zondag 6 november 2011
| ∑Aanmelden (gratis)∑ | ∑Afmelden∑ | ∑Email-adres wijzigen∑ |
•hcc!Compusers stand: geslaagd•


hcc!Compusers stand: geslaagd
Er waren wat tegenslagen in het voortraject. Zoals de locatie van de Compusers-stand in het commerciŽle deel van de beurs in de verste uithoek van de hal, verborgen achter een andere stand. En het moeten annuleren van de lezingen op de CompUsers-stand.

Toch kunnen we terug zien op een zeer geslaagde aanwezigheid op HCC!digital die we niet hadden willen missen. Ondanks het wat lager uitgevallen bezoekersaantal van HCC!digital konden we toch weer duizenden bezoekers op de hcc!CompUsers-stand verwelkomen.

Door het wegvallen van de lezingen hadden we extra ruimte voor de CompUsers Platforms. Dit resulteerde in duidelijk meer publiek bij de Platforms. Zij hadden zich grondig voorbereid om het publiek te informeren over allerlei actuele en interessante onderwerpen.

Hieronder geven we enkele indrukken, vooral aan de hand van foto's.


Inhoud eMailing
Compusers: geslaagd
Belangstelling discs
Pinhole fotografie
Veel belangstelling 3D
Windows 8 touch & feel
Markt druk bezochtVeel belangstelling nieuwe discs
CompUsers beacht tijdens deze HCC!digital vier nieuwe discs uit:
Deze waren beschikbaar tegen extra aantrekkelijke beursprijzen. De belangstelling was zeer groot.

Ondanks alle mogelijkheden om vooraf te registreren voor een gratis MultiMediaMaX 2012 (voor HCC- en CompUsers-leden en uitsluitend tijdens de HCC!digital) ontstonden er toch weer wachtrijen voor controle ter plaatse.

De bovengenoemde discs zijn nu ook verkrijgbaar in de eShop: www.CompUsers.nl/eShop en zijn binnen enkele dagen bij je thuis.


Pinhole fotografie
Er was onverwacht veel belangstelling voor pinhole fotografie. Weet jij wat dat is? Inmiddels weet ik het wel: een foto maken met een doos door een heel klein gaatje zonder lens. Gaat het weer dagen? Natuurkundeles op de middelbare school! Een heel oud principe. Het Platform DigiFoto geeft daar een modern tintje aan met de computer.

Andere topics bij het Platform DigiFoto waren industrie fotografie en infrarood fotografie. Allemaal onderwerpen waar de computer bij te pas komt. Hiermee verlaat het CompUsers Paltform DigiFoto het platgetreden pad van de fotoberwerkingsprogramma's. Een aanpak, die heel goed aan sloeg bij het bezoek.

Bezoeker Andrť van Well, de maker van de foto hiernaast, bleek een speldeprikmodus op zijn fototoestel te hebben en heeft deze foto gemaakt tijdens de HCC!digital. Enige vignettering, van voor naar achter scherp. En leuk.Klik op foto voor vergroting

Veel belangstelling voor 3D
Bij het CompUsers Platform DigiFoto was veel belangstelling voor 3D. De gehele dag werden 3D beelden gedemonstreerd op basis van het anaglyphen systeem (met de gratis CompUsers rood/blauw brilletjes) en en polarisatie op 3D-TV schermen. Ook werd de gehele dag3D-videobewerking gedemonstreerd.

De uitleg die daarbij gegeven werd aan de bezoekers werd hoog gewaardeerd.Windows 8 touch and feel


Er bleek ook veel belangstelling voor Windows 8. De 'Developer Preview' toonde het CompUsers Platform Windows op een computer met touch screen. De bezoekers wilden graag hiervan gebruik maken en vast het Windows 8 – gevoel ervaren.

CommerciŽle markt werd druk bezocht
De belangstelling van de bezoekers ging vooral uit naar de commerciŽle markt. Hier heeft het aantal bezoekers van de CompUsers-stand die ook in de commerciŽle markt was, misschien van mee geprofiteerd.

De verkopers waren na twee dagen in het algemeen zeer tevreden met hun deelname aan HCC!digital.

Henk van Andele-mail
Voorzitter CompUsers
Uitgave van
hcc!CompUsers-ig
www.CompUsers.nl