Maandag 12 september 2011
| ·Aanmelden (gratis)· | ·Afmelden· | ·Email-adres wijzigen· |
•Preview SoftwareBus en GigaHits 2011-4•


SoftwareBus 2011-4 verschijnt deze week


Voor mij liggen de SoftwareBus en de GigaHits 2011-4. Deze zijn ook onderweg naar de abonnees; de meesten zullen deze morgen in de brievenbus aantreffen, de rest moet in de loop van deze week bezorgd worden.

Deze SoftwareBus is zeer zeker het lezen waard. Hij staat vol interessante artikelen, hieronder krijg je een beknopte bloemlezing. Ook de GigaHits is weer boordevol met 550 nieuwe programma's.

De SoftwareBus is het magazine van CompUsers. Abonnees ontvangen vanaf € 15/jaar 6 nummers, A4 formaat en in full color.

Elke SoftwareBus wordt vergezeld van een gratis DVD-ROM met een capaciteit van 8,5 gigabyte, de GigaHits. Hierop staat freeware/shareware/demo's en andere gratis programma's.

Abonnementen: eShop.CompUsers.nl.
Inhoud eMailing
SoftwareBus 2011-4
MegaCompUfair 24/9
De curve
Platform DigiFoto
Veilig met Ubuntu
Rhino's Tips
Google Android
Veilig op pad
Onderste uit de kan
GigaHits 2011-4
 

MegaCompUfair 24 september
Op 24 september haalt CompUsers alles uit de kast. Samen met meer dan 15 HCC-interessegroepen en zo'n 10 bedrijven (commerciële markt) wordt de MegaCompUfair georganiseerd. Van 10-16 uur ben je welkom in het HF Witte Cemtrum, Henri Dunantplein 4 in De Bilt. Toegang en parkeren zijn gratis.

Het hele HF Witte Centrum is 'van ons'. Er zijn 10 lezingen en 8 workshops. Maar het meeste gebeurt in de sporthal. En in de gezellige foyer kun je bijpraten met andere computeraars.

Speciale thema's zijn 3D video en fotografie. Lezingen, maar vooral demo's in de sporthal. Hier kom je alles over 3D te weten. En je krijgt gratis een 3D brilletje, waarmee je ook thuis op de pc hiermee verder kunt. Software vind je op de GigaHits en op de eveneens gratis Disc-van-de-Dag.

Een ander speciaal thema is Cloud Computing. Demo's en info in de sporthal en twee workshops.

Zie voor het voorlopig programma www.CompUsers.nl. Voor workshops is het verstandig vooraf te reserveren, dat kan hier: eShop.CompUsers.nl.


De curve
Nu de zomer voorbij is en de DigiFotoWedstrijd is gesloten, vertelt Wessel Sijl hoe je je foto's kunt verbeteren met 'de curve'. Niets wordt de argeloze hobbyfotograaf bespaard, tenminste niet als hij ook nog wat met de pc doet.

Nu moet je dus ook nog wat afweten van curves! Nou ja, zoals Wessel het uit legt en laat zien, valt het nog wel mee. En misschien kun je je vakantiekiekjes nog de glans geven die je bedoelde.

CompUsers Platform DigiFoto


Had ik al verteld dat Wessel Sijl van het CompUsers Platform DigiFoto is? Dat is het ijverigste Platform van CompUsers.

Jos van den Berge schreef hoe je foto's kunt bewerken. Isja Nederbracht introduceert het begrip foto-associatie en gaat daarmee aan de slag tijdens de MegaCompUfair.

Trouwens, tijdens de MegaCompUfair gaat het Platform DigiFoto nog veel meer leuke dingen doen. Te veel om hier op te noemen.

Doe het veilig met Ubuntu
Je hebt al veel gehoord over de populaire Linux-distributie Ubuntu. Die jongens blijven de aandacht trekken met 2x per jaar een nieuwe versie.

Je hebt een ander besturingssysteem, laten we aannemen Windows :-). Nu wil je Ubuntu veilig uitproberen. Jan Stedehouder legt uit hoe dat kan door Ubuntu in een toverdoos te stoppen, genaamd VirtualBox.


Rhino's Tips
Rein de Jong brengt weer enkele interessante onderwerpen, ontleend aan de HCC!Forums.

     Deze keer zijn dat:
  • Meer nut van je iPhone (Marius H.R. Lambers)
  • VoIP, nieuwe Fritz!Box modellen (Ruud Uphoff)
  • Oude apparaten onder Windows 7 (Rein de Jong)


Google Android
Dat is Linux. Of is het een afsplitsing van Linux? In nerds-jargon heet dat een 'fork'. Maar het is in ieder geval OpenSource. Toch! Of toch niet helemaal?

Nicolaas Kraft van Ermel van het CompUsers Platform Linux licht een tip van de sluier op in de SoftwareBus. En tijdens de MegaCompUfair gaat hij het allemaal precies uitleggen in een lezing.

Nu Android, smartphones en tablets een steeds grotere rol spelen in ons leven, wordt de roep om een CompUsers Platform SmartFones steeds luider. Aan het eind van de lezing van Nicolaas zullen belangstellenden worden opgeroepen voor dit nieuwe CompUsers Platform.

Veilig op pad
Niemand minder dan de CompUsers veiligheidsexpert Ruud Uphoff legt in de SoftwareBus uit hoe je je onderweg toch veilig je eigen computer gebruikt.

Ruud legt uit hoe je een VPN-server inricht op je Windows pc thuis. Dan kun je zonder zorgen onderweg gebruik maken van je eigen bestanden en mail. Reuze handig.

Ik weet dat Ruud dit zelf toepast als hij op zijn kleinkinderen gaat passen. Niet alleen een theoretisch verhaal van een expert dus, maar het is ook een praktijkverhaal.


Onderste uit de kan
Maak je al gebruik van VoIP? En Enum? En PBXes? Ik kan nog wat van die kreten slaken, maar dan loopt iedereen weg.

De oplossing is om het artikel van John van der Laak te lezen, getiteld 'Goedkoop bellen via internet'.  Je moet er wel even rustig voor gaan zitten. Maar als je doet wat hij voorstelt, dan haal je op het gebied van goedkoop bellen echt het onderste uit de kan.

GigaHits 2011-4
Soms lijkt het wel eens fout te gaan met de GigaHits. Deze keer kregen we pas na vele pogingen een DVD-R gebrand, het leek er even op dat we er poogden te veel op te proppen. Maar dat ging net goed, we moeten wel een ander doosje dual-layer DVD-R's aanbreken.

De centrale thema's zijn deze keer uiteraard 3D video/foto en Cloud Computing. Je kkunt meteen met deze thema's aan de slag. En tijdens de MegaCompUfair  kun je er nog veel meer over horen en zien.

Tijdens de vakantie hebben de Previewers 550 nieuwe programma's gereed gemaakt voor de GigaHits. Op allerlei gebied. Speciaal noemen we de ca. 100 programma's om wachtwoorden te kraken. Niet om een site voor digitale certificaten te hacken, maar om je vergeten wachtwoorden terug te toveren.Henk van Andele-mail
Voorzitter CompUsers
Uitgave van
hcc!CompUsers-ig
www.CompUsers.nl