zaterdag 29 oktober 2011
| ∑Aanmelden (gratis)∑ | ∑Afmelden∑ | ∑Email-adres wijzigen∑ |
•CompUsers brengt vier nieuwe discs uit!•CompUsers op HCC!digital
Degenen die de SoftwareBus gelezen hebben of op onze site www.CompUsers.nl gekeken hebben, weten al dat CompUsers weer aanwezig op HCC!digital op 4 en 5 november in de Jaarbeurs.

We staan in het marktgedeelte van het evenement, maar CompUsers is een echte vereniging met als credo 'voor leden; door leden'. Alles is bij CompUsers gratis of low cost.

Bij CompUsers kunnen alle HCC- en CompUsers-leden gratis de nieuwe MultiMediaMaX 2012 DVD-ROM afhalen. En tegen minder dan de helft van de toch al lage prijs in onze eShop zijn er nog drie nieuwe titels verkrijgbaar. Deze vier nieuwe titels worden hieronder voorgesteld.
Inhoud eMailing
HCC!digital
eMailing schema
HCC!digital voor leden
MultiMediaMaX: gratis!
Privacy & Veiligheid
Cloud Computing
DigiFotoDisc 2012
Prijzen en voordelen
 eMailing schema
Tot 4 november sturen we nog enkele eMailings:

maandag: algemeen, activiteiten
woensdag: lezingen en live webinars voor de thuisblijvers
donderdag: onder andere laatste nieuws

De laatste stand van zaken zal bijgehouden worden op www.CompUsers.nl. We raden je aan daar regelmatig een kijkje te nemen.

HCC!digital voor leden

HCC-leden hebben al een beursspecial per post ontvangen. Voor nadere informatie verwijzen we je naar www.hccdigital.nl.

Daar kun je ook kaarten bestellen. HCC-leden betalen slechts € 3,95 (maximaal 2 kaarten), anderen betalen € 9,95. Aan de kassa kosten de kaarten € 6,00 voor HCC-leden en € 14,95 voor niet-leden.

HCC!digital is dit jaar in Hal 3 van de Jaarbeurs in Utrecht van 10-17 uur.

MultiMediaMaX 2012: gratis!
HCC-leden en natuurlijk ook CompUsers-leden mogen gratis een MultiMediaMaX 2012 DVD-ROM afhalen op de stand van CompUsers.  De normale prijs in onze eShop is € 6.

Voor een snelle afhandeling vragen wij je om vooraf een exemplaar te reserveren op www.CompUsers.nl. Je ontvangt dan een e-mail die je moet uitprinten; tegen inlevering van deze e-mail krijg je je gratis DVD-ROM.

Het alternatief is je HCC-ledenpasje meebrengen. Als daaruit blijkt dat je CompUsers-lid bent (achter 'Groeperingen' staan de letters 'CU'), dan wordt je pasje ingescand en ontvang je de DVD-ROM. Wel HCC-lid maar geen CompUsers-lid? Dan kun je je registreren voor de gratis DVD-ROM,.

Een HCC-lid hoeft geen lid te worden van CompUsers voor de gratis DVD-ROM. Geen HCC-lid? Dan kun je je ter plekke alsnog aanmelden.

De MultiMediaMaX 2012 is een DVD-rom van 8,5 gigabyte! Hieraan werkten de volgende CompUsers Platforms mee: Platform DigiFoto, Platform DigiVideo en Platform Muziek.

De programma's zijn in hoofdzaak ondergebracht in de volgende catagorieŽn:
  • Audio & Muziek
  • Beeld en Digitale Fotografie
  • Radio, TV en Media Centres
  • Video & Film
De MultiMediaMaX 2012 kan opgestart worden met een 'live' versie van het 'media centre' GeeXboX, die je ook desgewenst kunt installeren.

Ook besteedt de MultiMediaMax 2012 veel aandacht aan het fenomeen 3D, zowel voor video/TV als voor beeld/fotografie.

De MultiMediaMaX 2012 is helemaal multimedia. Hij kan ook in de DVD-speler op de TV afgespeeld worden. Dan wordt een video getoond met de winnende en genomineerde foto's van de DigiFotoWedstrijd 2011.

Privacy & Veiligheid 2012
Dit is de eerste CD-ROM van het CompUsers Platform Privacy & Veiligheid. En gezien de steeds grotere bedreigingen door internet vrezen we dat er nog vele moeten volgen.

 De software op deze disc is zorgvuldig geselecteerd. Hiermee bieden we een vrij compleet spectrum om je privacy en veiligheid te waarborgen. Maar er zijn ook programma's die demonstreren hoe bijvoorbeeld anderen je wachtwoorden kunnen ontfutselen of in je gegevensstroom kunnen snuffelen. Het is niet de bedoeling dat je hier misbruik van maakt.

Je systeem wil niet meer? Daarvoor hebben we op deze Privacy & Veiligheid 2012 disc de Ultimate Boot CD gezet. Alhoewel de naam doet vermoeden dat je hiermee je pc kunt opstarten, is het toch een Windows programma. Daarmee heb je meteen haast ontelbaar vele tools voor systeemherstel, veiligheid, systeembeheer enzovoort. Er is ook een 'bootable' versie, maar die bevat beduidend minder privacy- en veiligheidtools.

We hopen dat je deze Privacy & Veiligheid 2012 disc vooral zult gebruiken voor preventie. Want daar is hij vooral voor bedoeld. 
Cloud Computing & Veiligheid 2012
Cloud computing wordt steeds belangrijker. Het gaat dan vooral om opslag van je gegevens ergens op een internet server en het gebruik van programma's die op een internet server staan in plaats van op je eigen computer.

Op deze CompUsers Cloud Computing & Veiligheid 2012 CD-ROM hebben we software verzameld die van belang is voor cloud computing. Daarbij zijn twee aspecten van het allergrootste belang:
  • Hoe krijg je op een comfortabele manier je gegevens op een server en er weer vanaf. Zie hiervoor de rubriek 'Internet opslag' op deze CD-ROM.
  • Hoe voorkom je dat anderen toegang tot je gegevens krijgt tijdens transport of opslag. Hiervoor zijn de rubrieken 'Crypto bestanden' (het versleutelen van gegevens) en “Passwords' (wachtwoorden) van groot belang.
Bij Cloud Computing staan de programma's in principe op de server. Maar soms heb je een hulpje nodig op je computer. In deze categorie past de rubriek 'Cloud Antivirus'.

Met de CompUsers Cloud Computing & Veiligheid 2012 CD-ROM kom je een heel eind in de 'cloud'. Je hebt daar geen (dure) Chromebook voor nodig, elke computer is er in principe voor geschikt.

Je kunt ook eens proberen hoe de 'cloud' werkt onder Android. Je hebt geen dure Android telefoon of tablet nodig, want als je de pc met deze disc opstart, kom je in een 'live' Android 2.3.5 omgeving.DigiFotoDisc 2012
Evenals voorgaande jaren brengt het CompUsers Platform DigiFoto dit jaar weer een DigiFotoDisc uit.

De programma's op deze disc werden door de coŲrdinatoren van het Platform DigiFoto zorgvuldig geselecteerd. Met deze disc heb je meteen een vrij complete set programma's die de DigiFotograaf nodig heeft bij zijn hobby.

De programma's op deze disc zijn ondergebracht in de volgende categorieŽn:
          
3D Fotografie
Exif, IPTC
Beeldmateriaal
GPS
Beheer
Panorama
Bewerkingen
Presentaties

Bij de selectie is vooral gelet op de aanschafprijs van de programma's. De meeste zijn helemaal gratis en vaak tevens Open Source.

Ook in 2011 organiseerde het CompUsers Platform DigiFoto een DigiFotoWedstrijd. Het thema was 'reizen'. Op deze DigiFotoDisc 2012 presenteren we de winnende en de genomineerde foto's als een video-bestand, afspeelbaar op de pc en de vele moderne DVD-spelers en TV's.


Prijzen en voordelen

Tijdens HCC!digital doen we per stuk twee euro van de eShop
-prijs af, want je hoeft niet te betalen voor verzendkosten.
   = gratis ?!!
De MultiMediaMaX 2012 krijgen HCC/CompUsers-leden gratis, voor anderen kost die € 4.
De DigiFotoDisc 2012, Privacy en Veiligheid 2012 en Cloud Computing & Veiligheid CD-ROMs kosten € 2 per stuk. Maar voor € 4 krijg je ze alle drie! Een besparing van € 2.

  ++=

Er zijn ook nog andere discs. Hiervoor hanteren we alleen tijdens HCC!digital de volgende prijzen: DVD-ROM: € 2; CD-ROM: € 1.

Sla dus je slag! Voor niet-leden zijn de prijzen normaliter € 2,50 hoger, maar tijdens HCC!digital gelden bovenstaande prijzen ook voor niet-leden.Henk van Andele-mail
Voorzitter CompUsers
Uitgave van
hcc!CompUsers-ig
www.CompUsers.nl