dinsdag 20 september 2011
| ·Aanmelden (gratis)· | ·Afmelden· | ·Email-adres wijzigen· |
•Windows 8 van de 'Build' naar De Bilt


Windows 8 in aantocht
Om de zoveel jaren brengt Microsoft een nieuwe Windows versie uit. Maar nog nooit waren de verschillen met de voorganger zo groot en zo opmerkelijk als nu.

Windows 8 (dat is nog een codenaam?) gaat uit van een geheel nieuw concept. Het is gericht op het gebruik op de pc thuis ('desktop'), maar ook op smartphones en tablets. Daarom ziet het er heel anders uit. En er is veel functionaliteit aan toegevoegd om het werken met bijvoorbeeld zowel je smartphone als desktop pc gemakkelijker te maken.

Vorige week hield Microsoft een grote conferentie over Windows 8 onder de naam 'Build'. De huidige versie is nog in het ontwikkelstadium, maar kan al worden gedownload.

Nieuwsgierig? Je moet nog geduld hebben tot Windows 8 op de markt komt. Volgens de officiële plannen van Microsoft wordt dat eind 2012. Er zijn ook geruchten dat Microsoft meer haast heeft om zoveel mogelijk van de tabletmarkt te kunnen bedienen. Maar op de MegaCompUfair kun je nu al terecht om je licht op te steken.
Inhoud eMailing
Windows 8 in aantocht
Lezingen Windows 8
Demo's Windows 8
Windows 8 presentaties
Neem Windows 8 mee
 


Lezingen over Windows 8

Tijdens de MegaCompUfair op 24 september in De Bilt brengt CompUsers je twee keer een lezing over het nieuwe Windows 8. We nemen daarvoor de grootst beschikbare zaal, maar die is vast onvoldoende om alle belangstellenden te herbergen. Daarom wordt dezelfde lezing twee keer gegeven.

De lezingen zijn om 10.00 uur en om 11.15 uur in de Over de Veghtzaal. Vol = vol, dus zorg dat je op tijd bent.

De lezing wordt gegeven door Jeff Wouters van BRAIN FORCE (Veenendaal). Hij werkt daar  als Senior Technology Specialist. Hij specialiseert zich in Workspace Management, User Profile Virtualisation, Hyper-V en OS/Application Deployment en Delivery. Dat zijn heel wat kreten, maar als je kennis maakt met de nieuwe functies in Windows 8, dan gaat het kwartje vast bij je vallen. Op dit moment is Jeff nog in Amerika voor de Build conferentie, maar zaterdagmorgen is hij in De Build .... eh, pardon, in De Bilt.

Jeff komt in plaats van Tony Krijnen van Microsoft. Tony komt niet, althans niet om een lezing over Windows 8 te geven. Microsoft heeft namelijk de policy om geen presentaties voor het publiek te geven over een product dat nog in het ontwikkelstadium is.


Platform Windows demonstreert Windows 8
CompUsers bundelt een aantal activiteiten in Platforms. Onder andere het CompUsers Platform Windows.

Natuurlijk is het Platform Windows ook enthousiast over Windows 8 en ze willen je er graag mee kennis laten maken.

Op de stand van het Platform Windows wordt Windows 8 de gehele dag gedemonstreerd. Natuurlijk op een pc met een touch screen, want Windows 8 is daar helemaal op gericht.

Kom langs voor een demo. Wil je zelf ook voelen hoe Windows 8 werkt? Dat mag, je mag ook met je handen kijken. Liefst met 'Fingerspitzengefühl'. Maar Windows 8 laat zich ook prima bedienen door de muis.

Je hebt je al wat verdiept in Windows 8? Dan ben je dubbel welkom. Want alles is nog zo nieuw, dat het Platform Windows nog niet alles weet. Wil je meehelpen om je omstanders kennis te laten maken met Windows? Wij geven je graag de ruimte!
^TWindows 8 presentaties
Om iedereen zo veel mogelijk aan zijn trekken te laten komen, worden tijdens de MegaCompUfair een aantal korte lezingen met demo van Windows 8 gegeven.

Dat gebeurt in de sporthal. Hier kan een aantal mensen gaan zitten, maar waarschijnlijk zullen velen moeten blijven staan bij het 'theater' in de sporthal. Maar de bedoeling is dat het maar 20 minuten duurt.Neem Windows 8 mee naar huis
De huidige Windows 8 (officieel: Windows Developer Preview) kun je downloaden bij Microsoft (http://msdn.microsoft.com/en-us/windows/home/). Dat zijn heel veel gigabytes, downloaden neemt daarom veel tijd in beslag.

Bezoekers Van de MegaCompUfair hebben het gemakkelijker.  We hebben de 'Disc-van-de-Dag' met inhoud welke betrekking heeft op de MegaCompUfair deze keer uitgevoerd als DVD en er ook Windows 8 opgezet.

Voor degenen die deelnemen aan een lezing of workshop, ligt de 'Disc-van-de-Dag' klaar (zo lang de voorraad strekt). Indien er daarna nog exemplaren beschikbaar zijn, kun je deze bemachtigen bij de uitgang.


Henk van Andele-mail
Voorzitter CompUsers
Uitgave van
hcc!CompUsers-ig
www.CompUsers.nl