overgenomen door Rinus Alberti. Beterschap Isja; bedankt Rinus!

Rinus nam ook een lezing over van Wessel Sijl, die door zijn vrouw onverwacht op een korte vakantie werd getrakteerd. Het onderwerp was 'raw' fotografie. Hij had gekscherend gedreigd met een eigen, ludieke versie van de lezing. Daarom stonden de eieren (nou ja, paaseitjes van chocola) klaar in de zaal. Maar ze waren niet nodig en werden uitgedeeld aan de deelnemers. 

Paaseieren schilderen
CompUfair bracht ook Pasen vast in beeld. Iedere bezoeker kreeg een chocolade paaseitje, iedere vijfde bezoeker kreeg zelfs een paashaas.

De door Marijke verzorgde tafel om paaseieren te schilderen was een lust voor het oog. Bonte bordjes, houders om de eieren in alle mogelijke standen te houden, waterverf en penselen. Hier werden naar hartenlust door creatievelingen de mooiste eieren gemaakt.

Bertus wilde misschien weten hoe sterk een kippenei is. Hij ging pardoes met zijn volle gewicht (!) op de mand met te beschilderen eieren zitten. Marijke had er toen spijt van dat ze de eieren vooraf had gekookt :-).

Workshops
Voor de Workshops was opvallend veel belangstelling, de onderwerpen Skype en Dropbox vielen kennelijk heel erg in de smaak.

Bij Dropbox konden de deelnemers op twee schermen zien hoe een bestand via internet (Dropbox) van de ene computer op de andere computer werd gesynchroniseerd.

P2000-ig: adieu en welkom!
Er was een aantal jaarvergaderingen van HCC!interessegroepen. De vergadering van de P2000-ig had een speciaal karakter. Op de agenda stond het voorstel om deze groepering op te heffen.

De P2000 was in de tachtiger jaren een vooruitstrevende computer, gemaakt door Philips. Natuurlijk inmiddels totaal verouderd, maar handige hobbyisten wisten toch dit veelzijdige apparaat in leven te houden en te verbinden met moderne randapparatuur en zelfs met internet.

De P2000-ig was vele jaren een vaste gast op de bijeenkomsten van CompUsers. Gedreven door enthousiasme wisten zij altijd de aandacht van het publiek te trekken.

Het voorstel om de P2000-ig op te heffen werd vandaag aangenomen. De P2000-ig was derhalve voor de allerlaatste keer te gast bij CompUsers.

Maar het is de bedoeling dat de P2000 uit de as zal herrijzen. Actieve hobbyisten, die tevens lid zijn van CompUsers, willen in de toekomst de P2000 tijdens de CompUfair blijven demonstreren.
Henk van Andele-mail
Voorzitter CompUsers
Uitgave van
hcc!CompUsers-ig
www.CompUsers.nl