Scratch

Scratch is een programmeertaal, specifiek bedoeld voor kinderen.

Maar, zoals Lego ook voor kinderen gemaakt is, kan je er als volwassene veel plezier aan beleven. En als (groot)ouder kan je er ook leuk mee spelen met je (klein)kinderen. Daarmee versterk je de relatie met je (klein)kind, je bent tenslotte leuk samen bezig, en je kunt van elkaar leren. Het is voor het kind heel nuttig om met Scratch kennis te maken, want de manier van denken komt later zeker van pas.

Binnen CompUsers wordt er intussen hard aan het opbouwen van kennis over Scratch gewerkt. Er is nog geen specifiek Platform voor, vooralsnog heeft het Platform WebOntwerp zich opgeworpen als sponsor voor deze activiteiten.

We hebben een eigen account op Scratch, genaamd "softwarebus", omdat ik dit account het opgezet om voor de artikelen over Scratch voor de SoftwareBus dingen te kunnen uitproberen. We raden aan, om een account te maken. Het kost niets, de privacy is behoorlijk gewaarborgd en zonder account kan je wel gebruik maken van Scratch, maar je kunt je projecten niet opslaan op de server en ze dus ook niet delen.

We hebben intussen al een aantal artikelen voor de SoftwareBus geschreven. Die zijn nu nog via de pagina's van de SoftwareBus te benaderen, maar zullen op termijn ook via deze pagina toegankelijk worden gemaakt.

 

 

Categorieën