vrijdag 11 november 2011
| ·Aanmelden (gratis)· | ·Afmelden· | ·Email-adres wijzigen· |
•Maak snel nog kans op gratis tablet;
HCC!digital op CompUsers-stand druk bezocht•


Helft bezoekers HCC!digital ook op CompUsers-stand
Nu we de uitputting van HCC!digital weer te boven zijn en de spullen hebben opgeruimd, kunnen we de balans van HCC!digital 2011 opmaken.

In eMailing 2011-31 schreven we al dat we duizenden bezoekers in onze stand konden verwelkomen. Nu kunnen we dat wat nauwkeuriger inschatten en onderbouwen:
  • We hebben zo'n 2.000 bekertjes koffie uitgeschonken; deze werden gratis verstrekt aan Compusers-leden
  • Van de MultiMediaMaX 2012 DVD-ROM werden ongeveer 2.000 exemplaren gratis verstrekt aan HCC/CompUsers-leden
  • Van de overige drie nieuwe CD-ROM's werden 1.200 exemplaren verkocht
  • De 3D-brilletjes waren ook populair, hiervan is de helft van de 2.000 ingekochte exemplaren (minimum ordergrootte) gratis verstrekt aan bezoekers
Op basis hiervan schatten we het aantal bezoekers van de CompUsers-stand op 3 à 3,5 duizend. Minder dan vorig jaar, maar ook het totaal aantal HCC!digital bezoekers was lager.

Met het aantal bezoekers is CompUsers daarom best tevreden. De stand was dit jaar geheel in het commerciële deel van de beurs, verscholen in een uithoek. En lezingen mochten we dit jaar niet presenteren. Het bezoek bleek echter vooral geïnteresseerd in het markt-gedeelte en hier heeft mogelijk CompUsers mede van geprofiteerd.
Inhoud eMailing
Helft bezoekers....
Verkrijgbaar in eShop
Kans op gratis tablet
Gratis Office


Nieuwe DVD- en CD-ROMs nu verkrijgbaar in de eShop
Per abuis is in HCC!Nieuwsflash van deze week nog eens vermeld dat bezoekers van HCC!digital die HCC-lid zijn, de MultiMediaMaX 2012 gratis kunnen afhalen. Gelukkig begrijpen de meesten dat dit mosterd na de maaltijd is.

De nieuwe DVD- en CD-ROMs kunnen echter wel besteld worden in onze eShop: Natuurlijk zijn in de eShop ook een aantal andere titels, de aanbieding voor 8x SoftwareBus voor € 14 en een aantal gratis MiniCursussen verkrijgbaar.

Maak nog snel kans op een gratis tablet en andere prijzen
Vandaag is het de elfde van de elfde. I het zuiden van ons land en in Duitsland is de feestelijke voorbereiding voor Carnaval 2012 al in volle gang vanaf 11.11 uur.

Maar de Media|Line enquête onder CompUsers-leden loopt nog door tot vanavond 11 uur, 11 minuten en 11,11 seconden.  Tot die tijd kun je nog deelnemen en meedingen naar de tien prijzen, waaronder twee super 10-inch tablets ter waarde van € 350.

De enquête vind je hier: vragenlijst Media|Line. Als je meer wilt weten over de tablets en de andere acht prijzen, kun je hier je licht opsteken.

Het aantal deelnemers is nu al ruim boven de 500, die Media|Line als minimum stelde. De winnaars worden op 28 november in een bestuursvergadering van Compusers bepaald d.m.v. het trekken van nummers.  De genummerde lijst deelnemers is uitsluitend bekend bij Media|Line in een gesloten envelop. Maar toch zijn bestuursleden uitgesloten.

De winnaars kunnen hun prijs tegemoet zien vóór 5 december. Naar verluidt wil Sinterklaas de twee tablets persoonlijk bezorgen. De overige prijzen worden per post opgestuurd.

Degenen die een 10-inch tablet hebben gekocht of gereserveerd, kunnen die voor eind volgende week verwachten.


Gratis Office
In plaats van het grote, uitstekende maar relatief dure Microsoft Office, gebruiken steeds meer mensen een gratis Office pakket. Bijvoorbeeld OpenOffice of de 'fork' LibreOffice, die overigens ook behoorlijk 'bulky' zijn.

Een alternatief is het 'slechts' 60 MB grote SoftMaker Office 2008. Door CBSnews is deze uitgeroepen tot het beste Microsoft Office alternatief. De Duitse maker verstrekt de versie 2008 gratis, in de hoop dat velen daarna hun versie 2010 zullen aanschaffen voor € 70. SoftMaker Office is beschikbaar voor zowel Windows als Linux. Ook de 'pblic beta' van SoftMaker Office 2012 kun je gratis downloaden en proberen.

Het pakket 2008 kun je hier gratis downloaden en blijven gebruiken. Na het invullen van je naam en e-mailadres krijg je een gratis licentiesleutel toegestuurd.

SoftMaker Office is beschikbaar in vele talen, waaronder Nederlands. SoftMaker Office 2008 bevat veel mogelijkheden, zoals het aanmaken van een PDF document, maar geen tekstcorrectiemodule. TekstMaker, PlanMaker (spreadsheet) en Presentations worden meegeleverd. Het is vergaand compatibel met de producten van Microsoft en Open/LibreOffice. Maar .docx en .xlsx bestanden beheerst het niet (wel in de 2012 versie), die kun je eventueel openen met Open/LibreOffice of de gratis Microsoft readers.

Al met al is het gratis SoftMaker Office 2008 zeker te overwegen voor thuisgebruik. Maar ook voor bedrijven is het gratis.
Henk van Andele-mail
Voorzitter CompUsers
Uitgave van
hcc!CompUsers-ig
www.CompUsers.nl