maandag 26 september 2011
| ∑Aanmelden (gratis)∑ | ∑Afmelden∑ | ∑Email-adres wijzigen∑ |
•MegaCompUfair zeer geslaagd evenement•


Druk, maar vooral gezellig
Nog nooit hebben zoveel mensen de weg weten te vinden naar een bijeenkomst van CompUsers. Er waren 650-700 bezoekers. Maar de faciliteiten konden het aan en ieder kon een parkeerplaats vinden, alhoewel er op enkele plaatsen wel dubbel geparkeerd werd.

De bezoekers waren allemaal dik tevreden. Ook de hcc-groeperingen die te gast waren, bleken erg voldaan met zoveel belangstelling. En uiteraard is CompUsers ook trots op deze MegaCompUfair, die geheel tot stand gekomen is door vrijwilligers. Hieruit blijkt overduidelijk dat er voldoende belangstelling is voor bijeenkomsten, mits het programma aantrekkelijk is voor de bezoekers.

CompUsers gaat nu niet op haar lauweren rusten. Ondanks de grote tevredenheid waren er ook verbeterpunten. Kortom, de MegaCompUfair van 2012 zal nÚg beter worden. Die wordt trouwens gehouden op zaterdag 29 september 2012, weer in het HF Witte Centrum in De Bilt. Schrijf die datum gelijk even in je (elektronische) agenda!
Inhoud eMailing
Druk en gezellig
CommerciŽle markt
Lezingen en workshops
Platform Android
Webinars
Uitslag CompUsers DigiFotoWedstrijd 2011
Foto-reportage


CommerciŽle markt een succes
Voor het eerst had CompUsers een commerciŽle markt binnen haar poorten. Niet zozeer voor de commercie, maar om het aanbod voor de bezoekers aantrekkelijker te maken.

Het bleek een schot in de roos. De gehele dag was het aan de 10 stands een drukte van jewelste. Ook de verkopers straalden al om 11 uur, hun verkopen waren veel hoger dan ze ooit hadden durven hopen. En de volgende keer willen ze allemaal terugkomen.

Lezingen en workshops
We hadden vooraf gewaarschuwd dat de twee lezingen over Windows 8 en Leven met smartphones wel eens heel erg druk konden worden. En dat bleek ook het geval. Maar ook een aantal andere lezingen puilden letterlijk uit aan belangstelling.

Bij de workshops was dat ook het geval. Vooral de twee workshops over Cloud Computing dreigden onder de voet gelopen te worden.CompUsers Platform Android
Tijdens de lezingen is – zoals vooraf aangegeven -  de belangstelling gepeild voor een Platform 'Smartfones'.  En er bleek heel veel belangstelling voor. Velen hebben zich al aangemeld, ook per e-mail komen veel aanmeldingen binnen.

In onderling overleg is besloten om voorlopig vooral uit te gaan van op Android gebaseerde smartphones, tablets en wat dies meer zij. Natuurlijk kan er ook aandacht geschonken worden aan iPhone, Blackberry enzovoort, maar daar kunnen bij voldoende belangstelling ook aparte Platforms voor opgetuigd worden.

Wil je je nog aanmelden? Heb je speciale wensen of suggesties? Stuur dan een mail aan voorz@CompUsers.nl.Webinars
Eťn van de verbeterpunten. Alhoewel technisch alles voorbereid was, waren er toch allerlei problemen die de webinars parten speelden.

Het begon met de twee lezingen over Windows 8. Die werden gegeven vanuit – je raadt het al – een computer onder Windows 8, kersvers meegebracht uit Amerika. Maar laat nu de webinar-software niet willen werken onder Windows 8! Ook bij een andere lezing bleek een incompatibiliteit met een Windows 7 machine.

Verder zijn twee lezingen uitgevallen omdat de inleiders onverwacht waren verhinderd (ziekte resp. een hogere HCC-prioriteit).

We hebben over het wegvallen van webinars heel veel teleurgestelde e-mails ontvangen. Onze excuses aan allen die we teleurgesteld hebben.

Maar aan de andere kant bleken we met de webinars in een behoefte te voorzien. De volgende keer gaan we hiermee verder en zullen we ervoor zorgen software te hebben die toleranter is en vooraf in de praktijk is uitgetest, samen met de inleiders.

Uitslag CompUsers DigiFotoWedstrijd 2011
Stipt om 12 uur werd de uitslag bekend gemaakt en werden de prijzen uitgereikt. De jury-leden hadden in de laatste beoordelingsronde onafhankelijk van elkaar beoordeeld. Met als merkwaardig resultaat dat twee deelnemers een eerste prijs kregen! En als je de foto's van de winnaars ziet, dan begrijp je ook dat de jury er niet helemaal uitkwam om ťťn winnaar aan te wijzen.

Tijdens de MegaCompUfair werden de 20 beste foto's geŽxposeerd. Hieronder staan de foto's van de twee eerste prijswinnaars en de derde prijs.

           
       1e prijs:                                  1e prijs:
^To
3e prijs:


Foto-reportage
Nu we toch foto's aan het bekijken zijn, sluit ik af met een kleine fotoreportage van de MegaCompUfair 2011. En we zien je graag op de de MegaCompUfair 2012 (29 september).

           

           

         

Henk van Andele-mail
Voorzitter CompUsers
Uitgave van
hcc!CompUsers-ig
www.CompUsers.nl