maandag 31 oktober 2011
| ·Aanmelden (gratis)· | ·Afmelden· | ·Email-adres wijzigen· |
•CompUsers pakt weer uit op HCC!digital•


HCC!digital: 4 en 5 november in de Jaarbeurs
De HCC organiseert in samenwerking met STRATO op vrijdag 4 en zaterdag 5 november aanstaande de tweede editie van hét digitale kennisevenement HCC!digital in de Jaarbeurs Utrecht. De beurs is open van 10-17 uur.

Ook CompUsers zal daar – zoals gebruikelijk - weer groots uitpakken. We zijn daar onder andere met een aantal van onze Platforms, lezingen, webinars via internet voor de thuisblijvers, vier nieuwe software CD/DVD-ROMs (ook verkrijgbaar in de eShop), informatie en uitsluitend voor CompUsers-leden ook koffie met een cookie.

In deze eMailing geven we een overzicht van CompUsers tijdens HCC!digital. Voor meer info en eventuele wijzigingen verwijzen we naar www.CompUsers.nl.


Inhoud eMailing
4 en 5 nov. Jaarbeurs
Waar staat CompUsers?
Korte lezingen
Gratis MultiMediaMaX
Aanbieding SoftwareBus
Info en verse koffie
Platform Android
Windows 7 en 8
Linux: nix moeilijk!
3D, TV, video en foto
Cloud Computing
Digitale fotografie
Netwerken en VoIP
HUB ruimt je rommel op
 

Waar staat CompUsers?
De HCC heeft haar aanwezigheid afgestemd op een aantal thema's en enkele groeperingen. Hier was geen plaats voor CompUsers. Dit jaar hebben we beursruimte gehuurd in het marktgedeelte.

      
Enkele dagen geleden informeerde de HCC ons dat de indeling van de beursvloer ingrijpend gewijzigd is. De locatie van CompUsers zoals afgedrukt in de SoftwareBus, geldt niet meer.

Hierboven en hiernaast presenteren we een nieuwe plattegrond van de beurs en de stand van CompUsers. Voor een vergroting kun je op de afbeelding klikken.

Korte lezingen
Een aantal jaren geleden -al in het DOSgg-tijdperk- begon CompUsers tijdens de HCC!dagen met korte lezingen van 15-20 minuten. Het bleek een groot succes, de bezoekers hebben deze korte tijd graag over voor actuele informatie.

Zowel de vrijdag als de zaterdag heeft CompUsers 12 lezingen op het programma. Een voorlopig overzicht vind je in de SoftwareBus en op www.CompUsers.nl.

Voor de thuisblijvers worden de lezingen ook via internet uitgezonden als webinar. Daarvan wordt een opbame gemaakt, zodat je later de lezing op je gemak terug kunt zien.

Over enkele dagen sturen we een actueel overzicht van de lezingen en hoe je de webinars kunt volgen.Gratis MultiMediaMaX 2012 en vier andere discs
Voor alle HCC- en dus ook voor CompUsers-leden hebben we een gratis DVD-ROM voor je klaar liggen op de CompUsers-stand. Zo lang de voorraad strekt, want als alle 95.000 HCC-leden of 12.000 CompUsers-leden langs komen, dan komen we echt te kort.

Je doet er verstandig aan om vooraf een exemplaar te reserveren op www.CompUsers.nl. Dan bewaren we een exemplaar en je kunt sneller je MultiMediaMaX 2012 in ontvangst nemen.

Tevens introduceert CompUsers tijdens de HCC!digital de volgende nieuwe titels:
  • Privacy & Veiligheid 2012
  • DigiFotoDisc 2012
  • Cloud CompUting en Veiligheid 2012
Deze kosten tijdens de beurs slechts € 2 per stuk of € 4 voor alle drie!

De MultimediaMaX 2012 is ook te koop voor € 4. Verder heeft CompUsers nog een aantal interessante discs voor slechts € 1 (CD-ROM) of € 2 (DVD-ROM).

Alle discs zijn ook te bestellen in de eShop, maar helaas zijn de prijzen dan wat hoger in verband met verzendkosten.
Aanbieding SoftwareBus
Evenals vorig jaar hebben we weer een speciale aanbieding voor nieuwe SoftwareBus abonnees. Voor slechts € 14 ontvang je alle nummers vanaf 2011-5 tot 1 januari 2013. Dat is slechts € 1,75 voor een interessant magazine inclusief DVD-ROM!

De actie loopt t/m 31 december 2011. Reeds verschenen nummers sturen we na.

Aanmelden: bij CompUsers op HCC!digital of www.CompUsers.nl/eShop.

Info en verse koffie
Op de CompUsers-stand vind je ook een Info-stand met in de nabijheid een aantal VraagBaak medewerkers van CompUsers. Kom gerust langs met je problemen en lucht je hart eens.

We laten je niet op een droogje staan. Als je CompUsers-lid bent, dan bieden we je een vers gezet kopje koffie aan. Met een cookie, uiteraard. We willen wel even je HCC!ledenpasje zien. Als achter 'Groeperingen' de letters 'CU' staan, dan weten we dat je lid bent van CompUsers.

Nog geen CompUsers-lid? Wel HCC-lid? Meestal kun je gratis CompUsers-lid worden. Als je al lid bent van een andere HCC!interessegroep, dan rekent de HCC voor CompUsers slechts € 2,38/jaar extra. Het is natuurlijk ook mogelijk om je tevens als HCC-lid aan te melden. Aanmelden bij de CompUsers Infobalie of vooraf op www.CompUsers-nl.

Zo nodig controleren we je CompUsers-lidmaatschap in de computer en verstrekken we een noodpasje. Hiermee kom je niet alleen op de koffie, maar kun je onder andere extra voordelen krijgen bij de aanschaf van een tablet bij Media|Line. Exclusief voor CompUsers-leden. Zie ook eMailing 2011-26.

Als je deelneemt aan de enquête van Media|Line maak je zelfs kans op één van de 10 prijzen, waaronder twee prachtige 10-inch tablets. Zie eMailing 2011-26 en vragenlijst.

Android: smartphones, tablets
Maak kennis met nog ongekende mogelijkheden van Android. We streamen video vanaf een Android tablet naar TV en LCD schermen. We tonen ook een Android 'kastje' om van een domme TV een super smart TV te maken.

Wil je 'gewoon' wat weten over Android? Natuurlijk zijn we er ook voor smartphones en tablets. Ook verzorgt het Platform Android enkele 'gewone' lezingen over veiligheid en Android, respectievelijk over gratis bellen met je smartphone.

Windows 7 en 8
Ons Platform Windows heeft een Windows 8 (preview) computer met touch screen klaar staan. Ervaar nu al Windows 8 zoals bedoeld en raak de 'tegeltjes' aan met je vingers. Windows 8 komt volgend jaar uit.

Ook zijn er natuurlijk de oudere Windows versies van XP t/m het actuele Windows 7. Kom naar onze stand met je vragen en problemen op het terrein van Windows.

Linux: nix moeilijk!
Om je te laten zien dat Linux niet moeielijker is dan andere besturingssystemen, laat het Platform Linux je een toepassing zien voor de huiskamer. We laten multimediabestanden afspelen. Bijvoorbeeld vanaf je (netwerk) harddisk.

Ook begrippen als DLNA en UPNP komen aan de orde. Ken je dat al? Dat zijn standaarden in moderne TV's en andere apparatuur voor de huiskamer.

Maar ook voor je gewone Linux vragen ben je van harte welkom. En we laten de kersverse Ubuntu 11.10 (bijnaam: Oneiric Ocelot) zien.


3D, TV, video en foto
En ook het Platform DigiVideo is helemaal bij de tijd. Je kunt er 3D bekijken op een TV en op computerschermen. Met het moderne polarisatiesysteem, een brilletje leen je bij ons.

Of met het anaglyphensysteem. Dat kun je ook thuis met je eigen computer en met de TV in de huiskamer. Een brilletje krijg je bij ons, echt helemaal gratis!

Als je aankomt bij Users de CompInfobalie en bij  de stand van DigiVideo, dan wordt je gelijk al in 3D levensgroot geprojecteerd! Maar vraag wel even naar je gratis 3D brilletje.

Of wil je het nog moderner? Ook het 'autostereo' systeem kunnen we je laten zien. Dat is, kort gezegd, 3D zonder brilletje.

Je mag met onze 3D videocamera ook zelf een 3D filmpje schieten. Desgewenst sturen we het naar je op per e-mail, houd het dan wel kort. Of een 3D foto maken met onze 3D fotocamera of zelfs via een 'truc' met een gewone camera.

En natuurlijk kun je 3D video en foto's bewerken. Maar niet iedereen heeft of wil 3D, dus ook 'gewone' videobewerking kun je op onze stand.

En natuurlijk kun je er kennis maken met de MultiMediaMaX 2012 DVD-ROM, die ieder HCC- en CompUsers-lid op onze stand gratis kan afhalen.
^To

Cloud Computing
Iedereen denkt dat Cloud Computing de toekomst is. Het heeft inderdaad een aantal voordelen, bijvoorbeeld voor thuiswerkers en reislustigen. Het zal er ook best komen. Maar het heeft ook nadelen, zoals gevaren voor je privacy en veiligheid van je gegevens.

Op de Cloud Computing stand kun je er kennis mee maken, via gewone pc's en via tablets. En we lichten je voor over de voordelen en de gevaren.

Kijk ook eens naar onze Cloud Computing en Veiligheid 2012 CD-ROM. Eigenlijk kun je die niet missen! Verkrijgbaar bij de Infobalie van CompUsers.


Digitale fotografie
Anders dan anders. Nu kun je kennis maken met infrarood fotografie en pinhole fotografie. Zie ook het lezingenschema (woensdag per eMailing).

Verder is er een expositie van de winnende en genomineerde foto's van de DigiFotoWedstrijd 2011. Als afdruk, als videopresentatie op een TV en ook op een groot scherm via een beamer.

En natuurlijk kun je er ook kennis maken met fotobewerking. Vooral met gratis programma's onder zowel Windows als Linux (Ubuntu).

Ken je de nieuwe DigiFotoDisc 2012 al? Op onze stand kun je er kennis mee maken. Deze is tegen een speciale beursprijs beschikbaar bij de Infobalie van CompUsers.Netwerken en internettelefonie (VoIP)
Hoe knoop je een je pc, netwerkschijf en natuurlijk je nieuwe TV aan elkaar? Dat laten we je zien op de stand van het Platform Netwerken en VoIP.

Ook voor internettelefonie kun je hier terecht. En natuurlijk voor al je vragen over netwerken en veiligheid op internet.

En maak kennis met onze nieuwe Privacy en Veiligheid 2012 CD-ROM. Samengesteld door het CompUsers Platform Privacy en Veiligheid; verkrijgbaar bij de Infobalie van CompUsers.

HUB ruimt je rommel op
HUB is uitgever van o.a. een aantal bekende computermagazines (PC-Active, PCM, Computer Idee etc.). En natuurlijk hebben zij een stand op HCC!digital.

Daar kun je langs gaan om je oude CD's en DVD's in te leveren. Samen met CD Reclycling Nederland worden ze dan op een verantwoorde wijze afgevoerd. En de eerste 1.000 aanleveraars krijgen een gratis PC-Active.

Natuurlijk ga ik van deze mogelijkheid gebruik maken. Bij ons haalt de gemeente plastic afval weliswaar gescheiden op. Maar mijn vrouw zegt dat CD's en DVD's daar niet bij horen in verband met de soort plastic en het laagje metaal. Ze moeten thuis dus in de grijze container als restafval. En dat is jammer voor de materialen die eigenlijk gerecycled kunnen worden.


Henk van Andele-mail
Voorzitter CompUsers
Uitgave van
hcc!CompUsers-ig
www.CompUsers.nl