woensdag 21 september 2011
| ·Aanmelden (gratis)· | ·Afmelden· | ·Email-adres wijzigen· |
•Over smartphones en tablets in je leven•


De spil in je leven
Je komt niet om een smartphone of tablet heen. Is het niet vandaag, dan ben je morgen de klos.

De meesten ervaren dat als prettig. Immers, met een smartphone op zak kun je altijd je e-mail ontvangen, heb je overal toegang tot internet en bovendien zijn er heel handige programma's te kust en te keur.

Een prettige bijkomstigheid is dat je er ook nog mee kunt bellen en fotograferen. Maar dat is steeds vaker niet eens meer de hoofdzaak. Dat bellen gaat niet met een tablet zoals de iPad. Nou ja, alles kan, als je handig genoeg bent. Maar een iPad past niet zo goed in je zak. Een 7-inch tablet zou nog in je colbertje kunnen passen.
Inhoud eMailing
De spil in je leven
CompUsers, smartphones en tablets
Leven met smartphones
Platform SmartFones
Aanbieding tablets
 


CompUsers, smartphones en tablets
CompUsers is er voor de mensen met een computer en vooral voor de toepassingen.

Dat begon met een soort speelgoedcomputer of een ding in een loodzware kast met een nog zwaardere monitor. Nu hebben we veel krachtiger computers in onze zak. Enne, toepassingen? Het wemelt van de 'apps' op je smartphone of tablet.

Smartphones en tablets zijn dus bij uitstek het 'domein' van CompUsers. Steeds meer leden hebben gevraagd wanneer we daar wat meer aan gaan doen.

We deden voorheen het nodige aan PDA's, maar ons Platform PDA's is bij de opkomst van smartphones samen met de PDA's door de zijdeur vertrokken.

Vanaf nu gaat CompUsers zichtbaar ook voor smartphones en tablets aan de slag. En voor andere soortgelijke apparaten.

Tijdens de MegaCompUfair (zaterdag 24 september, De Bilt)wordt een lezing gehouden over smartphones & co, zie hieronder.  We gaan hier ook een Platform voor oprichten. En als de voortekenen niet bedriegen, kun je al tijdens de MegaCompUfair en daarna in onze eShop met extra voordeel een tablet aanschaffen.

Lezing: Leven met smartphones
Het meest succesvolle besturingssyteem voor smartphones en tablets is Android. In verkoopcijfers heeft dit de iPhone en de iPad voorbijgestreefd.

 Daarom houdt Nicolaas Kraft van Ermel een lezing op basis van Android om 13.45 uur in de Over de Veghtzaal. Android is speciaal, omdat het op basis van Linux en OpenSource is, die iedereen mag gebruiken. Maar hij informeert je ook over de iPhone, Symbian, Blackberry en Bada smartphones.

Eigenlijk is het de bedoeling van Nicolaas om je te laten zien hoe de smartphone steeds meer de spil in ons leven wordt. Niet in een droge lezing. Driekwart van de tijd zal hij alles 'live' demonstreren.

Nicolaas gaat je eerst uitleggen dat een smartphone eigenlijk een kruising is tussen een PDA, mediaspeler, camera, touchscreen, communicatiecentrale en een volwaardig besturingssysteem (zoals Android). O ja, en een mobiele telefoon, natuurlijk, die vergat ik bijna.

Daarna geeft Nicolaas een demo van wat je nu allemaal met zo'n smartphone kunt:
  • Rondleiding door Android: Homescreen, inleiding tot Apps en Widgets.
  • Intergratie met sociale netwerken.
  • Reisplanner NS (Heel handig, zo vergeet je nooit meer in en uit te checken met de OV-chipkaart).
  • De 'Market' (installeren en verwijderen van Apps).
  • Youtube.
  • Google Goggles - Erg leuk: je maakt een foto van iets en Google Goggles zoekt uit wat het is. Dus als je een foto maakt van een boek, dan zoekt Google uit waar je dat het goedkoopste kunt krijgen. Maak je een foto van een Sudoku dan lost Goggles zelfs de Sudoku voor je op(!). Maak je een foto van een visitekaartje, dan maakt Goggles daar een contactpersoon in het adressenbestand van de telefoon van.
  • Uiteraard laat hij ook zien dat je kunt Skypen en dat je goedkoop kunt 'SMS'en' met Whatsapp.
  • Demonstratie GPS-functionaliteit (Gratis Navigatie met Google-maps).
  • En als laatste laat hij zien dat je zo'n smartphone zelfs als seismograaf kunt gebruiken. Tegenwoordig een onmisbaar instrument, zelfs in Nederland.
Seismograaf? Moet je dan je smartphone diep in de tuin begraven?
^To

Oprichting Platform SmartFones
Het is de hoogste tijd CompUsers een Platform SmartFones heeft. Om de krachten te bundelen,en service te verlenen aan andere geïnteresseerden via internet, in de SoftwareBus, tijdens bijeenkomsten enzovoort.

Aansluitend aan de lezing over smartphones gaan we daar met elkaar aan beginnen. We registreren de belangstelling en vragen wie een actieve of passieve rol zou willen spelen.

Een belangrijke vraag die aan de orde komt, is de naam van het Platform. We noemen het even Platform SmartFones, maar dat geeft niet aan dat ook tablets erbij horen. Wil je vast nadenken over een betere naam?

In de sporthal reserveren we vast een tafel voor het nieuwe Platform SmartFone. Het is niet de bedoeling dat die pas na de lezing gebruikt wordt, want dan is de dag al bijna om. Kom gerust vanaf 10 uur met je SmartDinges om het den volke te vertonen. Wellicht zijn er meer mensen die dat willen en kun je vast keuvelen over het nieuwe Platform.
Speciale aanbieding tablets

Voor leden van CompUsers wordt een speciale aanbieding van Android tablets verwacht. Zowel 7 inch als 10 inch vanaf pakweg € 100 en met een extra CompUsers 'ledenpakket'.

Hierover kunnen we morgen meer vertellen. Dan hebben we tevens informatie van de standhouders in de commerciële markt.
Henk van Andele-mail
Voorzitter CompUsers
Uitgave van
hcc!CompUsers-ig
www.CompUsers.nl