Zaterdag 10 september 2011
| ·Aanmelden (gratis)· | ·Afmelden· | ·Email-adres wijzigen· |
•CompUsers weer op volle toeren•


Weer aan de slag!
Bij CompUsers draait alles weer op volle toeren! Er is alweer een SoftwareBus met GigaHits onderweg. Er wordt hard gewerkt aan de voorbereidingen van de MegaCompUfair op 24 september en de Kaderdag van 8 oktober.

Bovendien worden allerlei andere nieuwe activiteiten voorbereid. Een deel daarvan vind je hieronder.
Inhoud eMailing
Weer aan de slag!
24 september: MegaCompUfair
Platform DigiVideo
Platform SmartFones?
Platform DigiFoto
24 september: MegaCompUfair
Heb je zaterdag 24 september al 'geblokt' in je agenda? Dan organiseert Compusers de MegaCompUfair in het HF Witte Centrum in De Bilt. Het gehele centrum inclusief sporthal is afgehuurd. Er zijn talloze lezingen en workshops. Maar het meeste gebeurt uiteraard in de sporthal.

Nieuwsgierig? Kijk even op www.CompUsers.nl voor het programma of kijk in de SoftwareBus die abonnees volgende week ontvangen.

Alle Platforms van CompUsers zullen de hele dag interessante demo's en informatie geven. Bovendien zijn er 15 à 20 zustergroeperingen van de HCC. En er is een commerciële markt met 15 stands, waar je leuke of goedkope dingen kunt kopen. Kortom, de sfeer van de 'oude HCC-dagen' keert terug!

Speciale thema's zijn 3D (video en foto) en 'Cloud Computing'. Hier kun je kennis maken met alle facetten van 3D. En iedere bezoeker krijgt gratis een 3D-brilletje! En bij 'Cloud Computing' kun je alles te weten komen (en zien!) over dit onderwerp.

CompUsers Platform DigiVideo
Enkele enthousiaste Compusers-leden hebben het Platform DigiVideo nieuw leven ingeblazen. Zij lopen nu warm om een belangrijke bijdrage te leveren aan het thema 3D tijdens de MegaCompUfair. Zowel met 'echte' 3D schermen als op de pc. Voor dat laatste krijgt iedereen een gratis 3D brilletje. Echt! Als de MegaCompUfair op 1 april gehouden zou worden, dan hadden we dit niet durven aankondigen.

Heb je ook interesse in DigiVideo? Stuur dan een mailtje aan voorz@CompUsers.nl. En doe er liefst je telefoonnummer bij als je nog mee wilt doen op 24 september. Binnenkort heeft het Platform DigiVideo een 'interne' bijeenkomst om alles voor te bereiden, waar je wellicht nog aan mee kunt doen!
  Gevraagd:
  • deelnemers
  • medewerkers
 voor

 Platform DigiVideo

 Info:  
 voorz@CompUsers.nl

CompUsers Platform SmartFones?
De huidige generatie 'smartphones' zijn eigenlijk zakcomputertjes waar je alles mee kunt. En bovendien kun je ermee bellen, alhoewel dat voor velen niet eens het belangrijkste is.

CompUsers krijgt een toenemend aantal vragen over Android, iPhones enzovoort. En velen hebben naar een CompUsers Platform hiervoor gevraagd.

Daar gaan we nu snel wat aan doen! Op 24 september (MegaCompUfair) houdt Nicolaas Kraft van Ermel (Platform Linux) een lezing over Android, een OpenSource (?) Linux systeem Hij schreef er ook over in de SoftwareBus.

Aan het eind van deze lezing zullen we het nieuwe CompUsers Platform SmartFones vorm geven. Of misschien een andere naam, want de 'tablets' horen er uiteraard ook bij!

Interesse? Meldt je dan aan als 'deelnemer' of misschien ook in een actieve(re) rol.

CompUsers Platform DigiFoto
De termijn voor inzendingen voor de DigiFotoWedstrijd 2011 is voorbij. De jury is nu druk bezig om de vele inzendingen te beoordelen. De uitslag wordt bekend gemaakt tijdens de MegaCompUfair. Daar wordt ook een aantal ingezonden foto's tentoongesteld.

Het CompUsers Platform DigiFoto heeft de volgende actie al weer voorbereid. Op zaterdag 29 oktober kun je deelnemen aan de foto-excursie naar Scheveningen-haven en omgeving, om onder leiding van deskundige fotografen je prestaties op een hoger niveau te brengen. Zie: http://digifoto.compusers.nl/foto-excursie-haven-scheveningen.

Maar zo lang hoef je niet te wachten. Tijdens de MegaCompUfair pakt het Platform DigiFoto ook groots uit met demo's, lezing en workshop.

Henk van Andele-mail
Voorzitter CompUsers
Uitgave van
hcc!CompUsers-ig
www.CompUsers.nl