Tweede systeembeheerder gevraagd!

CompUsers heeft drie servers, een voor de website, een voor e-mail en nieuwsbrieven en een voor video en ftp. Alle drie worden ze gehost bij het Duitse bedrijf Server4you. Ze worden tot dusver door maar één persoon beheerd. Terwille van bedrijfszekerheid en continuïteit is het gewenst dat meer mensen in staat zijn de servers te beheren. Zij kunnen dan inspringen wanneer de eerste systeembeheerder niet beschikbaar is, bijvoorbeeld wanneer hij met vakantie is.

We zoeken daarom nog een tweede systeembeheerder. Deze kan indien gewenst een deel van het beheer voor zijn rekening nemen, en beide beheerders kunnen zonodig voor elkaar invallen.Plesk Obsidian Let wel dat dit een vrijwilligersfunctie is. Wanneer de tweede systeembeheerder eenmaal goed is ingewerkt zal het hem/haar niet meer dan een uur per dag kosten.

Voor beide servers maken we gebruik van het grafisch geörienteerde Plesk beheersysteem, terwijl Server4you via de browser een powerpanel biedt met behulp waarvan de servers kunnen worden gereboot, gebackupt, teruggezet en gerepareerd. Bovendien kan via het powerpanel de hulp van Server4you worden ingeroepen voor bepaalde problemen, zoals problemen met de hardware.

Het besturingssysteem van de servers is Linux, en wel CentOS versie 7. Daarop draait allerlei standaard serversoftware, zoals een webserver, databaseserver, mailserver en ftp-server. Deze worden allemaal in meer of mindere mate beheerd via Plesk.

Daarnaast draait op de mailserver Sympa, een mailinglistserver, en draait op de videoserver de videoserver-software Opencast. Deze worden beheerd via SSH-toegang tot de server, en worden gebruikt via een eigen webinterface.

Continu wordt veel aandacht gegeven aan de beveiliging van de systemen.

Hebt u belangstelling? Dan helpt het als u over kennis van en ervaring met de volgende onderwerpen beschikt:
    • de Engelse taal, toegespitst op ICT;
    • Linux (CentOS 7), en gebruik van de de Bash-shell;
    • de hierboven genoemde gebruikte software;
    • beveiligingsmethoden.
maar deze kennis en ervaring kan ook al doende worden verkregen.

Hebt u belangstelling, dan kunt u dat kenbaar maken aan Hans Lunsing via het contactformulier voor Beheer op onze website. Geef daarbij graag ook aan over welke kennis en ervaring u beschikt.

 

Categorieën